α7C II

Kompaktna veličina,
svestrani puni kadar
SVI FOTOAPARATI S IZMJENJIVIM OBJEKTIVIMA

Kompaktni fotoaparat punog kadra α7C II

ILCE-7CM2
Slika srebrnog fotoaparata s prednje strane

Samo kućište|Kućište + objektiv za zumiranje od 28 – 60 mm|silverblack

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Za fotografije, filmove i autora u vama

Kompaktan i lagan α7C II fotoaparat je punog kadra na kojeg su čekali ozbiljni autori. Prepun vrhunskih tehnologija za fotografije i filmove, on je osnovni alat za snimanje svijeta onako kako vi to želite.

Slika odredišta veze
Galerija fotografija modela α7C II
Velike vizije kamo god krenuli
Slika slikovnog senzora Exmor R
CMOS senzor slike punog kadra s 33,0 efektivna megapiksela

Uz vrhunsku kvalitetu fotografija i filmova, CMOS slikovni senzor Exmor R™ od 33,0 megapiksela fotoaparata α7C II omogućuje brzo očitavanje, visoku osjetljivost od ISO 100 do ISO 51 200, nizak šum i vrlo preciznu reprodukciju boja.

Slika procesora BIONZ XR
Napredni procesor BIONZ XR™

Napredni procesor BIONZ XR obrađuje snagom koja je više od osam puta veća od snage njegovih prethodnika. On umanjuje kašnjenje obrade uz istodobno pojačanje snage obrade filmova i fotografija te postiže prirodnu gradaciju, realistične boje, nizak šum, vrhunsku kvalitetu slike i brz odgovor izbornika.

Slika primjera portreta muškarca
Konzistentno točna ekspozicija i boja

Najnoviji procesor u kombinaciji s naprednim algoritmom za AE fotoaparata α7C II sada može prepoznati područja kože na licu i prilagoditi ekspoziciju. Tako se postiže kontrola ekspozicije, čak i u izazovnim uvjetima snimanja kada svjetlo dolazi iza objekta, kada je objekt u sjeni ili osvijetljen sunčevom svjetlosti ili nije okrenut prema fotoaparatu.

Slike primjeri značajke Creative Look: SH, FL, VV2, BW
Proširite viziju uz Creative Look

Postavite vizualno raspoloženje upotrebom značajke Creative Look s 10 prilagodljivih postavki. Zadane se postavke mogu upotrebljavati u izvornom obliku ili možete mijenjati osam parametara, uključujući kontrast, zasićenje i sjenu kako biste izradili fotografije ili filmove koje možete podijeliti na samom fotoaparatu.

LCD zaslon fotoaparata: Zaslon za odabir RAW slike
Biranje veličine i kvalitete RAW slika

Kompresija slike RAW formata bez gubitka kvalitete pruža kompresiju na manju veličinu datoteke bez gubitaka u kvaliteti slike i snimanje i do 27 kadrova u neprekidnom nizu. Dostupne su tri veličine slike s kompresijom bez gubitka kvalitete (S/M/L) koje odgovaraju svakoj primjeni te odabir niže kvalitete slike koja generira manje podataka za JPEG i HEIF slike.

Napredna optička stabilizacija slike u 5 osi

Uz preciznu jedinicu za stabilizaciju slike, napredne žiroskopske senzore i optimizirane algoritme za stabilizaciju slike koji učinkoviti ispravljaju u 7,0 koraka uživajte u stabilnijem snimanju fotografija iz ruke. Kompatibilni objektivi s ugrađenom stabilizacijom slike kombiniraju se s poboljšanom sinkronizacijom između kućišta i objektiva kako bi kadriranje bilo lakše, čak i pri telefoto žarišnoj duljini koja obično unosi veliku količinu zamućenja. 

Ilustracija jedinice za stabilizaciju slike

[1] Vodoravna os [2] Uzdužna os [3] Okomita os

Slika svih objektiva E-mount
Više od 70 objektiva E-mount za kreativnost bez granica

α7C II kompatibilan je sa Sonyjevim asortimanom optički naprednih objektiva E-mount, uključujući seriju G Master™ koja objedinjuje zadivljujuću rezoluciju i vrhunsku zamućenost i seriju G Lens™ s izuzetnom kvalitetom slike i ujednačenom zamućenosti. Ovi kompaktni i lagani objektivi omogućavaju veliki raspon primjena u fotografiranju i videografiji.

