Koji je vaš idealni televizor?

Uz brojne modele i značajke može biti teško odlučiti koji je najbolji televizor za kupnju. Dopustite nam da vam pomognemo pri odabiru televizora tvrtke Sony koji će podići zabavu na novu razinu.

OLED ILI LCD?

Prema vrsti zaslona

Postoje dvije vrste zaslona, OLED i LCD, a svaki od njih ima vlastite posebne karakteristike. Naša stručna znanja o televizorima omogućuju nam pružanje fantastičnih iskustva na OLED i LCD televizorima. 

OLED: dublje sjene, bistriji svijetli dijelovi

Naši OLED zasloni imaju više od 8 milijuna pojedinačno i precizno kontroliranih samosvjetlećih piksela. Budući da se svaki piksel može aktivirati ili u potpunosti isključiti, razlika između svjetla i tame dramatično je naglašena s nevjerojatno tamnim crnim i sjajnim svijetlim dijelovima. Uz Cognitive Processor XR i našu jedinstvenu tehnologiju upravljanja zaslonom boja i kontrast poboljšani su da bi se dobila iznimno realistična slika. Reproduciraju više preciznih detalja, dubinu i teksture tamnih prizora, što OLED televizor čini odličnim odabirom za filmove.

Papiga čisti svoje perje
Širok spektar boja za realistične nijanse i tonove

Naši OLED TV-i, koje pogoni Cognitive Processor XR, reproduciraju više od milijardu boja na zaslonu. U kombinaciji sa zaslonom širokog raspona boja i humanocentričnim procesorom analiziraju zasićenost, nijansu i svjetlinu svake boje radi prikaza prirodnih tonova i izraženih detalja.

Dvije šarene ribe kruže jedna oko druge na crnoj pozadini
Čiste crne nijanse za realističnu dubinu i teksture

Cognitive Processor XR™ analizira vizualne podatke i poboljšava sliku sukladno načinu na koji se vaše oči fokusiraju, tako da nećete propustiti nijedan detalj u vrlo svijetlim i vrlo tamnim područjima.

Tri dinosaura na TV-u uz zvučne valove koji izlaze iz zaslona na kojem dva dinosaura riču
Zvučnik u sklopu zaslona, zvuk poput onog u kinu

Uz tehnologiju Acoustic Surface Audio+ na Sony OLED TV-ima zvuk dopire izravno iz zaslona, a ono što čujete precizno je usklađeno s onim što vidite, što gledanje čini prožimajućim.

LCD: jasni, šareni prizori

LCD televizori s pozadinskim osvjetljenjem ispunjavaju zaslon svjetlinom za scene prepune boje čak i u svijetlim sobama. Naše Mini LED i LED TV-e punog polja pogoni Cognitive Processor XR, čime se postiže vrhunski kontrast. U kombinaciji s jedinstvenim tehnologijama kontrole pozadinskog osvjetljenja, osvjetljenje zaslona pod preciznom je kontrolom za svjetlije scene i realističan kontrast.

TV zaslon pod kutom s prikazom plaže uz zalazak sunca. Ista slika ispod ali uz prikaz preciznog osvjetljenja scene uz MINI LED žaruljice.
Mini LED

Novi Mini LED TV-i kontroliraju područja pozadinskog osvjetljenja za jasan prikaz tamnih i svijetlih objekata. Mini LED žaruljice manje su i gušće od standardnih LED žaruljica punog polja, pa im treba puno preciznija kontrola. Mini LED TV-i imaju vrlo preciznu kontrolu pozadinskog osvjetljenja jedinstvenu za Sony – XR Backlight Master Drive. Zato ćete vidjeti najbolji i najtočniji kontrast bez odbljesaka. Scene su pune jarkih svijetlih, dubokih tamnih i prirodnih srednjih nijansi

Osoba radi trik na skateboardu u dimu uz ploču s pozadinskim osvjetljenjem koja pokazuje kako je scena osvijetljena
Full Array LED

U LED pozadinskom osvjetljenju punog polja LED žaruljice po cijelom su zaslonu. Njihova se snaga i intenzitet mogu preciznije prilagoditi sceni. Svjetlost je tamo gdje je potrebna, a tamni dijelovi ostaju tamni. XR Contrast Booster prilagođava svjetlinu za snažnu svjetlost u svijetlim i duboke crne nijanse u mračnim dijelovima. Scene izgledaju prirodnije uz dodatnu dubinu i detalje.

