5 DJ-a koje ne želite propustiti

na glazbenom festivalu TomorrowWorld 2015.

TomorrowWorld je američka verzija belgijskog glazbenog festivala Tomorrowland koji će se održati od 25. do 27. rujna u Atlanti, Georgia. Postoji razlog zašto je TomorrowWorld nominiran za najbolji glazbeni događaj na Međunarodnoj dodjeli nagrada za dance glazbu. Na njemu se nude izvedbe stotine DJ-eva (da, stotine), luksuzno kampiranje te se on smatra najvećim američkim glazbenim festivalom za osobe starije od 21 godine. TomorrowWorld poznat je po svojim spektakularnim, neviđenim pozornicama. Svaka je drugačijeg izgleda, a nevjerojatna je pažnja posvećena svakom detalju na njima. Koga najviše želimo vidjeti među ovogodišnjim festivalskim izvođačima?

Saznajte tko su tih pet nevjerojatnih DJ-a koji će vas sigurno zadiviti na ovogodišnjem glazbenom festivalu TomorrowWorld.

1. Adventure Club

Ovaj glazbeni dvojac iz Montreala bavi se elektronskom dance glazbom

Leighton James i Christian Srigley iznimno su uzbudili svijet EDM-a. Njihov prepoznatljiv zvuk spoj je prekrasnog melodičnog dubstepa i tužnih ženskih vokala. Dohvatite najdraže slušalice i počastite se pjesmom »Gold«, suradnji s malezijskom pjevačicom i kompozitoricom Yunom, od koje će vas proći trnci, a uši se rastopiti od užitka.

2. Ferry Corsten

Nizozemski DJ Ferry Corsten smatra se pionirom trance producenata.

Izdao je nekoliko klasičnih trance pjesama još 1990-ih pod pseudonimima System F, Moonman i Gouryella među ostalima. Od tada je usvojio standardniji stil elektronske glazbe i svira sve od elektronskog do melodičnog trancea. Pogledajte kratki isječak njegove najnovije pjesme »Reborn« i pričekajte vrhunac basa!

3. Flux Pavilion

Ovaj britanski DJ miksa ritmove još od 2008. godine.

No nije samo majstor na mikseti. Svira bubnjeve, gitaru, saksofon i glasovir! Velika prekretnica za njegovu karijeru bio je posjet klubu u Londonu naziva Fabric:

»Nikada nisam išao u klubove jer se tamo nisam osjećao prihvaćenim. Sve mi je bilo previše upadljivo i uglađeno. No, onda sam vidio Ruska kako svira u klubu Fabric i to je promijenilo moje viđenje svega. Skakao je uokolo s velikim kartonskim šeširom u obliku ptice i svirao najnevjerojatniju glazbu koju sam ikada čuo. Neopisivo mi se svidjelo.«

5. Martin Garrix

Ako ste ikada poslušali nedvojbeno pamtljivu pjesmu »Animals« (a tko nije?), tada ste sigurno čuli za ovog 19-godišnjeg nizozemskog DJ-a i producenta. »Animals« se popeo u top 10 pjesama u više od 10 zemalja, a na 1. mjesto se popeo u Belgiji i UK-u. Garrix smatra da je DJ Tiësto najviše utjecao na njegovu karijeru. Kada je vidio Tiësto kako svira na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, to je zapravo nadahnulo Garrixa da uopće postane DJ.

4. Tiësto

On je dugogodišnji trance producent i općepoznato ime

u svijetu elektronske dance glazbe. Tiësto je proglašen najboljim DJ-em na svijetu tri godine za redom, od 2002. do 2004., na popisu 100 najboljih DJ-a prema mišljenju čitatelja časopisa DJ Magazine. Osvojio je nagradu GRAMMY® za svoju remix verziju pjesme »All Of Me« Johna Legenda na 57. dodjeli nagrada Grammy, a sigurni smo da to nije posljednji koji je osvojio.

To je naših pet probranih vrhunskih DJ-a, no na glazbenom festivalu može se pronaći još mnoštvo talentiranih izvođača. Kome se najviše veselite ove godine?