α7 IV

Redefinisani standardi
Za novu generaciju kreatora

Uz revolucionarne radne značajke pri snimanju fotografija i videozapisa α7 IV idealan je hibrid koji objedinjuje zadivljujuće slike uz isporuku i distribuciju na licu mjesta. Fotoaparat α7 IV osmišljen je kako bi oživotvorio umjetničku viziju suvremenih stvaralaca.

E-MOUNT PUNOG KADRA BEZ ZRCALA

Hibridni fotoaparat punog kadra Alpha 7 IV

ILCE-7M4 / ILCE-7M4K
Slika fotoaparata Alpha 7 IV

Samo kućište|Kućište + objektiv za zumiranje od 28 – 70 mm

Nagrađeno
Sada je dostupan novi softver.
Ono osnovno nikad nije bilo ovako dobro

Pripremite se za nadahnuće. Realistična rezolucija i dojmljiv autofokus modela α7 IV, koji se oslanja na umjetnu inteligenciju, dopunjavaju niz vrhunskih značajki iz najviše klase tehnologije stvaranja slikovnih sadržaja. 

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Ogledne fotografije (u smjeru kazaljke na satu slijeva gore): lice osobe, krajolik, osoba koja stoji, ptica
Galerija fotografija fotoaparata α7 IV
Slika kotačića Fotografija/film/S&Q
Slikovno stvaranje na nov način 
Fotografija fotografa koji gleda kroz tražilo i fotografira
Fotografija bez kompromisa
Fotografija na kojoj autofokus omogućuje jasno fokusiranje na osobu koja se bavi brzim sportom
Pouzdan autofokus, impresivna brzina
Fotografija videoautora koji snima uz pomoć ugrađene stabilizacije slike (Active Mode) bez ikakve opreme osim fotoaparata
Filmski prizori čine korak dalje
Fotografija osobe koja usmjerava sadržaj uživo uz pomoć fotoaparata
Nova era slikovne komunikacije
Fotografija osobe koja drži fotoaparat i koristi njegove gumbe
Jednostavan i pouzdan rad 
Slikovno stvaranje na nov način
Vrhunska kvaliteta fotografija i filmova 
Podijelite trenutak čim se dogodi
Fotografija Exmor R CMOS slikovnog senzora
Novi CMOS slikovni senzor od 33 MP i s pozadinskim osvjetljenjem 

Novi Exmor R™ CMOS slikovni senzor od 33 megapiksela u modelu α7 IV pruža iznimne radne značajke i odličnu kvalitetu slike za fotografije i filmove, kao i brza očitanja, visoku osjetljivost, nisku razinu šuma i vrlo preciznu reprodukciju boja. 

Slika procesora slike BIONZ XR
Obrada slike na vrhunskoj razini uz BIONZ XR™

α7 IV oslanja se na najnoviji procesor slike kako bi ponudio osjetno bolje radne značajke uz višu kvalitetu slike i bolju reprodukciju boja. Velika brzina obrade pridonosi udobnosti pri neprekidnom snimanju i responzivnosti tijekom prijenosa podataka.

Fotografija bez kompromisa
Četiri slike u četiri različita tonaliteta boja postignuta uz pomoć značajke Kreativni izgled
Brzo definirajte ugođaj pomoću postavki kreativnog izgleda 

Izbor između deset gotovih postavki kreativnog izgleda i osam parametara može brzo oblikovati ugođaj vaših fotografija, filmova i usmjeravanja uživo. A budući da nije potrebna postprodukcija, svoju viziju možete podijeliti netom nakon snimanja.

Fotografija s divnom 10-bitnom dubinom boja
10-bitni HEIF za fotografije i glatke gradacije 

Uz uobičajene formate RAW i JPEG za snimanje fotografija možete odabrati i HEIF (High Efficiency Image File). Bogata 10-bitna dubina boja omogućuje realističnu reprodukciju neba i objekata portreta, na kojima je suptilna i prirodna gradacija suštinski važna. 

