α7C

Kompaktno kućište,
a puni kadar

α7C s objektivom FE 28 – 60 mm F4-5,6 postiže vrhunsku kvalitetu punog kadra uz najmanji i najlakši sustav fotoaparata i objektiva na svijetu. Fotoaparat je kompaktan, ali zadovoljava visoka očekivanja u pogledu kvalitete slike, AF-a i brzine, što ga čini savršenim odabirom za sve prilike te za poboljšanje kreativnosti.

E-MOUNT PUNOG KADRA BEZ ZRCALA

Kompaktni fotoaparat punog kadra Alpha 7C

ILCE-7C / ILCE-7CL
Slika proizvoda

Samo kućište|Kućište + objektiv za zumiranje od 28 – 60 mm|silverblack

Sada je dostupan novi softver.
U potpunosti se izrazite

Vrhunske performanse i kvaliteta slike

Unatoč kompaktnim dimenzijama kućišta fotoaparata, koje je najmanje i najlakše na svijetu, α7C vam nudi izvanrednu kvalitetu fotografija i videozapisa kakvu očekujete od fotoaparata punog kadra. Brz, širok i stabilan AF, brzo neprekidno snimanje i praktičan nagibni LCD zaslon omogućuju vam snimanje akcije gdje god se nalazili. 

Slika proizvoda
Puni kadar u kompaktnim dimenzijama
Slika s primjerom
Jedinstvene slike punog kadra
Slika s primjerom
Tehnologija u službi slike
Slika upotrebe
Snimanje filmova na kreativan način
Slika upotrebe
Dizajnirano za optimalnu upotrebu
Puni kadar u kompaktnim dimenzijama
Vrhunska kvaliteta za fotografije i videozapise

Nevjerojatna kvaliteta slike moguća samo uz senzor punog kadra

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Snimke punog kadra u kompaktnom kućištu

Vrhunsko prikupljanje svjetlosti dovodi do kvalitetnih slika uz minimalan šum

Veći senzori stvaraju bolje slike, a senzor punog kadra fotoaparata α7C puno je veći od senzora u pametnim telefonima, kompaktnim digitalnim fotoaparatima i fotoaparatima sa zamjenjivim APS-C objektivima slične veličine. Poboljšano prikupljanje svjetlosti omogućuje snimanje slika profesionalne kvalitete uz manje šuma i veću razinu detalja u tamnim i svijetlim područjima.

Stvaranje razlike uz veći senzor

Uz senzor punog kadra možete snimati impresivne slike jedinstvene za taj format. Senzor fotoaparata α7C više je od dvostruko veći od senzora u APS-C fotoaparatima slične veličine kućišta i do 30 puta veći od senzora u pametnim telefonima, što omogućuje snimanje vrhunskih slika uz veću dubinu i detaljnost.

Ilustracija

[1]Puna veličina [2]APS-C [3]Mikro četiri trećine [4] Tip 1.0 [5]1/2,3 ~ 1/3,4 inča

Kompaktne dimenzije, lako rukovanje

Model α7C osmišljen je da bi bio kompaktan, lagan i prijenosan, a da se pritom ne ugroze radne značajke pravog fotoaparata punog kadra. Cilj je postignut tako što smo razvili nove mehaničke komponente, kao što su zatvarač i jedinica za optičku stabilizaciju koji štede prostor, kao i poboljšanja rasporeda i strukture. 

Jedinstvene slike punog kadra
Uživajte u prednostima punog kadra

Senzor punog kadra fotoaparata α7C zadužen je za puno više od jednostavnog snimanja više svjetlosti. Poboljšana dubina slike, dinamički opseg i detalji mogući su zahvaljujući velikom senzoru i pikselima. 

Slika s primjerom
Snimite svu ljepotu svijeta

Exmor R™ CMOS senzor od 24,2 MP sa Sonyevim BIONZ X™ procesorom sjajno reproducira boje uz širok dinamički opseg od 15 koraka te pomaže u snimanju detalja i tranzicija u svim uvjetima osvjetljenja na fotografijama i u videozapisima.

Slika s primjerom
Sjajne slike i uz brzi zatvarač i slabo osvjetljenje

Veći pikseli na senzoru povećavaju omjer signala i šuma za prekrasne slike s više detalja u teksturama i tamnim područjima. Smanjenje šuma posebno je učinkovito pri srednjim i visokim ISO osjetljivostima potrebnim za brze ili slabo osvijetljene objekte. Standardni ISO100-51200 proširiv je na ISO50-204800

Objektivi u skladu s vašim stilom

Široki, telefoto, specijalizirani i video E-mount objektivi

Bez obzira na to jeste li početnik ili profesionalac, fotograf ili snimatelj videozapisa, raznolika ponuda od više od 50 E-mount objektiva poboljšat će vašu kreativnost. Kompaktni objektivi punog kadra omogućuju snimanje sjajnih slika uz minimalno izobličenje čak i pri širokim žarišnim duljinama, kao i prekrasnu dubinu slika i zamućenje.