KOJA JE VELIČINA TELEVIZORA STVORENA ZA VAS?

Prema veličini zaslona

Postoje stvari koje treba razmotriti pri odabiru veličine televizora. Saznajte kako odabrati odgovarajući televizor i otkrijte kako maksimalno iskoristiti veličinu. Ne treba vam ogromna soba za veći televizor. Otkrića na području tehnologije i dizajna omogućuju vam uživanje u većem zaslonu i u postojećem prostoru.

Važnost udaljenosti gledanja
Važnost udaljenosti gledanja

Današnji 4K televizori s poboljšanom rezolucijom prikazuju oštru i jasnu sliku, čak i kada sjedite blizu zaslona ili gledate veće zaslone. Općenita je preporuka da visina televizora bude dvije trećine udaljenosti između televizora i položaja gledanja.

Udaljenost gledanja: ①90 cm: 49 inča ②100 cm: 55 inča ③120 cm: 65 inča ④140 cm:75 inča ⑤160 cm: 85 inča

Tanji okvir za veću površinu prikaza
Tanji okvir za veću površinu prikaza

Tanji okviri na našim najnovijim televizorima omogućuju vam odabir većeg zaslona bez povećanja ukupne veličine televizora. Doživljaj gledanja bit će još bolji jer ćete se moći usredotočiti na akciju, a ne na okvir oko zaslona.

ŠTO NAJVIŠE VOLITE GLEDATI NA TELEVIZORU?

Prema onome što gledate

Možda voliš filmove sa zvukom poput onog u kinu, sportove s ugođajem stadiona ili adrenalinske igre prepune detalja. Razmisli o tome u čemu želiš uživati na TV-u i pronađi onaj koji maksimalno odgovara tom sadržaju.

Volite li gledati filmove?

Filmovi često imaju puno mračnih scena, pa je važno imati TV s dubokim crnim i sjajnim svijetlim dijelovima koji će oživiti scene uz dubinu i pojedinosti. Trebat će vam i harmonija između onoga što vidite i čujete tako da uživate u realističnijem iskustvu nalik onome u kinu.

Tri dinosaura na TV-u uz zvučne valove koji izlaze iz zaslona na kojem dva dinosaura riču
Filmovi na OLED televizoru

Uz više od 8 milijuna pojedinačno kontroliranih samosvjetlećih piksela OLED poboljšava intenzitet svijetlih i tamnih tonova, što čini OLED TV dobrim odabirom za znanstvenu fantastiku, horore i akcijske filmove. Tehnologija Acoustic Surface Audio™, doživljaj zvuka sa zaslona, savršeno usklađuje sliku sa zvukom, pa ćete čuti zvukove točno s mjesta gdje osoba stoji, a ne samo s bočnih strana, baš kao da se nalazite u kinu.

Podijeljena slika s prikazom dva zaslona. Na jednoj slici prikazana je bolja svjetlina i kontrast. Stražnja strana također je podijeljena i prikazuje kako je prednji zaslon drugačije osvjetljen.
Filmovi na LCD televizoru

Mini LED i LED TV-i punog polja s jedinstvenim tehnologijama kontrole pozadinskog osvjetljenja daju vjerniju sliku jer samostalno aktiviraju pozadinsko osvjetljenje i povećavaju svjetlinu svijetlih područja. Zato su LCD TV-i dobri za filmove s puno svjetla, sunčane prizore iz obiteljskih filmova i animacije.

Uživate li u sportovima?

Glavni problem prilikom gledanja brzih sportova poput nogometa i motociklizma predstavlja zamućenost. Pobrinite se za to da odaberete televizor poboljšane oštrine da bi akcija ostala jasna.

