APS-C E-MOUNT BEZ ZRCALA

Lens-Style fotoaparat ILCE-QX1 sa senzorom s 20.1 megapiksela

ILCE-QX1 / ILCE-QX1L
Slika – Lens-Style fotoaparat ILCE-QX1 sa senzorom s 20.1 megapiksela

Samo kućište|Kućište + objektiv s motoriziranim zumiranjem od 16 – 50 mm

Slike – Lens-Style fotoaparat ILCE-QX1 sa senzorom s 20.1 megapiksela
Slike – Lens-Style fotoaparat ILCE-QX1 sa senzorom s 20.1 megapiksela
Slike – Lens-Style fotoaparat ILCE-QX1 sa senzorom s 20.1 megapiksela
Slike – Lens-Style fotoaparat ILCE-QX1 sa senzorom s 20.1 megapiksela
Slike – Lens-Style fotoaparat ILCE-QX1 sa senzorom s 20.1 megapiksela
Slike – Lens-Style fotoaparat ILCE-QX1 sa senzorom s 20.1 megapiksela
Slike – Lens-Style fotoaparat ILCE-QX1 sa senzorom s 20.1 megapiksela
Slike – Lens-Style fotoaparat ILCE-QX1 sa senzorom s 20.1 megapiksela
Slike – Lens-Style fotoaparat ILCE-QX1 sa senzorom s 20.1 megapiksela
Slike – Lens-Style fotoaparat ILCE-QX1 sa senzorom s 20.1 megapiksela

Funkcije

Kompatibilnost s E-mount objektivima omogućava vam kreativnost

Širok asortiman kompatibilnih E-mount objektiva koji omogućavaju profesionalne rezultate. Odaberite makro objektiv za povećavanje manjih objekata ili upotrijebite objektiv fiksne žarišne duljine za prekrasne efekte defokusiranja pozadine (zamućenje). Možete odabrati i telefoto objektiv te zahvaljujući stabilizaciji slike Optical SteadyShot™ približiti objekt uz vrhunsku preciznost za profesionalan izgled.

Exmor® CMOS senzor APS-C formata za profesionalne snimke

Ovaj Lens-Style fotoaparat omogućava snimanje fotografija DSLR kvalitete. Ogromni Exmor® CMOS senzor APS-C formata u kombinaciji s procesorom BIONZ X™ snima izuzetno precizne fotografije u rezoluciji od 20,1 MP. Snimite fine detalje, jasne slike, svijetle noćne krajolike i prekrasne efekte zamućenja – sve to s pametnog telefona.

BIONZ X™ za vrhunske detalje i teksture

Procesor slike tvrtke Sony vjerno reproducira teksture i detalje, na način kako ih vidi ljudsko oko, zahvaljujući vrlo brzoj obradi. Zajedno s tehnologijom LSI (visoki stupanj integracije) koja ubrzava obradu, BIONZ X™ omogućava prirodnije detalje, realističnije slike, bogatije gradacije tonova i nižu razinu šuma bilo da snimate fotografije ili videozapise.

Ugrađena bljeskalica za snimanje u uvjetima slabog osvjetljenja

Ugrađena bljeskalica omogućava snimanje odličnih snimki, čak i pri slabom osvjetljenju. Klasa GN4 omogućava pouzdano i precizno snimanje u slabo osvijetljenim okruženjima u kojima može doći do šumova i zamućenja. Pozadinsko osvjetljenje i noćna fotografija također ne predstavljaju problem, a vrhunski automatski način rada omogućava savršeno fokusiranje.

Vrhunski automatski način rada inteligentno prepoznajte snimke

Nijedna snimka neće predstavljati prevelik izazov. Vrhunski automatski način rada automatski prepoznaje raznovrsna okruženja i u skladu s njima podešava postavke fotoaparata, optimizirajući svaki kadar. U zahtjevnim uvjetima, fotoaparat će aktivirati funkcije kao što su neprekidno snimanje i Auto HDR za jednostavno snimanje.

Ručne kontrole za veću slobodu snimanja

Uživajte u slobodi koju pružaju ručne kontrole u DSLR stilu. Ovaj Lens-Style fotoaparat ima načine rada P/A/S te omogućava kontrolu otvora blende, brzine okidača i ostalih postavki. Rezultat su predivne fotografije profesionalnog izgleda, izravno s pametnog telefona.

Wi-Fi® vam daje bežičnu slobodu

Jednostavno prenesite videozapise i druge sadržaje s fotoaparata na pametni telefon sa sustavom Android ili iOS ili pak na tablet, jednostavnim povezivanjem putem Wi-Fi® veze. Zatim brzo učitajte videozapise na svoja omiljena web-mjesta i društvene mreže kako bi u akciji mogli uživati i vaši prijatelji i članovi obitelji. 

Imaging Edge Mobile za intuitivno upravljanje

Pretvorite pametni telefon ili tablet u daljinski upravljač i uživajte u jednostavnoj kontroli fotoaparata uz Imaging Edge Mobile. Jasno korisničko sučelje omogućava jednostavno upravljanje postavkama fotoaparata jednom rukom – uključujući i ekspoziciju, otpuštanje okidača i zumiranje – što ga čini idealnim za snimanje grupnih fotografija.

Saznajte više

Prilagodljivo postavljanje objektiva omogućava različite prikaze

Uživajte u snimanju fotografija iz različitih perspektiva. Postavite svoj Lens-Style fotoaparat na nekoć teško dostupna mjesta i zatim preuzmite kontrolu – uključujući zumiranje, kadriranje i snimanje – pomoću mobilnog uređaja. Čvrsto držite fotoaparat i odaberite jedan od više načina snimanja pomoću dodatnog kompleta za snimanje uz podešavanje kuta (ADP-FSK1).