Optička stabilizacija slike u 5 osi

Do 5,5 koraka kompenzacije brzine zatvarača ugrađenom stabilizacijom

Vrlo precizna stablilizacijska jedinica i žiroskopski senzori fotoaparata α7 IV uz algoritme za stabilizaciju slike postižu do 5,5 koraka kompenzacije brzine zatvarača i maksimalno povećavaju performanse visoke rezolucije slikovnog senzora od 33,0 MP.

Ilustracija prikazuje stabilizaciju slike u 5 osi
Ogledna fotografija s bljeskalicom uz prikladnu ekspoziciju za lice glavnog objekta
Sonyjeve bljeskalice usklađuju se sa sustavom za otkrivanje lica

Sonyjeve najnovije bljeskalice usklađene su s fotoaparatom α7 IV te koriste njegove mogućnosti otkrivanja lica za prilagodbu ekspozicije i postizanje prirodnih boja kože. Precizna sinkronizacija bijele boje i P-TTL mjerenje sve do velike brzine snimanja niza slika pouzdano namještaju ekspoziciju i za brze pomične objekte uz brze promjene osvjetljenja za najpouzdanije i najkreativnije rezultate.

Fotografija vanjske bljeskalice priključene na fotoaparat
Vanjska kontrola bljeskalica 

α7Ⅳ ver. 1.1 podržava zasebno registriranje brzine zatvarača i ISO osjetljivosti za uklj./isklj. bljeskalice. Za još praktičnije snimanje sada je kompatibilnom bljeskalicom i povezanim bežičnim radioupravljačem moguće upravljati izravno putem sučelja fotoaparata α7 IV. 

Pouzdan autofokus, impresivna brzina
Fotografija osobe koja se bavi brzim sportom i preko koje se prikazuju točke AF-a, koje pokrivaju gotovo cijelo područje slike
Brzi hibridni AF u novom izdanju

Brzi hibridni AF, koji objedinjuje automatsko fokusiranje s prepoznavanjem faza i kontrasta, napredovao je kako bi bio brži, točniji i još bolji u praćenju. Uz Sonyjev 4D FOCUS široko i gusto područje AF-a obuhvaća oko 94 % područja slike na fotografijama i u filmovima uz 759 točaka za AF s prepoznavanjem faza.

Deset uzastopnih slika osobe koja se bavi brzim sportom
Neprekidno snimanje 10 sl./s s brzim pražnjenjem međuspremnika 

I mehanički i elektronički zatvarač nude snimanje više od 800 sličica brzinom do 10 sl./s uz AF/AE praćenje zahvaljujući međumemoriji velikog kapaciteta, brzom procesoru BIONZ XR i bržem zapisivanju na memorijske kartice na modelu α7 IV.

Fotografija koja ilustrira upotrebu praćenja u stvarnom vremenu: okvir AF-a pokazuje fokus na objektu koji se brzo kreće
Sonyjevo pametno AI praćenje u stvarnom vremenu 

Sonyjev jedinstveni algoritam za prepoznavanje objekata oslanja se na boju, uzorak (svjetlinu) i udaljenost od objekta (dubinu) za brzu obradu prostornih informacija u stvarnom vremenu. AI ekstremno precizno otkriva i prati oči i lice objekta (čovjeka, životinje ili ptice). Samo odaberite objekt koji želite pratiti i sve prepustite fotoaparatu. 

Poboljšan Eye AF u stvarnom vremenu 

Držanje ciljanog oka u fokusu kako biste se koncentrirali na kompoziciju 

Velika brzina najnovijeg procesora slike znatno poboljšava radne značajke Eye AF-a u stvarnom vremenu čak i kad objekt gleda gore, dolje ili ustranu. Možete koristiti i praćenje na temelju dodira za iniciranje praćenja bilo kojeg objekta unutar kadra u stvarnom vremenu, pri čemu se dodirivanjem zaslona istodobno pokreće i Eye AF u stvarnom vremenu ako se otkrije oko. 