Vrhunska izrada filmova
Tehnologija koja će oživiti vašu kreativnost

Uživajte u snimanju filma visoke kvalitete bez obzira kada i gdje ga snimate. α7C II donosi snimanje 4K 60p/50p filma, profil S-Cinetone™ za kinematografski izgled izravno iz fotoaparata i Log snimanje za fleksibilnu naknadnu obradu – sve to u kompaktnom, laganom kućištu koje je kompatibilno za montažu na kardanski mehanizam i dron.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

"Slika isječka žene koja se kreće iz materijala snimljenog u 4K60P načinu
"
Snimanje vrhunskih 4K filmova i do 60p/50p

Fotoaparatom α7C II mogu se snimati 4K 60p/50p filmovi uz očitanje svih piksela bez njihova spajanja te se mogu iskoristiti prednosti BIONZ XR procesora i njegovog dinamičkog raspona za izradu prekrasnih slika objekata koji se brzo kreću. Pri snimanju 4K film pri 30p, naduzorkovanje punog kadra od 7 K pruža jasniju i detaljniju 4K kvalitetu.

Isječena slika muškarca iz materijala snimljenog s primijenjenim profilom S-Cinetone
S-Cinetone™ za jednostavan kinematografski izgled

Primjenjujući istu znanost boja Sonyjevih visokocijenjenih modela Cinema Line, profil S-Cinetone unosi srednje tonove koji su bitni za prirodan izgled kože te nježne boje i prekrasne svijetle tonove.

Isječena slika snimke zalaska sunca u formatu 4:2:2 10bit
Napredno snimanje filmova za jednostavniju obradu

Snimanje uz 10-bitno 4:2:2 kodiranje u fotoaparatu dostupno je kada se upotrebljava Long GOP ili All-Intra kompresija kako bi se postigla ujednačena, prirodna gradacija boje i veća sloboda uređivanja.

Log snimanje za odvažnu kreativnost

Fotoaparat α7C II podržava gama krivulju S-Log3 koja naglašava karakteristike gradacije od sjene do srednjesive (18 % sive), postižući 14+ zaustavnih točaka. Dostupne su i postavke gamuta boja S-Gamut3 i S-Gamut3.Cine. Primijenite korisnički LUT (tablica pretraživanja) s gama krivuljom Log kako biste vidjeli kako će snimljeni materijal izgledati nakon obrade ili snimite materijal s PP LUT-om.

Active Mode podržava snimanje filmova iz ruke

Active Mode pruža stabilizaciju slike za snimanje iz ruke. Precizna jedinica za stabilizaciju slike, napredni žiroskopski senzori i optimizirani algoritmi stabilizacije slike omogućuju izuzetno uravnoteženo i stabilno snimanje filmova. Uz stabilizaciju u kućištu, kompatibilni objektivi u koje je stabilizacija slike već integrirana koordiniraju se s kućištem za izuzetnu kontrolu kako bi se omogućilo jasnije snimanje telefoto objektivom iz ruke.

Slika muškarca koji drži fotoaparat i snima drugog muškarca na otvorenom
Slika primjera žene u pozadini koja je u fokusu i muškarca u prednjem planu koji nije u fokusu
Ostanite u fokusu uz praćenje u stvarnom vremenu

Odaberite objekt snimanja i prepustite sve praćenju u stvarnom vremenu – fotoaparat automatski prepoznaje i prati objekt i zadržava ga precizno u fokusu.

Slika primjera žene u pozadini koja je u fokusu i muškarca u prednjem planu koji nije u fokusu
Kompenzacija odstupanja, konzistentan kut gledanja

Funkcija kompenzacije odstupanja primjenjuje Sonyjevu originalnu tehnologiju Clear Image Zoom kako bi se spriječilo odstupanje fokusa i omogućilo snimanje filmova uz stabilnije slike. Metapodaci odstupanja mogu se iskoristiti zajedno s naprednim mogućnostima kompenzacije odstupanja najnovijeg softvera Catalyst Browse/Prepare Plugin tijekom naknadne obrade.

