Prvi televizor s kognitivnom inteligencijom

Potpuno se prepustite doživljaju koji će vas uzbuditi i pokrenuti baš kao i pravi svijet oko nas. To je bio cilj razvoja televizora BRAVIA XR™ – koji koriste novi Cognitive Processor XR™, osmišljen da dočara način na koji naš mozak razmišlja i reagira.

Još više uzbuđenja i emocija putem zaslona

Kako osjećate stvarnost? Na to pitanje BRAVIA XR TV želi odgovoriti "kognitivnom inteligencijom". Shvaća kako naše oči vide i naše uši čuju radi predstavljanja ljudske perspektive na zaslonu – za doživljaj je bliži stvarnom svijetu i bolje vas uvodi u scenu.

Što je kognitivna inteligencija?

Svijet percipiramo na temelju informacija koje u isto vrijeme dolaze u mozak iz naših očiju i ušiju. Umjetna inteligencija može prepoznati i analizirati boju, kontrast i detalje samo pojedinačno. Cognitive Processor XR unakrsno analizira sve elemente u isto vrijeme baš kao i mozak.

Analiziranje stotina tisuća podataka na identičan način kao i mozak

Da bi stvorio taj realističan dojam, Cognitive Processor XR zaslon dijeli na stotine zona te pojedinačne objekte u tim zonama prepoznaje najbolje do sada. Osim toga, u sekundi unakrsno analizira stotine tisuća različitih elemenata koji čine sliku na identičan način kao ljudski mozak.

Slike koje se podudaraju s načinom na koji naše oči vide svijet
Podijeljena slika pauna prikazuje kako se boja, kontrast, jasnoća i pokreti prilagođavaju za uravnoteženu sliku
Svaki element u savršenoj harmoniji za realističnu sliku

Kada se svaki element koji čini TV sliku sagleda pojedinačno te se svi prilagode na istu razinu, rezultati mogu izgledati umjetno i pokvariti doživljaj gledatelja. Uz unakrsnu analizu svaki se element prilagođava najboljem konačnom ishodu u međusobnom odnosu, pa je sve u harmoniji i izgleda potpuno prirodno.

Fokusiranje na isti način kao i oči

Kada nešto vidimo u stvarnom svijetu, naše se oči ne fokusiraju na sve odjednom, već na objekt koji u tom trenutku želimo vidjeti. Televizori BRAVIA XR funkcioniraju na isti način. Otkrivaju glavnu fokalnu točku u sceni i poboljšanjem svakog detalja u objektu ističu ga uz prirodan dojam dubine, baš kao i u stvarnom svijetu.

Slika žene na vlaku s istaknutim poboljšanjem fokusa koje pruža BRAVIA XR
Stvaranje realističnijeg zvučnog okruženja, baš kao u stvarnom životu
TV prikazuje ženu koja pjeva sa zvučnim valovima koji izlaze iz mikrofona na zaslonu
Položaj zvuka uz koji ste u središtu akcije

Naše su uši iznimno dobre u prepoznavanju odakle dolaze određeni zvukovi u višedimenzionalnom prostoru oko nas. Zato se ponekad čini da se zvuk na televizorima koji zvučnike imaju sa strane ili oko okvira ne podudara sa slikom na televizoru. U televizorima BRAVIA XR koristi se napredna obrada zvuka koja preciznije usklađuje zvuk s onime što se vidi na zaslonu. Zbog toga ćete se osjećati kao da ste u samom središtu prizora.

Doživljaj virtualnog zvuka uz dodatne dimenzije 

Standardni zvuk TV-a u sobu dolazi vodoravno, a BRAVIA XR TV-i ga šalju u svim smjerovima – baš kao u stvarnom životu. Što god da gledali, ti televizori analiziraju i poboljšavaju zvuk na 5.1.2-kanalni surround zvuk za stvaran višedimenzionalni doživljaj. Zvuk više nije vodoravan, već i okomit, što daje stvarno 3D zvučno okruženje.

Žena gleda TV na kauču u dnevnoj sobi sa zvučnim valovima koji dolaze iz virtualnih zvučnika iznad, iza i ispred nje
Poslušajte načela na kojima se temelji BRAVIA XR 

Poslušajte što tim inženjera koji je stvorio BRAVIA XR TV kaže o tome što ih je potaknulo da stvore potpuno novi vrstu TV procesora.

Otkrijte nadahnuće za dizajn BRAVIA XR

Poslušajte kreativni tim zaslužan za dizajn BRAVIA XR kako priča o minimalističkom konceptu, iznimno uskom okviru i dizajnu s jednom pločom koji vam pruža potpuno realističan doživljaj kod kuće.

Pogledajte predstavljanje novog televizora BRAVIA XR

Saznajte više o načelima za BRAVIA XR i Cognitive Processor XR te načinu na koji poboljšavaju sliku i zvuk za doživljaj koji nikad nije bio ovako realističan. Pogledajte intervjue s partnerima o značajkama BRAVIA CORE i Google TV te njihovu doprinosu.

BRAVIA XR – pogledajte demonstraciju

Otkrijte tehnologiju koja je temelj uređaja BRAVIA XR i saznajte sve o poboljšanjima slike, zvuka i pametnih značajki koja ove televizore čine boljim od konkurencije.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.