Fotografija koja ilustrira upotrebu Eye AF-a u stvarnom vremenu i prikazuje fokus na oku objekta u okviru AF-a
Fotografija koja ilustrira primjenu Eye AF-a u stvarnom vremenu na životinjama, s fokusom na oku snimanog psa
Jednostavno fotografiranje kućnih ljubimaca 

Brzo i precizno fokusiranje za teške snimke životinja

Kad vrstu otkrivanja objekta na fotoaparatu postavite na "životinju", možete automatski otkriti i pratiti životinjine oči te postići uspješnije fotografije i videozapise divljih životinja i kućnih ljubimaca. Otkrivanje životinjskih očiju poboljšano je pouzdanim praćenjem i preciznim fokusom, čak i kad je životinjino lice okrenuto naopako.

Eye AF u stvarnom vremenu za ptice 

Otkrivanje ptičjih očiju podržano je i za fotografije i za videozapise

Ovo je prvi put u seriji α da je otkrivanje ptičjih očiju dostupno i za videozapise i za fotografije. Samo kao objekt postavite "ptice". Iznimna brzina i preciznost fotoaparata omogućuju automatsko praćenje određene ptice, bilo da negdje sjedi ili leti nebom. Njezino se oko stalno zadržava u fokusu bez obzira na brzo i nepredvidljivo kretanje.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Filmski prizori čine korak dalje
Portret žene visoke rezolucije pri 4K 60p
4K 60p filmovi, glatko snimanje prirodnog izgleda

Sada je moguće snimati videozapise rezolucije do 4K 60p uz očitanje svih piksela i bez spajanja zahvaljujući potpuno novom slikovnom senzoru i širokom dinamičkom rasponu fotoaparata α7 IV za glatke slike objekata koji se brzo kreću.

Ilustracija upotrebe preuzorkovanja od 7K za stvaranje 4K videozapisa
Preuzorkovanje od 7K za prekrasno ekspresivne slike pune detalja 

Pri snimanju 4K videozapisa uz do 30p moguće je preuzorkovanje od 7K punog kadra, čime se dobiva visoka rezolucija 4K s mnogo detalja. Odaberite način rada koji najbolje odgovara vašoj namjeni i ostalo prepustite fotoaparatu.

Portret žene na kojem je vidljiva lijepa reprodukcija boja pri 10-bitnom 4:2:2 snimanju
Nova kvaliteta slike uz 10-bitno 4:2:2 snimanje 

Snimajte uz spremanje na samom fotoaparatu koristeći zadivljujuću raskoš 10-bitne dubine i 4:2:2 uzorkovanja boja te Long GOP ili All-Intra kodiranje sličica za veću prilagodljivost gradacija, postprodukcije i komponiranja slike.

Lijevo: ilustracija za HEVC/H.265, koji dijeli složeni dio isječka na finije segmente radi obrade podataka; desno: ilustracija za AVC/H.264, koji cijeli videozapis dijeli na jednake dijelove radi obrade
Uz Long GOP podržano je i All-Intra kodiranje

All-Intra snimanje neovisno kodira svaku sličicu brzinom do 600 Mb/s, čime se preciznije bilježe složeni pokreti i omogućuju učinkovitiji procesi montaže.  

[1] All-Intra (All-I)   [2] Long-GOP   [3] Grupa slika

Lijevo: ilustracija za HEVC/H.265, koji dijeli složeni dio isječka na finije segmente radi obrade podataka; desno: ilustracija za AVC/H.264, koji cijeli videozapis dijeli na jednake dijelove radi obrade
Vrhunska kvaliteta i manje datoteke uz XAVC HS

Format snimanja XAVC HS koristi kodiranje HEVC/H.265 da bi postigao dvostruko veću učinkovitost kompresije nego pri kodiranju AVC/H.264, čime postiže bolju kvalitetu slike i manje datoteke te štedi prostor.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Odaberite izgled za snimanje ekspresivnijih videozapisa

