Objektiv koji će ostvariti maštanja

Uz sveobuhvatan raspon objektiva tvrtke Sony možete iskazati svoju kreativnost.

iscrtavanje linija A-mount objektiva
A-mount objektivi

Kao rezultat dugogodišnje tradicije izrade objektiva, A-mount sustav kompatibilan je sa svim našim A-mount i E-mount fotoaparatima, uključujući i popularni α77II te profesionalni α99.

iscrtavanje linija E-mount objektiva
E-mount objektivi

Osmišljena za kombiniranje s našim kompaktnim fotoaparatima i fotoaparatima E-mount bez zrcala, ova linija donosi brojne APS-C i senzore punog kadra.

G Lens objektivi tvrtke Sony i ZEISS®

Precizni objektivi dizajnirani za profesionalce

G Master
G Master

Visoka rezolucija i spektakularni efekt zamućenja objedinjeni su u objektivima koji će još godinama nastaviti pružati vrhunske radne značajke s najnaprednijim fotoaparatima.

G Lens (G Lens je zaštitni znak i nema oblik množine)
G objektiv

G Lens objektivi velikog otvora blende kombiniraju brojna poboljšanja i pružaju iznimne radne značajke. Posebno staklo smanjuje promjene boja koje se javljaju kod velikih otvora blende, a kružni otvor blende stvara prekrasno defokusiranu pozadinu.

ZEISS® objektivi
ZEISS® objektivi

Tvrtka Sony razvila je liniju objektiva u suradnji s tvrtkom ZEISS, kako bi u vaše ruke stavili 160 godina iskustva u proizvodnji optike. Posebno staklo, premazi i sofisticirana proizvodnja zajedno vam pružaju uistinu profesionalne kreativne alate.

Pogledajte. Zamislite. Snimite.

Vješt fotograf vidi scenu, zamisli kako je snimiti kao sjajnu fotografiju i zatim se hvata ukoštac s tehničkim izazovom kadriranja i fotografiranja. Objektivi predstavljaju precizne alate koji su vam potrebni za materijalizaciju onoga što ste zamislili.

Portreti

Dobri objektivi za portrete imaju široke otvore blende i veće brzine zatvarača. Široki otvori blende pružaju veću dubinu polja i dramatično isticanje objekata u odnosu na pozadinu. Objektivi za snimanje portreta često nude žarišne duljine od 50 – 135 mm uz otvor blende od F 5,6 ili veći.

Divlje životinje

Zadržite odstojanje i snimite željenu fotografiju. Telefoto i objektivi za snažno zumiranje, naročito pri žarišnim duljinama od 200 – 500 mm, najbolji su za snimanje životinja u čitavoj njihovoj veličanstvenosti.

Pejzaž

Vrhunske snimke pejzaža jasne su i detaljne, a boje su postojane od ruba do ruba. Najbolji objektivi imaju malu žarišnu duljinu (20 – 35 mm) i širok kut gledanja za snimanje krajolika. Stativ je koristan kod snimanja uz užu f točku, za maksimalnu količinu detalja.

Makro + krupni planovi

Namjenski makro objektiv omogućava velika uvećanja za snimanje objekata u prirodnoj veličini. Dobri makro objektivi nude i polje fokusa u ravnini zbog ravnomjernog izoštravanja središnjih dijelova i uglova malih predmeta kao što su poštanske marke.

Sport

Objektiv za sportsku fotografiju mora imati velik zum i biti širok odnosno "brz". Nudimo mnogo A-mount i E-mount širokokutnih telefoto objektiva i telefoto objektiva za zumiranje savršenih za snimanje sportske akcije.

Slika objektiva
Objašnjenje terminologije objektiva
Slika stranice za podršku
Podrška za objektive

ZA VLASNIKE