Slika koja prikazuje snimljeni materijal koji se prenosi s fotoaparata u računalni softver
Metapodaci olakšavaju uređivanje

Metapodaci ugrađeni u snimljeni materijal mogu se upotrijebiti u Sonyjevom softveru Catalyst Browse/Prepare/Prepare Plugin za ubrzavanje naknadne obrade. Isječcima se mogu dodavati oznake tijekom i nakon snimanja kako biste označili omiljena mjesta i kasnije ih lako pronašli tijekom reprodukcije na fotoaparatu ili uređivanja u softveru.

Pametniji i brži AF
AI procesor za napredno prepoznavanje objekata

α7C II je opremljen jedinicom za obradu s umjetnom inteligencijom koja služi za obradu velikih količina podataka kako bi se objekti točnije prepoznavali u širom rasponu vrsta.

Slika procesne jedinice umjetne inteligencije
Slika primjera portreta cijelog tijela žene
Procjenjivanja ljudske poze za prepoznavanje objekta

Inovativna procesna jedinica s umjetnom inteligencijom fotoaparata α7C II točno prepoznaje ljudske pokrete i postiže značajno poboljšanje u prepoznavanju ljudskog oka. Tehnologija procjenjivanja upotrebljava koštani model za precizno prepoznavanje očiju i položaja tijela i glave kako bi mogla uhvatiti i pratiti i objekt snimanja koji nije okrenut prema fotoaparatu ili čije je lice djelimice prekriveno.

Pouzdano prepoznavanje šireg raspona objekata

Snažna jedinica za obradu potpomognuta umjetnom inteligencijom fotoaparata α7C II prepoznaje ljude, životinje, ptice, insekte, vozila/vlakove i zrakoplove. Prepoznavanje životinja sada pored očiju i glava pasa, mačaka i drugih značajnijih životinja, prepoznaje i oči životinja koje preživaju i malih životinja. Nadalje, ono može prepoznati te životinje kada su im oči sakrivene. Fotoaparat također prepoznaje ptice bilo lociranjem očiju različitih vrsta ptica bilo prepoznavanjem glava i tijela ptica.

"Slika primjera prepoznatljivog objekta, vlaka
"
"Slika primjera mnoštva ljudi s fokusiranim muškarcem u sredini
"
Dosljedno praćenje u stvarnom vremenu

Fotoaparat α7C II može se pohvaliti poboljšanim prepoznavanjem objekta zahvaljujući umjetnoj inteligenciji i većoj pouzdanosti praćenja. Odredite objekt i pritisnite do pola gumb zatvarača kako bi fotoaparat počeo pratiti objekt dok se vi bezbrižno koncentrirate na kadriranje i kompoziciju.

"Isječena slika muškarca koji silazi niz stube pokraj izvorne portretne slike cijelog tijela
"
Automatsko kadriranje za filmove

Koristeći se tehnologijom prepoznavanja objekta temeljenoj na umjetnoj inteligenciji, značajka Auto Framing automatski obrezuje kadrove glede optimalnog kadriranja. I kada je fotoaparat postavljen na tronožac, kadriranje se kontinuirano podešava kako bi snimljeni materijal odavao dojam da je snimatelj pratio objekt. Točno praćenje moguće je i kada se fotoaparatom daljinski upravlja iz aplikacije Creators' App.

Odgovorno snimanje prilikom upotrebe funkcije registriranja lica

Značajka registriranja lica uključuje upotrebu biometrijskih podataka. Vi ste odgovorni za prikupljanje i upotrebu takvih podatak koje vi provodite, kao i za poštivanje mjerodavnih lokalnih zakona. Više pojedinosti potražite na web-mjestu navedeno u nastavku.

Isječak iz snimljenog materijala osobe koja šeta
Široki i gusti AF za veću brzinu i preciznost

α7C II upotrebljava i do 759 točaka prepoznavanja faze na polju velike gustoće koje pokriva približno 94 % slike kada se snimaju fotografije te može prepoznati objekt snimanja, čak i kada zauzima jako malo područje kadra.