Podrška za S-Cinetone™, kreativni izgled i S-Log3

Matrica boja S-Cinetone, koja se temelji na tehnologiji dobivenoj razvojem kamera CineAlta kao što je VENICE, stvara impresivan izgled uz lijepe tonove kože i bez postprodukcije. Gotovim postavkama kreativnog izgleda stvaraju se druge vizualno zanimljive atmosfere u samom fotoaparatu, a možete upotrebljavati i gamu S-Log3 za pristup cijelom dinamičkom opsegu fotoaparata (15 i više razina) za jednostavnije tijekove rada tijekom postprodukcije.

Nova kompenzacija odstupanja

a7 IV koristi paralelni razvoj objektiva i fotoaparata za inovativnu kompenzaciju odstupanja koja je dostupna samo na Sonyjevim E-mount objektivima. Maksimalnim smanjivanjem pomaka vidnog polja do kojeg može doći tijekom snimanja filmova pri postupnoj promjeni fokusa uz upotrebu nekih objektiva možete postići impresivne rezultate i nova kreativna postignuća zahvaljujući raznolikoj ponudi Sonyjevih E-mount objektiva.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Mapa fokusa za vizualizaciju dubine polja

Posve nova značajka Mapa fokusa odgovara na zahtjeve profesionalnih autora i nudi jednostavnu vizualizaciju dubine polja prilikom snimanja. Kada se koristi, informacije o fokusu (mapa dubine) prikazuju se povrh prikaza uživo na zaslonu u stvarnom vremenu pa lako možete vidjeti koja su područja u fokusu ili izvan njega.

Fotografija filmskog snimatelja koji koristi značajku AF Assist
AF Assist podržava prijenos fokusa tijekom AF-a

AF Assist, naslijeđen od kamere Cinema Line FX6, omogućuje prijelaz između automatskog i ručnog fokusa. Zakretanjem prstena za fokusiranje i prebacivanjem na MF fokus se može prenijeti na drugi objekt, a AF se nastavlja kad se prsten prestane zakretati. 

Fotografija na kojoj se koristi automatski fokus za precizno fokusiranje glavnog objekta
Precizna prilagodba fokusa za kreativnu slobodu 

Značajke precizne prilagodbe fokusa, prisutne na naprednim modelima kao što su α1 i α7S III, omogućuju kreativno snimanje, kao što su postupni prijenos fokusa, brza promjena automatskog fokusa te vrlo prilagodljiva osjetljivost pri praćenju objekta.

Vrhunska stabilizacija slike u načinu Active Mode 

Pouzdana podrška za snimanje filmova iz ruke

Stabilizacija Active Mode za snimanje filmova oslanja se na vrlo preciznu stabilizacijsku jedinicu fotoaparata, žiroskopske senzore i sofisticirane algoritme. Ona precizno detektira potreban stupanj kompenzacije i primjenjuje stabilizaciju te omogućuje stabilno snimanje 4K filmova bez negativnog utjecaja na kompaktnu veličinu i mobilnost modela α7 IV. 

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Prednosti Sonyjevih objektiva za snimanje videozapisa

Saznajte četiri jedinstvene prednosti korištenja Sonyjevih E-mount objektiva za snimanje videozapisa. Kombinacija Sonyjevih objektiva i fotoaparata poboljšat će vaš doživljaj stvaranja videozapisa.

Ilustracija načina na koji se filmske datoteke snimljene fotoaparatom učitavaju u Catalyst Browser ili Catalyst Prepare
Prelijepi prizori uz bolju stabilizaciju slike

Budući da α7 IV bilježi žiroskopske podatke i podatke s objektiva kao metapodatke, možete koristiti Catalyst Browse/Prepare da biste dodatno izgladili podrhtavanje fotoaparata i dotjerali stabilizaciju slike čak i nakon snimanja. 

