Izvanredan kontrast uz mini LED i LED punog polja

Mini LED pozadinsko osvjetljenje televizora BRAVIA XR

Baš kao i televizori punog LED polja, Mini LED televizori kontroliraju područja pozadinskog osvjetljenja tako da se i tamni i svijetli objekti jasno prikazuju. No LED žaruljice Mini LED pozadinskog osvjetljenja puno su manje i gušće, pa im treba preciznija kontrola. Naši Mini LED televizori imaju iznimno preciznu kontrolu pozadinskog osvjetljenja koja je jedinstvena za Sony – XR Backlight Master Drive. Zato ćete vidjeti najbolji i najtočniji mogući kontrast bez odbljesaka.

Pogledajte kako precizno kontroliramo Mini LED zaslone za izvanredan dinamički opseg

Naša jedinstvena tehnologija XR Backlight Master Drive koristi Sonyjev algoritam za lokalno zatamnjenje za neovisno i precizno upravljanje tisućama sićušnih, gusto raspoređenih LED žaruljica. To omogućuje prikaz nenadmašnog dinamičkog opsega s nevjerojatno dubokim crnim i jarkim svijetlim nijansama.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Full Array LED

Kinematografski kontrast s preciznim dubokim crnim i izrazito svijetlim nijansama.

Televizori Sony BRAVIA® s tehnologijom Full Array LED osvjetljenja, kao što je novi 4K HDR Full Array LED TV XG95, poboljšavaju vaš doživljaj gledanja te vam omogućuju uživanje u prekrasnom kontrastu s bogatim tamnim i živopisnim svijetlim bojama uz maksimizaciju najsvjetlijih i najtamnijih područja na televizoru.

Standardno Edge LED pozadinsko osvjetljenje

Problemi s dubokim crnim i svijetlim nijansama.

Jedan red LED osvjetljenja mora pokušati uravnotežiti cijelu sliku. Tamni dijelovi da ne budu tako tamni, a svijetli da ne budu tako svijetli – poput probijanja svjetlosti.

Standardno Edge LED pozadinsko osvjetljenje

*Simulirane slike.

Full Array LED pozadinsko osvjetljenje

*Simulirane slike.

Full Array LED pozadinsko osvjetljenje

Svjetlije svijetle i dublje crne.

Intenzitet LED osvjetljenja može se prilagoditi ovisno o sceni. Svijetlo kada je potrebno svijetlo i tamno kada je potrebna tama.

*Simulirana slika.

Zašto Full Array LED?

Prave prednosti Full Array LED osvjetljenja s lokalnim zatamnjenjem realističnije su najviše razine svjetline, točniji detalji sjena te dublje crne nijanse. Dobar je primjer gledanje mjeseca na noćnom nebu. Na televizoru s tehnologijom Edge-lit ili Direct-lit žrtvovali biste svjetlinu mjeseca za tamnije noćno nebo (ili obrnuto), a nijanse crne težile bi plavoj ili sivoj. Na Full Array LED televizoru s lokalnim zatamnjenjem (kao što je XG95) dobivate prekrasnu prirodnu sliku s jasnim, svijetlim mjesecom i tamnim, autentičnim noćnim nebom. 

Full Array LED s lokalnim zatamnjenjem
Edge-lit i Direct-lit

Mnogi LED televizori imaju tehnologiju "Edge-lit", što znači da izvor svjetlosti dolazi iz niza LED žaruljica na dnu ili na jednoj od bočnih strana zaslona. To omogućuje izradu tankih i povoljnih televizora, ali nije pogodno za prikaz scena s istodobno vrlo svijetlim i tamnim područjima. Svijetla područja nisu dovoljna svijetla, a crna područja mogu izgledati sivo ili plavkasto.

Taj je problem moguć i na televizorima s tehnologijom Direct-lit. Niz LED žaruljica umjesto na rubovima postavljen je izravno iza zaslona i šalje svjetlost izravno kroz zaslon. To može rezultirati boljom svjetlinom, ali i uzrokovati ometajuće krugove svjetlosti oko svijetlih objekata na tamnim pozadinama, netočniju boju u tamnim područjima i veću debljinu televizora.

edge lit
STANDARDNO RUBNO LED OSVJETLJENJE
full array led
FULL ARRAY LED

*Simulirane slike.

Bilježenje cijelog raspona svjetlosti i tame