Djelić životnog prostora 2017.
Vrhunski doživljaj gledanja u prostoru sa stilom

Uživajte u nevjerojatnom doživljaju gledanja u opuštajućem okruženju dnevne sobe uz Djelić životnog prostora, koncept dizajna kućnih proizvoda u sklopu kojeg mijenjamo televizore u skladu s estetskim stilom cijelog životnog prostora.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Uzorkovanje elemenata iz dnevnih soba

Zasloni televizora sve su veći i veći. Dnevna bi soba trebala biti mjesto za opuštanje i odmor. Konceptom Djelić životnog prostora pokušavamo u tom kontekstu pronaći sklad i postići ravnotežu kućnih proizvoda i dnevnih soba. Ideja na kojoj se temelji dizajn novog kućnog proizvoda prilično je jednostavna: ako uzmete sve elemente, materijale i osnovna pravila koja su oduvijek bila dio ideala "dnevna soba", podijelite ih na zasebne dijelove i ponovno sastavite na nove načine, postoji mogućnost da će raspored komponenti i proizvoda u dnevnoj sobi biti još skladniji.

Vodeći se tom idejom dizajneri su počeli s uzorkovanjem gotovo svega što se može pronaći u dnevnim sobama – od obrisa stolica i drugog namještaja, zidnih materijala i uzoraka pločica do tekstura kao što su tkanina i koža. Ponovno stvaranje proizvoda s tim uzorcima i alatima za namještaj i arhitekturu našem je timu omogućilo da osmisli inovativan pristup kućnim proizvodima koji se temelji na ideji da nije dovoljno da se proizvodi jednostavno uklapaju u okruženje, već da i sami u prostor unose dašak stila.

Kompaktni
Životni prostor
Stol za opuštanje
Elementi i materijali
Konstanta u našim koncepcijama životnog prostora

Kada zamislite ugodan životni prostor, što vidite? Gdje se nalazi kauč, a gdje knjige, vaze i drugi predmeti? Kakav je ukupan stil? I kako se u tu sliku uklapa televizor, uobičajeni element životnog prostora? Htjeli smo da se naši proizvodi za kućnu upotrebu dizajnom savršeno uklope u stil idealnog dnevnog boravka.

Tako, glavni umjetnički direktor

U skladu s modernim stilom života

U 2017. smo za modele BRAVIA™ namijenili lagan, ugodan izgled prilagođen modernom stilu života. Svi elementi dizajna usklađeni su s tim temeljnim pristupom. Postolje je elegantno i nalikuje na stolicu, stražnja ploča podsjeća na teksture zida i tkanine, a odvažne kombinacije glatkih i toplih materijala dodaju dašak ekskluzivnosti suvremenog prostornog dizajna.

Nevjerojatna ljepota u svakom pogledu

Serija XE94/93

Serija XE94/93, koja objedinjuje fantastičnu sliku u 4K HDR rezoluciji i fenomenalan dizajn, odlikuje se stražnjom pločom uz koju se proizvod savršeno uklapa u dnevnu sobu ma gdje ga postavili. Budući da nije bilo ustupaka kada je riječ o cjelokupnom izgledu, na stražnjoj se ploči nalazi upečatljiv geometrijski uzorak nalik na zidne pločice koji je čini neodoljivom u estetskom pogledu. Upečatljiv novi dizajn ne svodi se na izgled ploče s udaljenosti. Linije poklopca ploče s priključcima i prorezi za odvod topline stapaju se s većim uzorkom te tako u potpunosti sakrivaju mehaničke dijelove koji se nalaze na stražnjoj strani većine televizora. Izgled stražnje ploče zaokružuje tekstura stražnjeg poklopca koja je nalik koži i pridonosi vizualnom dojmu.

Postolje ima tanke nožice nalik na noge stolca na tankoj ploči, čime se naglašava lakoća ukupnog izgleda i omogućuje uravnotežena potpora, i u njemu se nalaze svi kabeli, što područje nožica čini urednijim. LCD zaslon odlikuje se jednostavnom strukturom s dvije ploče u dvije različite boje. Dok crna ploča za zaslon gledateljima omogućuje da se užive u ono što gledaju uz diskretnu pozadinu, metalna nijansa stražnje ploče pridonosi uklapanju proizvoda u dnevnu sobu. Donji dijelovi dviju ploča okomito su postavljeni stepenasto radi oslobađanja prostora za zvučnike da bi mogli emitirati zvuk ravno prema naprijed, čime se postiže najbolja moguća kvaliteta zvuka.

Stražnja ploča s geometrijskim uzorkom
Tekstura kože
Tanke noge slične nogama stolice
Dizajn s pločama
Neupadljiv i diskretan kao standardni komad namještaja

Serija XE90

Osim iznimno tanke prednje ploče koja omogućuje gledanje neometano strukturalnim aspektima, serija XE90 odlikuje se dizajnom koji minimalistički izgled podiže na višu razinu. Dojmu lakoće pridonosi blaga zaobljenost postolja s pločom niskog profila i tankim potpornim nožicama. Uz to, smanjeno područje za periferne uređaje na stražnjoj ploči cjelokupni dizajn upotpunjuje elegancijom koja odiše profinjenošću.

Dizajn koji se uklapa u životni prostor

Serija XE85/XE80

Serija XE85/XE80 odlikuje se srebrnom crtom koja se proteže uz gornji rub i niz bočne rubove zaslona, čime se vizualno naglašava tanki profil proizvoda i razdvajaju dvije jednostavne ploče koje čine strukturu kućišta. Postolje upečatljivog dizajna čistih linija odlikuje se i srebrnom završnom obradom s tankim linijama na gornjoj površini, čime se dodatno naglašava dojam profinjene kvalitete koji ostavlja cjelokupni dizajn. Srebrne nijanse televizora u toplijem su dijelu spektra boja, zbog čega je estetski još više neodoljiv u kombinaciji s drvenim stalcima i podovima.

Uz ljepotu u 360  TV svugdje izgleda odlično

Za seriju BRAVIA nije nam bilo dovoljno da samo prednja strana proizvoda izgleda odlično. Naravno, uz tanku prednju ploču nestaje granica između životnog prostora i vizualnog sadržaja, ali mi smo htjeli stražnju stranu učiniti vizualno što atraktivnijom – da bi se televizor mogao uklopiti u različite prostore na praktično bilo koji način. Uz dizajn koji smo osmislili televizor se može tretirati kao višedimenzionalni predmet uklopiv bilo gdje u prostoriji, a ne kao jednodimenzionalna površina kojoj je mjesto u kutu. Time korisnik dobiva mnogo više slobode prilikom uređivanja prostorije.

Yokota, umjetnički direktor

Koncept Djelić životnog prostora preispitao je osnovnu ljudsku potrebu za oblikovanjem životnog prostora i dao nadahnuće za nove televizore. Fantastična slika i zvuk samo su jedan aspekt proizvoda. Prostorni sklad, zahvaljujući kojem se proizvodi mogu uklopiti u svaki prostor, zaista upotpunjuje dojam savršenosti.