Fotografija fotoaparata s usmjerenim mikrofonom, koji se prodaje zasebno
Digitalno zvučno sučelje za odličnu kvalitetu zvuka

Priključak s više sučelja (MI) omogućuje povezivanje bez kabela i izravno prenosi digitalni zvučni signal za visokokvalitetan zvuk bez degradacije te istodobno služi kao izvor napajanja i otklanja brigu o baterijama za mikrofon. 

Krupni plan internog mikrofona fotoaparata
Smanjenje buke vjetra u integriranom mikrofonu

Uz pomoć nove tehnologije obrade signala u slučaju kada je smanjenje buke vjetra postavljeno na "Auto" te se detektira huk vjetra, buka će se osjetno utišati bez utjecaja na ostale zvukove. 

Nova era slikovne komunikacije
Začas pretvorite α7 IV u web-kameru

Da biste α7 IV punog kadra pretvorili u vrhunsku web-kameru, trebate samo USB vezu. Nema potrebe za kompliciranim postavljanjem – samo povežite fotoaparat s računalom ili pametnim telefonom putem USB-a, odaberite "Live Stream (USB Streaming)" (Usmjeravanje uživo putem USB-a) i možete početi.

Fotografija autora koji usmjerava sadržaj uživo rezolucijom 4K
4K / Full HD Live

α7 IV podržava standarde UVC (USB Video Class) / UAC (USB Audio Class) koji se obično nalaze na USB kamerama, pa nije potrebno unaprijed pripremati namjenski softver. Samo ga povežite USB-om i spremni ste za emitiranje uživo uz rezoluciju do 4K

Fotografija osobe koja priključuje USB kabel u fotoaparat
Brzo i jednostavno postavljanje usmjeravanja uživo

Usmjeravanje uživo uz α7 IV vrlo je jednostavno. Kad USB-om povežete s računalom, na zaslonu se pojavljuje izbornik za odabir USB funkcije. Samo odaberite "Live Stream (USB Streaming)" i odmah se uključuje taj način rada. Nije potrebno napredno postavljanje.

Fotografija cjelokupne ponude Sonyjevih objektiva
Zamjenjivi objektivi proširuju mogućnosti tijekom usmjeravanja uživo 

Uz ponudu više od 60 Sonyjevih originalnih E-mount objektiva, od širokokutnih do telefoto žarišnih duljina te premium i specijaliziranih kreativnih objektiva, mogućnosti izražavanja pri usmjeravanju ili dijeljenju sadržaja gotovo da su bezgranične.

Usporedne fotografije s isključenim (lijevo) i uključenim ("srednja" postavka, desno) efektom meke kože
Efekt meke kože 

Uz ugrađeni efekt meke kože na fotoaparatu α7 IV koža izgleda svježe i lijepo, bore se izglađuju, nesavršenosti uklanjaju, a oči i usta dodatno ističu. Značajka je dostupna za fotografije, videozapise i usmjeravanje uživo.

Odmah podijelite svoje fotografije i filmove

α7 IV osmišljen je za jednostavno dijeljenje, stoga svoje najnovije slike i viziju možete smjesta podijeliti sa svijetom.

Fotografija osobe koja koristi aplikaciju Imaging Edge Mobile na pametnom telefonu
Dodatne značajke u aplikaciji Imaging Edge Mobile™

Dijeljenje i povezivanje uz Sonyjevu aplikaciju Imaging Edge Mobile sada je još lakše i moćnije. Brzo konfigurirajte Wi-Fi postavke na fotoaparatu putem niskoenergetske Bluetooth® veze i uživajte u većoj kontroli automatskih prijenosa slika. 

Zaslon izbornika za odabir pojasa od 5 GHz ili 2,4 GHz
Wi-Fi od 5 GHz

Dostupna je funkcija bežičnog LAN-a, pri čemu je pojas od 5 GHz pridodan konvencionalnom pojasu od 2,4 GHz (podržani su standardi IEEE 802.11a/b/g/n/ac). Među prednostima komunikacije na frekvenciji od 5 GHz je i brži prijenos podataka.