Slika primjera portreta muškarca u mračnom okruženju
Točan AF pri slabom osvjetljenju (EV -4,0)

α7C II uz poboljšan algoritmima za AF postiže visokoprecizan AF i do niske razine osvjetljenja kao što je EV -4.0 u AF-S načinu (ekvivalentno ISO 100, objektiv F2.0). Način s prioritetom fokusa koji pruža pouzdaniji AF pri slabom osvjetljenju ili pri manjim otvorima blende.

Slika primjera muškarca koji trči uz stube
Neprekidno snimanje pri brzini od 10 fps s AF/AE praćenjem

Mehanički i elektronički zatvarači modela α7C II omogućuju neprekidno snimanje i do 10 fps ili do 8 fps u načinu rada s prikazom uživo, olakšavajući tako snimanje najfotogeničnijih prizora i izraza, čak i objekta u kretanju.

Osmišljen za jednostavnu upotrebu
Slika unutrašnjosti tražila i krupni plan tražila
Elektroničko tražilo velike gustoće točaka

Elektroničko XGA OLED tražilo s 2,36 milijuna točaka (približno) i uvećanjem od 0,70x pruža visoku rezoluciju i kontrast za jasno gledanje, čak i pri jakom sučevom svjetlu. Brzinu sličica možete postaviti na [High] (120 fps), dvostruko više od normalne brzine, za ujednačenu sliku u tražili s minimalnim zamućenjem tijekom praćenja i snimanja objekata u pokretu.

Slika prsta koji dodiruje LCD zaslon fotoaparata
Intuitivni dodirni izbornici

Jednostavnim povlačenjem s lijevog ili desnog ruba zaslona za snimanje otkrivaju se dodirne ikone koje omogućuju brzu promjenu načina snimanja i drugog. Dugim pritiskom stavke izbornika registrirate je u izborniku My Menu za brz pristup i još lakšu prilagodbu fotoaparata.

Slika držača fotoaparata
Stabilni držač za snimanje iz ruke

α7C II osmišljen je za sigurno, stabilno i udobno držanje. Uz montiran novi uklonjivi produžni držač (prodaje se zasebno) udobno ćete i bez zamora snimati i duge sesije snimanja.

Krupni plan gornjih kotačića na fotoaparatu
Besprijekorna i jednostavna orijentacija

Na model α7C II ugrađen je novi kotačić za fotografije/filmove/S&Q koji omogućuje brz i neovisan odabir. Praktično je postavljen pokraj kotačića za način rada za lak odabir načina ekspozicije i drugih glavnih postavki za snimanje.

Slika nagibnog monitora
Nagibni monitor za fleksibilnost kadriranja

Nagibni monitor koji se otvara na stranu omogućuje jednostavno pozicioniranje i slobodu kadriranja za snimanja iz ruke i uz pomoć kardanskog držača ili za nisko snimanje u razini tla.

Sustav zaštite od prašine senzora

Fotoaparat je zaštićen sustavom zaštite od prašine koji sadrži premaz koji sprječava naboj na optičkom filtru i mehanizmu za pomak slikovnog senzora. Tu je i funkcija [Shutter When Power Off] koja zatvara zatvarača prilikom isključivanja fotoaparata i tako štiti senzor slike od prašine i čestica prilikom zamjene objektiva.

Izdržljivo kućište od legure magnezija

Konstruiran za pouzdanost u profesionalnim radnim okruženjima, fotoaparat α7C II zaštićen je laganom i vrlo krutom legurom magnezija na gornjem, prednjem i stražnjem poklopcu.

Dizajn otporan na prašinu i vlagu

α7C II pruža izvrsnu otpornost na prašinu i vlagu u izazovnim vanjskim uvjetima uz dobro zabrtvljene najvažnije gumbe i kotačiće te dodatnu zaštitu preklapajućih spojeva kućišta.

Velika mogućnost povezivanja
Slika muškarca koji prenosi fotografije s fotoaparata na pametni telefon
Stabilna veza s pametnim telefonom

Značajno je poboljšana stabilnost veze prilikom prijenosa slika iz fotoaparata u mobilnu aplikaciju Creators' App. Prijenos se nastavlja u pozadini, čak i ako se zaslon telefona isključi ili se neka druga aplikacija pokrene. Tijek rada od snimanja do dijeljenja u cijelosti je zamjetno poboljšan.