Jasnoća sporta na OLED televizoru
Sport na OLED televizoru

OLED ima milijune nezavisno osvijetljenih piksela čime postiže izvanrednu oštrinu. Čak i kada gledate iznimno brze sportove, vidjet ćete minimalno zaostajanje slike ili zamućenost. 

Motionflow i X-Motion Clarity
Sport na LCD televizoru

Potražite XR Motion Clarity™, Sonyjevu tehnologiju kojom se smanjuje zamućenost umetanjem crnih slika. Nezavisnom kontrolom zaslona tehnologija optimizira emisiju svjetla te održava jasnoću prizora bez gubitka na svjetlini.

① Slika uz XR Motion Clarity
② Slika bez XR Motion Clarity

Volite li igre?
Perfect for PlayStation®5

Televizori BRAVIA XR™ osmišljeni su kako bi odlično radili s konzolama PlayStation®5. BRAVIA XR i PS5™ zajedno pružaju nevjerojatan doživljaj prožimajuće slike i zvuka zbog kojeg ćete se osjećati kao da ste usred akcije.

Vi ste pobjednik uz 4K/120 sl./s

Uz kvalitetu 4K/120 sl./s specificiranu u standardu HDMI 2.1 naši TV-i omogućuju ravnomjernije i jasnije pokrete uz responzivno igranje.

Responzivno igranje, jednostavna kontrola

Brzo krenite s igrom. Samo priključite HDMI kabel, a BRAVIA XR prepoznat će priključenu konzolu i automatski prebaciti TV u način rada za igranje. Uživajte u responzivnom igranju bez smetnji.

Televizijski prijenos s prednostima tehnologije X-Reality PRO
Gledate li televizijske serije, vijesti i još mnogo toga?

Premda su 4K televizori sve popularniji, neke TV emisije i vijesti i dalje se emitiraju u rezoluciji manjoj od 2K. Potražite TV-e sa značajkom XR 4K Upscaling, koja pomoću Sonyjeve baze podataka rezoluciju sadržaja niske rezolucije povećava na gotovo 4K.

Želite li uživati u aplikacijama?

Otkrijte nove filmove i serije uz prijedloge utemeljene na onome što ste pogledali i što vas zanima. Čak možete s telefona dodati stavke na popis za reprodukciju da bi preporuke bile uvijek ažurne. Google Play donosi 7000+ aplikacija i igara na TV.

Televizor BRAVIA s filmom Venom na zaslonu
BRAVIA CORE

Velik broj filmova čeka na vas u aplikaciji BRAVIA CORE na TV-u. Uživajte u do dvije godine neograničenog gledanja filmova i odaberite 10 filmova koje želite pogledati među stotinama najnovijih filmskih izdanja i klasičnih hitova.

Muškarac radi za radnim stolom za uređivanje filmova
Creator Calibrated Mode

BRAVIA XR TV-i nude Creator Calibrated Mode koji optimizira postavke slike dok gledate sadržaje na servisima Netflix i BRAVIA CORE. Netflix Adaptive Calibrated Mode omogućuje uživanje u sadržaju servisa Netflix prilagođenom osvjetljenju u vašoj sobi.

DOŽIVLJAJ ZVUKA PUTEM ZASLONA, BAŠ KAO U KINU

Prema doživljaju zvuka

Ako tražite zaista prožimajući doživljaj, uskladite zvuk sa slikama. Odaberite televizor s tehnologijom zvuka sa zaslona tako da ono što čujete dolazi s mjesta gdje nastaje. To je naročito važno na velikim televizorima gdje zvuk može biti udaljen od središta zaslona.

OLED: prepustite se zvuku koji se kreće zajedno sa slikom

Uz tehnologiju Acoustic Surface Audio tvrtke Sony zaslon vibrira tako da se čini kao da zvuk prati akciju i dolazi s mjesta s kojeg bi i trebao dolaziti. 

LCD: budite u središtu akcije uz zvuk koji dopire sa zaslona 

Uz Acoustic Multi-Audio tvrtke Sony zvuk dopire izravno sa središta zaslona te je savršeno usklađen sa slikama.