Zaslon izbornika za postavke FTP prijenosa
Pozadinski FTP prijenos datoteka

Značajka omogućuje prijenos datoteka s fotografijama i filmovima na FTP poslužitelj putem bežičnog LAN-a, brzog ožičenog LAN-a (pomoću kompatibilnog USB-Ethernet kabela i USB Type C® priključnice na fotoaparatu) ili pametnog telefona s USB vezom. 

Poboljšanja radnog procesa za odabir i uređivanje 

α7 IV obuhvaća velik broj pojedinačnih poboljšanja u odabiru i uređivanju slike, što pospješuje ukupni radni proces i učinkovito upravljanje golemim količinama podataka.

LCD u načinu reprodukcije s prikazom scena jasno razdvojenih sličicama za razdvajanje
Sličice za razdvajanje služe za brži pristup i odabir

Sličice za razdvajanje fotografija mogu se umetnuti između slika s ciljem brzog lociranja željenih prizora; crna pozadina sa sivom strelicom označava novu scenu ili odjeljak.

Zaslon na kojem se prikazuje reprodukcija filmskog isječka s ključnim oznakama
Dodavanje markera (ključnih oznaka) za filmove

Dvije vrste oznaka, koje se koriste kao "ključne oznake" ili zastavice, mogu se dodati u snimljeni filmski materijal da bi se označili omiljeni pokušaji ili scene, a glavni kotačić može služiti za brzu navigaciju između oznaka tijekom reprodukcije.

Zaslon izbornika za odabir slika za prijenos
Brojni izbori pri odabiru datoteka za prijenos

Datoteke za prijenos mogu se odabrati prema kriterijima kao što su ocjena, oznake snimki, status zaštite ili format datoteke. Pojedinačne se datoteke mogu prenositi ručno pomoću prilagođenog gumba. 

Jednostavan i pouzdan rad 
Ilustracija raspona kretanja LCD monitora s varijabilnim kutom
Namjenski kotačić Fotografija/film/S&Q

Okrenite kotačić Fotografija/film/S&Q i fotoaparat će smjesta promijeniti izbornike, raspored gumba i postavke poput otvora blende i brzine zatvarača u skladu s odabranim načinom rada da biste lakše iskoristili prednosti njegove hibridne prirode. 

Zaslon izbornika
Poboljšana struktura izbornika 

Reagirali smo na sugestije profesionalnih fotografa i videografa i stvorili strukturu izbornika sličnu onoj na modelima α7S III i α1 kako bismo povećali preglednost na prvi pogled.

Krupni plan tražila fotoaparata
Quad-VGA OLED tražilo visoke rezolucije (3,68 megatočaka)

Quad-VGA OLED tražilo ima približno 1,6 puta veću rezoluciju od onoga na modelu α7 III, kao i vidno polje od 37,3° i visoko gledište od 23 mm. 

Ilustracija raspona kretanja LCD monitora s varijabilnim kutom
Stražnji monitor s varijabilnim kutom u bočnom otvoru 

Veliku slobodu pozicioniranja i kadriranja pri snimanju fotografija i filmova daje 3,0-inčni LCD dodirni monitor od 1,03 milijuna točaka s praktičnim bočnim otvorom i omjerom širine i visine od 3 : 2. 

Fotografija prstiju koji dodiruju LCD monitor s varijabilnim kutom i primiču se
Intuitivno upravljanje dodirom

α7Ⅳ ver. 1.1 podržava i Zatvarač na dodir. Upravljanje dodirom sada je moguće pri radnjama s AF-om, poput praćenja na temelju dodira tijekom snimanja. Zajedno sa zumiranjem primicanjem prstiju pri reprodukciji, to rezultira intuitivnijim rukovanjem. 

Kotačić R sa stražnje strane u krupnom planu
"Kotačić R sa stražnje strane" za praktičan pristup značajkama

α7 IV opremljen je posve prilagodljivim kotačićem sa stražnje strane, na položaju dosadašnjeg kotačića za kompenzaciju ekspozicije, koji nudi brz pristup značajkama kao što kontrola ISO broja, kreativan izgled ili druge postavke.

