Realističan doživljaj

Iza svakog Sonyjeva televizora krije se bogatstvo tehnologija za obradu signala i kontrolu zaslona, stvarajući sliku koja oduzima dah.

Provjerite zbog čega su naši procesori vrhunske klase

4K HDR Processor X1™ Extreme

Procesor 4K HDR X1™ Extreme

Značajke:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping™ 4K HDR
Dual database processing
Dynamic Contrast Enhancer
Precision colour mapping

4K HDR Processor X1

Procesor 4K HDR X1

Značajke:

HDR remasteriranje na temelju objekta
Super Bit Mapping™ 4K HDR
Dynamic Contrast Enhancer

Realističnije boje i kontrasti

Object-based HDR remaster

Object-based HDR remaster analizira boju pojedinačnih objekata na zaslonu te na temelju toga prilagođava kontrast, za razliku od većine televizora na kojima se kontrast prilagođava samo po jednoj krivulji odnosa crne i bijele. S obzirom na to da se objekti poboljšavaju jedan po jedan, televizor može reproducirati veće dubine, teksture i realističnije slike.

Manje prijelaza za uglađeniju sliku

Super Bit Mapping™ 4K HDR 

Zalazak sunca obuhvaća tisuće tonova, nijansi i gradacija. Super Bit Mapping 4K HDR prikazuje ih sve. Tom se tehnologijom stvara uglađena i prirodna kvaliteta slike 4K televizora bez "prijelaza" koji se mogu pojaviti na drugim televizorima.

Bez tehnologije Super Bit Mapping 4K HDR
8-BITNI IZVOR
8-bitni izvor u usporedbi s tehnologijom Super Bit Mapping 4K HDR
NAKON 14-BITNE OBRADE

Više detalja zahvaljujući bazama podataka za smanjenje šuma i poboljšavanje kvalitete slike

Dual database processing

Jedna se baza podataka koristi za čišćenje slike te smanjivanje šumova na zaslonu. Druga se koristi za nadogradnju razlučivosti i poboljšanje čistoće. Dvije moćne baze podataka zajedno dinamički poboljšavaju piksele u stvarnom vremenu. Svaka baza podataka sadrži desetke tisuća referenci prikupljenih tijekom godina iskustva sa stvaranjem televizijskih i filmskih sadržaja.

1. Baza podataka za smanjenje šuma

Baza podataka prepoznaje komprimirane šumove jer sadrži podatke o tome kako bi slika trebala izgledati "prije i nakon" te na temelju toga uklanja komprimirane šumove sa slike.

2. Baza podataka za poboljšavanje kvalitete slike

I baza podataka za poboljšavanje kvalitete slike sadrži podatke za "prije i nakon" te na temelju njih nadograđuje signal i stvara realističniju sliku.

Poboljšavanje svake slike

Znanje stečeno stvaranjem filmskih hitova i TV emisija pretočili smo u legendarne 4K X-Reality PRO i X-Reality PRO čipove. U našim se jedinstvenim bazama podataka analiziraju i poboljšavaju svi uzorci u prizoru te se pronalazi najtočnija nijansa, zasićenost i svjetlina radi postizanja nevjerojatne 4K rezolucija televizora.

Logotip 4K X-Reality™ PRO
Logotip za X-Reality™ PRO
  • Oživite svaki piksel
  • Nova definicija realističnosti

Milijuni pojedinačno kontroliranih OLED žaruljica

Zaslon sadrži milijune samosvjetlećih OLED piksela koji se mogu zasebno aktivirati da bi se postigle doista živopisne slike. Budući da se svaki piksel nezavisno osvjetljava, uz OLED tehnologiju u svakoj ćete sceni vidjeti preciznije detalje, boje i sjene.

OLED TV tvrtke Sony na kojem je prikazan pejzaž planine

Pouzdanost OLED uređaja tvrtke Sony

Naši su OLED televizori dizajnirani da spriječe urezivanje slike. 4K HDR Processor X1™ Extreme uočava postojanje statične slike na zaslonu i premješta piksel da bi spriječio urezivanje ili zadržavanje slike.

Kontrast bez premca – tamnije crne i blistavije svijetle nijanse

Backlight Master Drive može prikazati dosad neviđen dinamički raspon od nevjerojatno tamne crne do blještavih svijetlih nijansi, a sve to omogućuje procesor 4K HDR X1™ Extreme. Sustav pozadinskog osvjetljenja odlikuje se iznimno gustim rasporedom LED dioda, jedinstvenim algoritmom za lokalno zatamnjenje te optičkim dizajnom.

Podešavanje pozadinskog svjetla
KONTROLA POZADINSKOG OSVJETLJENJA
Usporedba pozadinskog osvjetljenja i značajke Backlight Master Drive™
BACKLIGHT MASTER DRIVE 

DISCRETE LED CONTROL

Potpuna kontrola, vrhunska umjetnost

Da biste u potpunosti iskoristili Backlight Master Drive, nov inovativni algoritam nadzire iznimno gusto raspoređene LED diode. Svakim se LED-om upravlja zasebno, stvarajući nevjerojatno preciznu sliku.

Svjetlo ondje gdje je najpotrebnije

Calibrated beam LED design

Backlight Master Drive svojim jedinstvenim dizajnom LED osvjetljenje prikuplja u jednoj točki i tako smanjuje raspršivanje svjetla te odbljesak koji se može primijetiti na drugim LED televizorima s diodama raspoređenima po cijelom zaslonu. Ovdje svaka LED dioda odašilje ravnu zraku svjetlosti za jasnu sliku sa živopisnim svjetlima i tamnim crnim tonovima.

Konvencionalni dizajn

Konvencionalni dizajn

Calibrated beam LED design

Calibrated beam LED design

Bilježenje cijelog raspona svjetlosti i tame

Preciznom ravnotežom svjetla na cijelom zaslonu, zatamnjenjem i isticanjem područja X-tended Dynamic Range PRO™ otkriva raspon svjetline tri puta veći u odnosu na televizore s LED pozadinskim osvjetljenjem te povećava kvalitetu svih izvornih signala na kvalitetu blisku HDR-u, za širi raspon svjetline.

Svijetle i jasnije brze scene

Na nekim zaslonima sportske i brze akcijske scene mogu izgledati mutno. Naša najnovija tehnologija X-Motion Clarity održava uglađenost, svjetlinu i jasnoću svake scene. Svakim se "treptajem" zasebno upravlja te se optimizira trajanje, a svjetlina se pojačava po potrebi. Na taj način nećete propustiti nijedan detalj.

1. X-Motion Clarity

2. Konvencionalni televizor

Nov doživljaj gledanja

Tehnologija HDR

Visok dinamički raspon (HDR) poboljšava dinamički opseg slike tako što povećava kontrast između najsvjetlijih bijelih i najtamnijih crnih područja. Svaki je piksel precizniji, bez obzira na rezoluciju, što oživljava scenu većim brojem detalja. Filmovi i TV emisije koje se prikazuju u HDR-u bliže su izvornoj snimci i redateljevoj viziji s više svjetline, kontrasta i boje te pružaju realističniji dojam gledanja.

Širi raspon boja

Zaslon TRILUMINOS™ izvrsno reproducira crvene, zelene i plave boje koje televizorima inače predstavljaju izniman izazov. Reproducira precizne varijacije boja i postiže najbolju sliku.