Prvi TV na svijetu s kognitivnom inteligencijom – nova dimenzija slike i zvuka

Što je kognitivna inteligencija?

Svijet percipiramo na temelju informacija koje u isto vrijeme dolaze u mozak iz naših očiju i ušiju. Umjetna inteligencija može prepoznati i analizirati boju, kontrast i detalje samo pojedinačno. Cognitive Processor XR unakrsno analizira sve elemente u isto vrijeme baš kao i mozak.

Analiziranje stotina tisuća podataka na identičan način kao i mozak

Da bi stvorio taj realističan dojam, Cognitive Processor XR zaslon dijeli na stotine zona te pojedinačne objekte u tim zonama prepoznaje najbolje do sada. Osim toga, u sekundi unakrsno analizira stotine tisuća različitih elemenata koji čine sliku na identičan način kao ljudski mozak.

Slike koje se podudaraju s načinom na koji naše oči vide svijet 
Podijeljena slika pauna prikazuje kako se boja, kontrast, jasnoća i pokreti prilagođavaju za uravnoteženu sliku
Svaki element u savršenoj harmoniji za realističnu sliku

Za razliku od klasičnih televizora, na kojima se svi elementi slike prilagođavaju na istu razinu, televizori BRAVIA XR uz unakrsnu analizu svaki element prilagođavaju najboljem konačnom ishodu, pa je sve u harmoniji i izgleda potpuno prirodno.

Slika žene na vlaku s istaknutim poboljšanjem fokusa koje pruža BRAVIA XR
Fokusiranje na isti način kao i oči

Televizori BRAVIA XR funkcioniraju na isti način kao oči – prepoznaju glavnu žarišnu točku u prizoru i poboljšavaju svaki detalj na objektu tako da se ističe uz prirodni dojam dubine, baš kao u stvarnom svijetu. 

Stvaranje realističnijeg zvučnog okruženja, baš kao u stvarnom životu
TV na kojem se prikazuje žena koja pjeva uz zvučne valove koji izlaze iz mikrofona na zaslonu
Položaj zvuka uz koji ste u središtu akcije

Zahvaljujući naprednoj obradi zvuka koja oponaša ljudsko uho tako što utvrđuje odakle zvuk dolazi i smješta ga na odgovarajuće mjesto na zaslonu, televizori BRAVIA XR stavljaju vas u središte svakog prizora.

Žena gleda TV na kauču u dnevnoj sobi sa zvučnim valovima koji dolaze iz virtualnih zvučnika iznad, iza i ispred nje
Doživljaj virtualnog zvuka uz dodatne dimenzije 

Televizori BRAVIA XR proizvode zvuk koji se širi vodoravno i okomito te pružaju stvarni višedimenzionalni doživljaj. Analiziraju i poboljšavaju zvuk na 5.1.2-kanalni surround zvuk te stvaraju stvarno 3D zvučno okruženje. 

Još više uzbuđenja i emocija putem zaslona

Kako osjećate stvarnost? Na to pitanje BRAVIA XR TV želi odgovoriti "kognitivnom inteligencijom". Shvaća kako naše oči vide i naše uši čuju radi predstavljanja ljudske perspektive na zaslonu – za doživljaj je bliži stvarnom svijetu i bolje vas uvodi u scenu.

Poslušajte načela na kojima se temelji BRAVIA XR 

Poslušajte što tim inženjera koji je stvorio BRAVIA XR TV kaže o tome što ih je potaknulo da stvore potpuno novi vrstu TV procesora.

Otkrijte nadahnuće za dizajn BRAVIA XR

Poslušajte kreativni tim zaslužan za dizajn BRAVIA XR kako priča o minimalističkom konceptu, iznimno uskom okviru i dizajnu s jednom pločom koji vam pruža potpuno realističan doživljaj kod kuće.

Pogledajte predstavljanje novog televizora BRAVIA XR

Saznajte više o načelima za BRAVIA XR i Cognitive Processor XR te načinu na koji poboljšavaju sliku i zvuk za doživljaj koji nikad nije bio ovako realističan. Pogledajte intervjue s partnerima o značajkama BRAVIA CORE i Google TV te njihovu doprinosu.

BRAVIA XR – pogledajte demonstraciju

Otkrijte tehnologiju koja je temelj uređaja BRAVIA XR i saznajte sve o poboljšanjima slike, zvuka i pametnih značajki koja ove televizore čine boljim od konkurencije.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.