Razmišljanje o očuvanju okoliša
Logotip programa "Put ka potpunom smanjenju"
Napori za svođenje utjecaja na okoliš na nulu 

Nadahnuti ljepotom svijeta, u Sonyju ulažemo napore u očuvanje Zemlje, a istodobno autorima omogućujmo izradu još ljepših i kreativnijih slikovnih sadržaja. S ciljem eliminacije bilo kakvog utjecaja na okoliš na razini cijele grupacije Sony do 2040. godine, ubrzavamo brojne inicijative vezane uz okoliš.

Primjenjujemo svoj plan na α7 IV 

α7 IV nije iznimka kad je riječ o našim naporima za očuvanje okoliša

Kao i s drugim Sonyjevim proizvodima, pazimo na utjecaj modela α7 IV na okoliš s gledišta razvoja, proizvodnje, pakiranja i logistike tijekom cijelog životnog ciklusa. Razne komponente kućišta izrađene su od vrhunske reciklirane i reciklabilne plastike uz ambalažu pogodniju za recikliranje. Naši proizvodni pogoni iskorištavaju obnovljivu energiju solarnih izvora radi smanjenja energetskog utjecaja.

Fotografija osobe koja drži kutiju u kojoj je Alpha 7 IV
Fotografija fotostudija s logotipom Imaging Edge
Imaging Edge Desktop™ za Daljinski, Preglednik i Uređivanje

Unaprijedite fotografiju uz aplikacije Imaging Edge za računala. Koristite značajku "Daljinski" za kontrolu snimanja uživo putem računala, "Preglednik" za brz pregled, ocjenu i odabir fotografija iz velikih biblioteka te "Uređivanje" za pretakanje RAW podataka u vrhunske fotografije.

Specifikacije i značajke

Najnoviji senzor, procesor slike i automatsko fokusiranje koje se oslanja na umjetnu inteligenciju čine tandem za vrhunsku tehnologiju fotografiranja i filmskog snimanja te donose svjež i dinamičan doživljaj stvaranja slikovnih zapisa. α7 IV idealan je hibrid za izradu zadivljujućih fotografija i filmova te prilagodljivo povezivanje za potrebe prijenosa slika na licu mjesta.
  • Novi Exmor R CMOS slikovni senzor punog kadra od 33,0 MP i s pozadinskim osvjetljenjem

  • Napredni procesor slike BIONZ XR s do 8 puta boljim radnim značajkama obrade

  • Pouzdane mogućnosti AF-a obuhvaćaju Eye AF u stvarnom vremenu za ljude, životinje i ptice

  • Mogućnost snimanja filmova u rezoluciji 4K 60p i 10-bitnom formatu 4:2:2

  • U napredne funkcije za filmove ubrajaju se i Active Mode, kompenzacija odstupanja pri fokusiranju i AF Assist

Vrsta senzora
Exmor R CMOS senzor punog kadra (35 mm) (35,9 x 23,9 mm)
Broj piksela (efektivnih)
Približno 33,0 megapiksela
ISO osjetljivost
Fotografije: ISO 100 – 51 200 (ISO brojevi od ISO 50 do ISO 204 800 mogu se postaviti kao prošireni ISO raspon), automatski (ISO 100 – 12 800, mogućnost odabira donje i gornje granice), filmovi: Ekvivalent ISO 100 – 51 200 (ISO brojevi do ISO 102 400 mogu se postaviti kao prošireni ISO raspon), AUTO (ISO 100 – 12 800, mogućnost odabira donje i gornje granice)
Vrsta tražila
Elektroničko tražilo od 1,3 cm (0,5 inča) (Quad-VGA OLED)
Vrsta monitora
TFT dijagonale 7,5 cm (3.0)
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Recenzije i nagrade

Mišljenje korisnika