Jednostavno pohranjivanje, prijenos i dijeljenje

Ne morate se brinuti kako ćete ostati bez fotografija – nakon što ih snimite, automatski će se snimiti na Lens-Style fotoaparat, ali i na vaš pametni telefon ili tablet. Jednostavno instalirajte Imaging Edge Mobile i izvezite fotografije s fotoaparata na pametni telefon ili tablet putem Wi-Fi veze. Pomoću nje možete organizirati, uređivati i dijeliti fotografije s prijateljima i obitelji ili ih učitavati na svoju omiljenu lokaciju za društveno umrežavanje i podijeliti ih sa svijetom.

Saznajte više

Dodatni daljinski upravljač s prikazom uživo omogućava upravljanje većim brojem fotoaparata

Upravljajte s do pet fotoaparata koristeći opcionalni daljinski upravljač s prikazom uživo. Bacite pogled i provjerite kutove gledanja na zaslonu u boji na ručnom zglobu, istovremeno pokrećite/zaustavljajte snimanje na pet fotoaparata i simultano mijenjajte postavke na svim fotoaparatima. Nisu potrebni kabeli zahvaljujući ugrađenoj funkciji Wi-Fi®.

Postavite ga na stativ za fleksibilno snimanje

Snimajte duge ekspozicije i predivne krajobraze s potpunim pouzdanjem. Jednostavno postavite Lens-Style fotoaparat na stativ i osigurajte veću stabilnost no prilikom snimanja iz ruke. Zahtjevan teren, fotografiranje pri slabom osvjetljenju i grupne snimke postaju izvodljiviji ako Lens-Style fotoaparat postavite na stativ. 

Mogućnost odabira omjera stranica za fleksibilnost snimanja

Snimite fotografije koje će se isticati iz mnoštva uz različite omjere širine i visine. Možete odabrati konvencionalne formate digitalnih fotografija s omjerom stranica 3:2 i 4:3, široki format s omjerom stranica 16:9 ili pak kvadratni format, za točno onakve fotografije kakve želite snimiti.

Pregledajte svoje fotografije u TRILUMINOS™ bojama

Podijelite svoje fotografije i videozapise na velikom zaslonu i pregledajte ih u bogatim, prirodnim bojama. Ovaj Lens-Style fotoaparat podržava tehnologiju prikaza boja TRILUMINOS tvrtke Sony – pregledajte svoje omiljene fotografije u realističnim bojama na televizoru sa zaslonom TRILUMINOS. Uz prošireni spektar boja, reprodukcija crvene, akvamarin i smaragdno zelene nijanse prekrasna je, što jamči živopisne pejzaže. Zahvaljujući prirodnoj reprodukciji nijansi kože, lica također izgledaju bolje.

Auto HDR i DRO za prirodnu gradaciju

Od tamnih sjena do najsvjetlijih detalja – Auto HDR (visok dinamički raspon) omogućava snimanje svakog tonskog prijelaza u kadru. Funkcionira tako da širi dinamički raspon vaših slika i jamči jasan, intenzivan kontrast. Ako fotografirate objekte u brzom kretanju, odaberite DRO (optimizator D-raspona) za kontrast prirodnijeg izgleda.

Automatsko izoštravanje s praćenjem objekata u pokretu

Snimajte kristalno čiste fotografije koje će uvijek biti fokusirane. Automatsko fokusiranje uz praćenje automatski prilagođava veličinu ciljnog kadra na temelju svojstava objekta. Zahvaljujući tome moći ćete se koncentrirati na kretanje objekta, a fotoaparat će se pobrinuti za fokusiranost snimke bez obzira na to što se događa.

Podržano u softveru Capture One Express (za Sony)

Capture One Express (za Sony) jedan je od najbolji svjetskih pretvarača za RAW format koji pruža precizne boje i nevjerojatne detalje. Pruža prilagodljivo upravljanje digitalnim resursima, sve osnovne alate za prilagodbu i brze, odzivne radne značajke u jednom prilagodljivom i integriranom rješenju. * Sve upite koji se tiču kupnje, upotrebe i podrške za Capture One rješenja šaljite tvrtki Phase One.

Besplatno preuzimanje (posjetite web-mjesto za Phase One)

Specifikacije

Novi Lens-Style fotoaparat omogućava snimanje fotografija za kakve vam je dosad bio potreban fotoaparat s izmjenjivim objektivom. Zahvaljujući Exmor® APS-HD CMOS senzoru s 20,1 MP, pomoću pametnog telefona ili tableta moći ćete snimiti zapanjujuće detalje uz predivno defokusiranje.
  • Exmor® CMOS senzor APS-C formata od 20,1 MP

  • Procesor BIONZ X za vrhunske detalje i smanjenje šuma

  • Snimajte i dijelite vrlo kvalitetne slike s iOS i Android uređaja

  • Mogućnost snimanja sjajnih videozapisa u AVCHD formatu

Kompatibilnost objektiva
E-mount objektivi tvrtke Sony
Vrsta senzora
APS-C
Vrsta senzora
Exmor® CMOS senzor APS-C formata (23,2 x 15,4 mm)
Broj piksela (efektivnih)
20,1 MP
ISO osjetljivost (preporučeni indeks ekspozicije)
ISO 100 – 16.000
Trajanje baterije (fotografije)
Do 440 snimaka

Sadržaj pakiranja

Traka za nošenje oko ručnog zgloba, Postavljanje na pametni telefon, Punjiva baterija NP-FW50, Mikro USB kabel, ADP-FSK1

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Recenzije

Mišljenje korisnika