Proširite mogućnosti snimanja videozapisa

Snimajte umjetničke filmove uz vrhunsku kontrolu, kvalitetu slike i dimenzionalnost punog kadra.

Ilustracija
4K snimanje za prekrasne videozapise

Mala dubina polja omogućuje efekte zamućenja, što je jedna od prednosti fotoaparata punog kadra. Potpuno očitavanje piksela bez njihovog spajanja omogućuje preuzorkovanje jednako 6K snimkama za čiste slike s manje otisaka i oštrih rubova.

Slika s primjerom
Bolje se izrazite uz S-Log, HLG i Profil slike

Podrška za S-Log3 snima širok dinamički opseg od 14 koraka, otkrivajući sitne detalje u tamnim i svijetlim područjima u postprodukciji. HLG (Hybrid Log-Gamma) omogućuje HDR reprodukciju i tijek rada, a Profil slike razne mogućnosti snimanja slika.

Tehnologija u službi slike
Snimajte akciju u tijeku uz prekrasne detalje 

Vrhunski AF i brzo neprekidno snimanje jamče da nećete propustiti važan trenutak. Uz jedinicu za optičku stabilizaciju slike fotoaparata α7C, fotografije i videozapisi ostaju oštri i bez zamućenja.

Ilustracija
Iznimno precizni AF brzo pronalazi objekt i stabilno ga drži u fokusu

α7C koristi iste AF značajke kao i nagrađivani α9, s jedinstvenim 4D FOCUS za brzo prepoznavanje objekta i stabilno praćenje na širokom području. 693 AF točke s prepoznavanjem faza pokrivaju 93 % područja slike. 

Slika s primjerom
Snimajte čak i brze objekte snimanja

Da biste lakše snimali objekte u pokretu, α7C snima uz neprekidne nizove brzinom do 10 sl./s uz AF/AE praćenje i do 8 sl./s u načinu s prikazom uživo. Podržava i tiho snimanje brzine do 10 sl./s uz AF/AE praćenje.

Ovisno o nepromjenjivom praćenju objekta snimanja

Sonyjevo pametno praćenje u stvarnom vremenu i Eye AF u stvarnom vremenu

Pouzdano praćenje objekata rezultira boljim portretima. Fotoaparat možete usmjeriti prema objektu i do pola pritisnuti konfigurirani gumb okidača da biste pokrenuli Eye AF u stvarnom vremenu. Na fotoaparatu α7C sada možete pritisnuti AF-ON i aktivirati praćenje u stvarnom vremenu čak i kada niste u AF-C načinu rada, što vam omogućuje trenutačno praćenje u stvarnom vremenu. Fokus ostaje na osobi čak i kada nosi naočale ili joj je lice djelomično prekriveno.

Slika s primjerom
Slika s primjerom
Portreti životinja u savršenom fokusu

Eye AF u stvarnom vremenu za životinje prati i fokusira oči životinja

Snimanje ljubimaca i drugih životinja puno je lakše uz Sonyjev vrhunski AF utemeljen na algoritmu Brzo i precizno automatsko prepoznavanje i praćenje očiju životinja, a ne njuške ili brkova, drži sve u čistom fokusu – jednostavno sve prepustite fotoaparatu. Ta je značajka pouzdana i kada se u kadru nalazi prepreka ili se promijeni vodoravno/okomito usmjerenje fotoaparata.

Pouzdane fotografije i videozapisi iz ruke

Zumirajte i snimajte čišće krupne planove i noćne prizore

Jedinica za optičku stabilizaciju slike u 5 osi fotoaparata α7C kompenzira za pet vrsta podrhtavanja fotoaparata bez gubitka kvalitete slike, čak i prilikom snimanja bez kardana ili po noći. To su [1, 2] kutno podrhtavanje (vodoravno i okomito) koje se obično događa s telefoto objektivima, [3, 4] podrhtavanje pri pomicanju (X i Y osi) prilikom povećavanja i [5] rotacijsko podrhtavanje (Z os) koje utječe na noćne snimke.