Slika žene koja usmjerava sadržaj uživo uz pomoć fotoaparata
Uživo streamajte sadržaj visoke kvalitete

Kada α7C II povežete s osobnim računalom ili pametnim telefonom putem USB-a, može funkcionirati kao 4K (2160p) web-kamera. Veliki otvor blende, uska dubina polja i zamućenje stvaraju prekrasne slike, dok napredne AF funkcije, kao Eye AF, podržavaju sastanke na mreži i usmjeravanje uživo.

Platforma Creators' Cloud

Creators’ Cloud je platforma za kreativnost, od snimanja do produciranja, kroz spoj tehnologija Sonyjevih fotoaparata i umjetne inteligencije u oblaku. Služi i kao mjesto za otkrivanje drugih autora diljem svijeta i suradnju s njima. Istražujte web, mobilne i računalne aplikacije uz koje ćete poboljšati učinkovitost integracije fotoaparata i aplikacija i usluga.

Usmjeren na prirodu
Sonyjev plan Road to Zero

Sonyjev plan očuvanja okoliša iz 2010. godine Road to Zero za cilj ima nultu stopu utjecaja na okoliš, dok se planom Ekološko upravljanje 2025. definiraju srednjoročni ciljevi. Poduzeli smo mjere smanjenja utjecaja fotoaparata α7C II na okoliš u svakoj fazi životnog ciklusa, od razvoja proizvoda do opskrbnog lanca, proizvodnje i ambalaže.

Reciklirani materijali u fotoaparatima

Naš materijal SORPLAS™ visokokvalitetan je i izdržljiv, može se reciklirati više puta, a izrađen je samo od recikliranih izvori. Za kućišta fotoaparata koristimo SORPLAS i druge materijale koji se mogu reciklirati kako bi smanjili utjecaj na okoliš bez narušavanja radnih značajki.

Dostupna tehnologija na α fotoaparatima

Sonyjevi α fotoaparati opremljeni su nizom značajki pristupačnosti kako bi što više ljudi moglo rabiti našu tehnologiju i uživati u njoj. Npr., funkcija čitača zaslona iščitava tekst sa zaslona izbornika naglas, a po potrebi se mogu prilagoditi glasnoća i brzina čitanja.

Specifikacije i značajke

Uz masu od samo 514 grama (1 lb 2,2 oz), fotoaparat punog kadra α7C II nudi impresivnu prenosivost i pokretljivost te vrhunske radne značajke. Vrhunski senzor slike od 33,0 efektivna megapiksela može snimati filmove i do 4K 60p/50p i visokokvalitetne fotografije, što ga čini osnovnim alatom svakog hibridnog snimača.
  • CMOS slikovni senzor punog kadra s pozadinskim osvjetljenjem Exmor R™ od 33,0 megapiksela i procesor za obradu BIONZ XR

  • Vrhunska tehnologija kreativno snimanja filmova, uključujući 4K 60p i S-Log3

  • Inovativna procesna jedinica s umjetnom inteligencijom za preciznije prepoznavanje objekata

  • Napredna optička stabilizacija slike u 5 osi postiže radne značajke u 7,0 koraka

  • Lagano kućište s nagibnim monitorom za fleksibilnost i pokretljivost snimanja

VRSTA SENZORA
35-milimetarski Exmor R CMOS senzor punog kadra (35,9 x 23,9 mm)
ISO OSJETLJIVOST
Fotografije: ISO 100 – 51 200 (proširivo na ISO 50 – 204 800), AUTO (ISO 100 – 12 800, mogućnost odabira donje i gornje granice), filmovi: ekvivalentno ISO 100 – 51 200 (proširivo na ISO 100 – 102 400), AUTO (ISO 100 – 12 800, mogućnost odabira donje i gornje granice)
Trajanje baterije (fotografije)
Pribl. 530 slika (tražilo) / pribl. 560 slika (LCD zaslon) (prema standardu CIPA)
Vrsta monitora
TFT dijagonale 7,5 cm (3.0)
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu