Sonyjev originalni miješani materijal

Pakiranje od 100 % papirnatih materijala

Pomažemo planetu da ostane prekrasan za buduća pokoljenja

Grupacija Sony sudjeluje u raznim aktivnostima zaštite okoliša. Jedna je od njih korištenje papirnatog pakiranja proizvoda umjesto oslanjanja samo na plastično pakiranje.

Što je Sonyjev "originalni miješani materijal"?

"Originalni miješani materijal" izdržljiv je papirnati materijal koji je razvio Sony. Prikladan je za široku lepezu pakiranja i manje negativno utječe na okoliš nego nereciklirana plastika.

Izvor "originalnog miješanog materijala"

Proizvedeno od održivih materijala

Dobiven iz biljaka kratkog rasta radi manjeg utjecaja na okoliš od plastike

Iako mnogi papirnati proizvodi potječu od trajnog drveća, naša ambalažna mješavina koristi biljke s kratkim ciklusom rasta kao što su bambus i šećerna trska. Proizvodnjom iz biljaka kratkog ciklusa rasta generira se manje CO2 jer ih je moguće uzgajati, sortirati i brati po potrebi, u usporedbi sa sječom i brigom u tijeku životnog ciklusa trajnica.

1. Trajnica 2. Biljka kratkog ciklusa rasta 3. Mladica 4. Drvo koje raste 5. Sjeća 6. Sortiranje i skupljanje 7. Razdoblje apsorpcije CO2

Održivost putem ekoloških materijala
Razvoj raznovrsnog i održivog pakiranja

Sonyjevi proizvodi dostupni su u različitim pakiranjima različitih oblika.
Isti su materijali korišteni za izradu prototipa koji su se mogli promijeniti u razne oblike višekratnom prilagodbom formule.

Pakiranjem podižemo razinu svijesti

Smanjenje materijala za oblaganje i pakiranje

Korištenje taktilnih kvalitetnih materijala – proizvedenih imajući na umu zaštitu okoliša – pridonosi ostvarivanju naših ciljeva u pogledu održivosti i potiče se veća svijest o zaštiti okoliša kod naših korisnika.

Mislili smo na cijelo pakiranje

Vanjska kutija, unutarnja kutija, košuljice, jastučići... sve se proizvodi od 100-postotnog Sonyjeva "originalnog miješanog materijala".
To je višenamjenski materijal koji se može oblikovati i koristiti za različite namjene.

Sonyjev logotip utisnut na papirnatom materijalu
Smanjena upotreba tinte

Riječi i tekst mogu se reproducirati utiskivanjem, bez upotrebe tinte.

Bez nepotrebnih boja

Konačni proizvod ne sadrži boje da bi se zadržao privlačan organski izgled uz sigurnije rukovanje i korištenje manje resursa.

Slika papirnatog materijala
Stvoreno imajući na umu recikliranje

Pakiranja načinjena od miješanih materijala mogu se prikupljati s drugim papirnatim materijalima bez potrebe za dodatnim razvrstavanjem, pa je recikliranje u novi papir jednostavno.

1. Reciklirano u novi papir 2. Proizvedeno 3. Kupljeno 4. Prikupljeno kao materijal 5. Obrađeno kao otpad

Težnja prema održivom pakiranju

Sadašnjost i budućnost pakiranja

Portretna fotografija dizajnera
Kenichi Hirose

Dizajner
Kreativni centar
Sony Group Corporation

Taj se materijal koristi da bi se kupcima poručilo da budu svjesniji nužnosti zaštite okoliša. Htjeli smo im kazati „gdje”, „što”, „kako” i „zašto”. U osnovi, za Sony svjesnost o nužnosti zaštite okoliša nije nešto do čega se može doći jednostavno ponudom proizvoda. Kruženje tvari u prirodi ovisi o radnjama onih koji razumiju taj koncept. Na temelju te ideje posjetili smo različita okruženja, pažljivo odabrali sirovine i kombinirali ih na najbolji način koristeći njihove karakteristike za stvaranje materijala koji su funkcionalno optimizirani te ih pretvorili u „materijale za komunikaciju”. Nadamo se da će ovo pakiranje pridonijeti prenošenju poruke korisnicima.