Ilustracija
Snimanje filmova na kreativan način
Kvaliteta slike punog kadra za autore videozapisa

Bočni nagibni zaslon fotoaparata α7C dobro je vidljiv čak i kada je priključen mikrofon, kada koristite kardan i kada snimate iz različitih položaja. Osim toga, priključci za slušalice i mikrofon omogućuju vam korištenje omiljene opreme, a baterija velikog kapaciteta dugotrajna snimanja. Sve u svemu, α7C savršen je za snimatelje vlogova i drugih sadržaja.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Jednostavna filmska produkcija

Kompaktan, lagan i prijenosan čak i uz dodatnu opremu za dršku

Bočni LCD zaslon olakšava snimanje vlogova, dodatna kombinacija drške i mikrofona savršena je za snimanje vlogova bez kabela, a digitalna podrška za mikrofon pruža iznimno čist zvuk. Podržano je i snimanje videozapisa u popularnom okomitom formatu, prilikom čega se koriste metapodaci radi reprodukcije i uređivanja okomitih snimki bez potrebe da se one najprije zakreću.

Slika upotrebe
Dodaci za dršku za snimanje sjajnih vlogova

Dodatna Bluetooth® drška GP-VPT2BT upravlja snimanjem i zumiranjem, a može se koristiti i kao tronožac za handsfree snimanje. Prilagodljivi gumb za jednostavnu prilagodbu kuta kamere savršen je za učinkovito snimanje. 

Slika s primjerom
Jasan 2x zum za fleksibilno snimanje

Sonyjev Clear Image Zoom održava rezoluciju objekta gotovo bez smanjenja kvalitete slike. Čak se i objektivi s jednostrukim fokusom mogu koristiti kao objektivi za zumiranje do 2x.

Slika upotrebe
Digitalno audiosučelje za snimanje jasnog zvuka

Kada koristite Sonyjev usmjereni mikrofon ECM-B1M ili komplet adaptera XLR-K3M putem priključka s više sučelja MI, zvuk se prenosi kao digitalni signal za vrhunsko snimanje zvuka bez smanjenja kvalitete i dodatnih zvučnih kabela. 

Istaknite svoju kreativnost uz specijalne efekte
Slika upotrebe
Prilagodite osjetljivost za promjenu objekta za AF za stabilan fokus ili prijelaz 

Osjetljivost AF može se prilagoditi za više objekata u pokretu. Raspon je od "1. Nepromjenjivo" (održavanje fokusa na prvom objektu) do "5. Osjetljivo" (jednostavno prebacivanje na druge objekte).

Slika upotrebe
Brzina prijelaza AF upravlja brzinom promjene fokusa

Kada automatsko fokusiranje prijeđe s jednog objekta na drugi, možete odrediti brzinu tog prijelaza. Dostupno je sedam razina, od uglađenih i neprimjetnih do brzih prijelaza. 

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Usporeno i ubrzano snimanje

Do 5 puta sporije ili 60 puta brže snimanje u odnosu na stvarno vrijeme

Promjena brzine snimke dodatan je kreativni element koji možete dodati videozapisima, a S&Q način rada fotoaparata α7C to olakšava. Podržava brzo Full HD snimanje pri 120 sl./s, a efekti usporenog i ubrzanog snimanja dostupni su u samom fotoaparatu, uz brzine prijenosa od 1 – 120 sl./s . Dobivene su snimke do 5 puta sporije ili 60 puta brže od akcije u stvarnom vremenu.

Jednostavni vizualni efekti za videozapise

Značajke Efekt slike, Kreativni stil i Profil slike poboljšavaju vašu kreativnost prilikom snimanja videozapisa. Nude vam širok raspon vizualnih efekata i postavki, od onih za početnike do onih za profesionalce. Uz Efekt slike i Kreativni stil sve možete prepustiti fotoaparatu te nema potrebe za gradacijom tijekom postprodukcije.

Slika s primjerom
Krupni plan uređaja FX6 koji se koristi za snimanje
Prednosti Sonyjevih objektiva za snimanje videozapisa

Saznajte četiri jedinstvene prednosti korištenja Sonyjevih E-mount objektiva za snimanje videozapisa. Kombinacija Sonyjevih objektiva i fotoaparata poboljšat će vaš doživljaj stvaranja videozapisa.

Dizajnirano za optimalnu upotrebu
Pouzdano i intuitivno uz praktične bežične mogućnosti
Ilustracija
Bočni LCD monitor za fleksibilan rad 

Dodirni zaslon od 3,0 inča s 921 tisućom točkica zakreće se za 176° vodoravno i 270° okomito. Koristite Touch Focus da biste u trenu promijenili fokus ili Touch Shutter da biste fokusirali i snimali fotografije uz jedan dodir zaslona.

Slika proizvoda
Jednostavno punjenje čak i tijekom snimanja    

Z baterija velikog kapaciteta u kompaktnom kućištu fotoaparata α7C može se puniti putem USB-a. Sve što vam treba za snimanje prilikom punjenja jest USB Type-C® kabel. 

Ilustracija
Čvrsto kućište otporno na prašinu i vlagu

Gornja, prednja i stražnja strana fotoaparata izrađene su od lagane i čvrste legure magnezija, a cijelo je kućište dizajnirano tako da se minimizira ulazak prašine i vlage.

Slika upotrebe
Snimanje s udaljenih mobilnih uređaja i PC-ja 

α7C podržava Wi-Fi®, što olakšava daljinsko snimanje. Postavite fotoaparat na neku udaljenost i snimajte autoportrete ili vlogove pomoću PC-ja, pametnog telefona ili tableta te pregledavajte snimke, mijenjajte postavke i upravljajte zatvaračem

Slika upotrebe
Brz prijenos podataka na mobilne uređaje radi dijeljenja

Fotografije i videozapise možete prenositi izravno na pametne telefone i tablete te ih jednostavno pregledavati, dijeliti i spremati putem Wi-Fi® veze od 2,4 ili 5 GHz. Za neke je uređaje dostupan prijenos dodirom, a za druge prijenos QR kodom. 

Slika upotrebe
Imaging Edge Desktop

Poboljšajte svoje fotografije uz aplikacije Imaging Edge Desktop. Koristite funkciju "Uređivanje" za razvoj RAW podataka u vrhunske fotografije. Stvarajte kvalitetne slike iz Sonyjevih RAW datoteka i učinkovitije upravljajte produkcijom.

Ilustracija
Aplikacija Imaging Edge Mobile™ i dodatak Movie Edit za praktičnije snimanje filmova

Wi-Fi® ugrađen u α7C omogućuje upravljanje okidačem i snimanje filmova s pametnog telefona ili tableta, kao i bežični prijenos podataka o slici. Dodatak Movie Edit ispravlja podrhtavanje fotoaparata nakon snimanja.

Slika videočavrljanja na velikom BRAVIA zaslonu uz povezanu kameru
Uživajte u videočavrljanju na velikom BRAVIA zaslonu

Družite se s prijateljima i obitelji na velikom zaslonu povezivanjem kamere s BRAVIA TV-om.

Ilustracija
Imaging Edge™ Webcam

Aplikacija Imaging Edge Webcam olakšava korištenje Sonyjeva fotoaparata kao kvalitetne web-kamere uz kompatibilnost za usmjeravanje uživo i konferencije.

Specifikacije i značajke

α7C je najmanji i najlakši dig. fotoaparat punog kadra s izm. objektivom i opt. stabilizacijom slike na fotoaparatu. Inovacije u meh. pakiranju i strukturalnom dizajnu omogućile su beskompromisne radne značajke fotoaparata punog kadra za novu klasu veličine i težine stvorenu za napredno, a jednostavno snimanje fotografija i videozapisa.
  • Najmanje i najlakše kompaktno kućište na svijetu s beskompromisnim radnim značajkama fotoaparata punog kadra

  • Napredni proc. slike BIONZ X™ za spektakularnu kval. slike

  • Napredne radne značajke i funkcije automatskog fokusiranja

  • 4K videozapisi i brojne funkcije za veću slobodu izražavanja kroz videozapise

  • Upotrebljivost i pouzdanost za ugodno i pouzdano snimanje

Vrsta senzora
CMOS senzor punog kadra Exmor R (35 mm) (35,6 x 23,8 mm)
Broj piksela (efektivnih)
Pribl. 24,2 megapiksela
ISO osjetljivost
Fotografije: ISO 100 – 51 200 (ISO brojevi od ISO 50 do ISO 20 4800 mogu se postaviti kao prošireni ISO raspon.), aut. (ISO 100 – 12 800, mogućnost odabira donje i gornje granice), videozapisi: ekv. ISO 100 – 51 200 (ISO brojevi do ISO 102 400 mogu se postaviti kao prošireni ISO raspon.), aut. (ISO 100 – 12 800, mogućnost odabira donje i gornje granice)
Trajanje baterije (fotografije)
Pribl. 680 slika (tražilo) / pribl. 740 slika (LCD zaslon) (prema standardu CIPA)
Vrsta tražila
Elektroničko tražilo od 1,0 cm (0,39 inča) (XGA OLED)
Vrsta monitora
TFT dijagonale 7,5 cm (3.0)
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Recenzije i nagrade

Mišljenje korisnika