α6000

Autofokus brži od DSLR-a

Snimajte bolje uz α6000: vrhunska kvaliteta od 24 MP, brzi AF i izuzetna prenosivost. Ako tome dodate OLED Tru-Finder™, ručne kontrole i niz objektiva, imate odličnu alternativu DSLR fotoaparatima.

APS-C E-MOUNT BEZ ZRCALA

α6000 E-mount fotoaparat s APS-C senzorom

ILCE-6000 / ILCE-6000L / ILCE-6000Y / ILCE-6000Z
Slika – α6000 E-mount fotoaparat s APS-C senzorom

Samo kućište|Kućište + objektiv s motoriziranim zumiranjem od 16 – 50 mm|Kućište + objektivi za zumiranje (16 – 50 mm i 55 – 210 mm)|Kućište + objektiv za zumiranje od 16 – 70 mm|graysilverblack

Sada je dostupan novi softver za α6000.

Napunite bateriju fotoaparata i dodatno olakšajte snimanje.

Snimajte za 0,06 sekundi uz brzo automatsko fokusiranje

Savršen trenutak, savršeno snimljen

Za razliku od mnogih konkurentnih modela, brzo hibridno automatsko fokusiranje modela α6000 kombinira snagu automatskog fokusiranja s prepoznavanjem faza i onog s prepoznavanjem kontrasta. Uz broj od 179 točaka automatskog fokusiranja s prepoznavanjem faza koji je vodeći u klasi (pokriva gotovo cijelu sliku) i funkciju za brzo prepoznavanje kontrasta, rezultat nije samo način rada za uzastopno snimanje niza fotografija brzinom od 11 sličica u sekundi nego i izuzetno precizno praćenje pokreta za fotografije i videozapise.

Sony započinje novo doba automatskog izoštravanja

4D FOCUS omogućava superiorne radne značajke automatskog izoštravanja u četiri dimenzije: široka pokrivenost automatskog izoštravanja (2D visina i širina), velika brzina automatskog izoštravanja (3D dubina) i napredno praćenje s predviđanjem (4D vrijeme).

4D FOCUS
Više o tehnologiji 4D FOCUS
4D FOCUS – vodič za postavljanje fotoaparata
4D FOCUS – vodič za postavljanje fotoaparata
Vaš fotoaparat, vaša boja

Snimite trenutak kao nikada prije. Automatsko fokusiranje modela α6000 brže je u odnosu na DSLR pa nikada nećete propustiti snimku. A uz izbor novih boja vaše fotografije neće biti jedini način da se izrazite.

1:Grafitna siva 2:Srebrna 3:Bijela 4:Crna

Kvaliteta započinje sa senzorom

Veće područje za detaljnije snimke

Istina je jednostavna: bolje snimke započinju većim senzorima, a model α6000 nadmašuje mnoge fotoaparate u svojoj klasi. Njegov senzor APS-C formata pruža 1,6 puta veće područje u odnosu na 4/3 senzore i 13 puta veće u odnosu na 1/2,3 senzore uobičajenih fotoaparata. Rezultat je izvanredna kvaliteta svake slike.

Oštriji detalji, brže automatsko fokusiranje

Procesor BIONZ X™

Uz tri puta veću brzinu obrade u usporedbi s ranijim modelima, novi BIONZ X™ može precizno snimiti teksture, smanjiti zamućenost detalja i čak ublažiti vizualni šum u određenim područjima. Sve te prednosti odnose se i na fotografije i videozapise.

24,3 megapiksela, grafika
EXMOR® CMOS senzor

Novi APS HD senzor s 24,3 MP ima optimizirano prikupljanje svjetla (pomoću mikroleća postavljenih pod kutom) i bolju osjetljivost na svjetlo.

Logotip procesora BIONZ X™
Napredni procesor

Procesor slike BIONZ X™ osigurava snimke najviše kvalitete i pruža snagu potrebnu za izuzetno brzo automatsko fokusiranje.

25600 ISO, grafika
Nevjerojatne snimke pri slabom osvjetljenju

Izuzetno veliki raspon ISO osjetljivosti omogućava snimanje prirodnih, detaljnih fotografija pri slabom osvjetljenju ili u zatvorenom prostoru bez bljeskalice.

Predstavljamo iznimno brzo automatsko fokusiranje

Snimite sve, od kapljica vode u letu do neuhvatljivih osmijeha

Iznimno brzo automatsko fokusiranje α6000 čini jednim od najsvestranijih dostupnih fotoaparata s izmjenjivim objektivima. Uz samo 0,06 sekundi možete biti sigurni da ćete dobiti savršenu snimku u bilo kojoj situaciji, od obiteljskih okupljanja do sportskih događaja i prirode.

Ilustracija 11 sličica u sekundi
Zaustavite akciju, ali ne i uzbuđenje

Zamrznite subjekt pri nevjerojatnih 11 sličica u sekundi kako biste postigli dramatične snimke na kojima je uhvaćen točno onaj izraz koji želite.

logotipovi formata videozapisa
Snimajte kinematografske videozapise

Uz Full 1080 HD pri 60p ili 24p možete estetski snimati pokrete u svojim videozapisima poput onih u filmovima.

Slika Lock-on AF praćenja
Značajke automatskog fokusiranja za svaku scenu

Eye AF, Lock-on AF i druge značajke omogućavaju vam da te funkcije prepustite fotoaparatu dok se vi koncentrirate na sadržaj scene.

Fotoaparat bogatiji značajkama. Manje za nošenje.

Profesionalne značajke, prilagodljive tipke i ručne kontrole – sve u kompaktnom, laganom dizajnu.

Ilustracija veličine proizvoda
Praktičan partner

Model α6000 manji je i laganiji od DSLR modela s kojima se može usporediti

U fotografiji postoji izraz da je najbolji fotoaparat onaj koji imate uz sebe. α6000 u dobrom je položaju u odnosu na masivnije, teže DSLR fotoaparate. Uz mogućnost izmjene objektiva, ručne kontrole i mnoge druge značajke, ništa nećete žrtvovati.

Naprednije tražilo za bolje fotografije

OLED Tru-Finder™ EVF još je jedan od profesionalnih alata modela α6000. Kontrola ekspozicije kompenzira previše svijetle/mračne uvjete, zumiranje prilikom fokusiranja precizno povećava odabrani detalj, a način rada otkriva histograme i mnogo više.

Objektivi: vrhunski kreativni alat

Eksperimentirajte s izmjenjivim E-mount objektivima i drugom opremom.

Snimite, prislonite i podijelite.

Wi-Fi® i NFC pojednostavljuju prikaz i dijeljenje vaših genijalnih uradaka. Nije potrebno složeno postavljanje, a prijenos fotografija ili videozapisa na Android pametne telefone ili tablete koji podržavaju NFC izvršava se u jednom koraku.

PlayMemories Camera Apps

Aplikacije tvrtke Sony čine vaš fotoaparat naprednijim, jednostavno.

Kako razvijate fotografske vještine, svoj fotoaparat možete poboljšavati dodacima i novim mogućnostima.

*Napomena: Dostupnost usluga ovisi o regiji.

Smart Remote Control

Snimite savršene fotografije sebe, grupne snimke ili neobične kutove dok fotoaparatom upravljate pomoću pametnog telefona.

Smart Remote Control
Imaging Edge™ Daljinski, Preglednik i Uređivanje
Imaging Edge™ Daljinski, Preglednik i Uređivanje

Unaprijedite fotografiju uz Imaging Edge za računala. Koristite značajku “Daljinski” za daljinsku kontrolu snimanja; “Preglednik” za brz pregled, ocjenu i odabir fotografija iz biblioteka te “Uređivanje” za razvoj RAW podataka u vrhunske fotografije. Stvarajte kvalitetne slike iz Sonyjevih RAW datoteka i upravljajte produciranjem.

iMovie
Podržava iMovie i Final Cut Pro X

Ovaj proizvod podržava Final Cut Pro X i iMovie.

Specifikacije i značajke

  • EXMOR® APS HD CMOS senzor s 24,3 MP i BIONZ X™ procesorom

  • Brzi hibridni autofokus (prepoznavanje faze i kontrasta)

  • Svestrani E-mount sustav izmjenjivih objektiva

  • Potpuna ručna kontrola za kreativne fotografije

  • Jednostavno dijeljenje i upravljanje uz Wi-Fi® i NFC jednim dodirom

Kompatibilnost objektiva
E-mount objektivi tvrtke Sony
Vrsta senzora
APS-C (23,5 x 15,6 mm), EXMOR® APS HD CMOS senzor
Broj piksela (efektivnih)
Približno 24,3 megapiksela
ISO osjetljivost
Fotografije: ekvivalentno ISO 100 – 25600 (u koracima od 1/3 EV), AUTOMATSKI (ISO 100 – 25600, mogućnost odabira donje i gornje granice) Videozapisi: ekvivalentno ISO 100 – 12800 (u koracima od 1/3 EV) / AUTOMATSKI (ekvivalentno ISO 100 – 12800, mogućnost odabira donje i gornje granice)
Trajanje baterije (fotografije)
pribl. 310 snimki (tražilo) / pribl. 360 snimki (LCD monitor)
Vrsta tražila
Elektronsko tražilo (u boji) dijagonale 1,0 cm (0,39)
Vrsta monitora
TFT dijagonale 7,5 cm (3.0) širokog formata

Sadržaj pakiranja

Mikro USB kabel, AC adapter (AC-UB10), Punjiva baterija (NP-FW50), Traka za nošenje na ramenu, Opcije kompleta objektiva: komplet objektiva sa snažnim zumiranjem (SELP1650), komplet objektiva s dvostrukim zumiranjem (SELP 1650 i SEL55210) ili komplet objektiva Zeiss (SELP1670Z)

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Recenzije i nagrade

Mišljenje stručnjaka