Jasna vizija za zaštitu okoliša

Objektivi tvrtke Sony poznati su po svojim performansama te vam omogućuju da samouvjereno snimite svaki trenutak. No ono što ih čini doista jedinstvenim inovacije su koje odražavaju našu brigu za okoliš.

Briga za okoliš i čuvanje resursa tvrtke Sony

Osim stvaranja vrhunskih proizvoda, Sony sukladno planu "Put ka potpunom smanjenju" nastoji potpuno eliminirati štetan utjecaj svojih proizvoda i poslovnih aktivnosti na okoliš. Osim brojnih prednosti koje laganiji i jednostavniji proizvodi imaju za korisnike, naša neprestana inovativnost doprinosi ostvarenju cilja cijele tvrtke koji se odnosi na minimiziranje potrošnje energije, sirovina i otpada.

Funkcionalnost, ljepota i briga za okoliš. 

Objektiv FE 600 mm F4 GM OSS lakši je 10 % u odnosu na 500 mm F4 G SSM.   

[1] 500 mm F4 G SSM [2] DSLR-A900 [3] FE 600 mm F4 GM OSS [4] ILCE-9

Dizajniran za smanjenje otpada

Promjena komponenti cijevi

Promjenom strukture i optimizacijom oblika cijevi dobili smo dizajn koji upotrebu resursa svodi na najmanju moguću mjeru, što pridonosi našem planu "Put ka potpunom smanjenju". I dalje nastojimo dodatno smanjiti upotrebu sirovina.

Smanjenje upotrebe izvorne plastike

Upotreba izvorne (nereciklirane) plastike smanjena je za približno 34 % u odnosu na starije izmjenjive objektive.

Slika služi samo kao ilustracija.

Iznimno učinkovita struktura objektiva

Masa je znatno smanjena bez gubitka na kvaliteti, što je omogućila nevjerojatna preciznost jedinstvenih XA (ekstremno asferičnih) elemenata tvrtke Sony te korištenje laganog fluorita umjesto optičkog stakla.

Slika objektiva 500 mm F4 G SSM
500 mm F4 G SSM

[1] ED staklo (izuzetno niske disperzije)

Slika objektiva FE 600mm F4 GM OSS
FE 600 mm F4 GM OSS

[1] Objektiv od fluorita [2] Ekstremno asferični objektiv (XA objektiv) [3] ED staklo (izuzetno niske disperzije)

Performanse za profesionalce

Vrhunska kvaliteta slike objektiva tvrtke Sony omogućuje vam snimanje jedinstvenih ekspresija i trenutaka, a domet, dimenzije i dubina ultratelefoto objektiva neograničenu kreativnost. 

Slika otkrića za profesionalne snimatelje
Otkriće za profesionalne snimatelje

Umaranje snimatelja koji koriste supertelefoto objektive velikog otvora blende znatno je smanjeno korištenjem legure magnezija. Smanjenje mase i poboljšanja distribucije težine omogućuju vam da uvijek budete spremni za savršenu snimku.

slika asferičnog XA elementa objektiva najviše klase
Asferični XA element objektiva najviše klase

XA (ekstremno asferični) elementi objektiva tvrtke Sony stvaraju se jedinstvenim postupkom kojim se postiže nenadmašna preciznost površine i zapanjujuća rezolucija. Dobiveno sjajno zamućenje omogućuje snimanje prekrasnih ultratelefoto slika.

Vrhunska inovativnost uz brigu za okoliš

Shuhei Kaneko

FE 400 mm F2,8 GM OSS / upravitelj projektima za FE 600 mm F4.0 GM OSS

Slika Shuheija Kaneka

Nakon obilaska mnogih mjesta snimanja u procesu razvoja, cilj mi je bio postići vrhunske performanse prikaza, jednostavnost kadriranja za praćenje objekta snimanja te smanjenje mase radi poboljšanja prenosivosti. To će omogućiti snimanje najbolje snimke kretnji objekta snimanja na velikoj udaljenosti od fotografa.

Osim novog optičkog dizajna i smanjenja mase postignutog korištenjem lagane legure magnezija, iz ekoloških smo razloga smanjili i potrošnju resursa u pogledu elemenata objektiva i izvorne plastike.

Vrhunska tehnologija tvrtke Sony također je povezana s našom brigom za okoliš, a kao inženjer volim drugima govoriti da snažne i kreativne slike koje fotografi šalju diljem svijeta imaju i ekološku poruku koja se očituje u našem dizajnu izmjenjivih objektiva.

Pogledajte više proizvoda tvrtke Sony s ekološkim značajkama
Slika: Slojevitost sjajnih ideja
Slojevitost sjajnih ideja

Sony je izradio slojeviti CMOS senzor punog kadra s integriranom memorijom za α9 visokih performansi. Rezultat je manji i lakši profesionalni fotoaparat koji koristi manje resursa

Slika proizvoda
Održivost zvuči sjajno

U sklopu plana Road to Zero i plana ekološkog upravljanja do 2025. Sony nastoji ostvariti 10-postotno smanjenje upotrebe izvorne plastike po proizvodu (ne uzimajući u obzir ambalažu) u odnosu na fiskalnu godinu 2018. Više od 10 godina u području audioproizvoda poboljšavamo radne značajke recikliranih materijala i upotrebljavamo ih u svojim dizajnima.

Slika aibo
aibo

Stvoreno je novo revolucionarno pakiranje. aibo stiže čvrsto omotan i zaštićen od oštećenja u filcu proizvedenom od 50% recikliranih PET (polietilen-tereftalat) plastičnih boca.