Slika proizvoda objektiva E 15 mm F1,4 G
Prikaz lijeve strane objektiva E 15 mm F1,4 G
Prikaz gornje strane objektiva E 15 mm F1,4 G
Prikaz desne strane objektiva E 15 mm F1,4 G
Prikaz objektiva E 15 mm F1,4 G pričvršćenog na Alpha 6600
Prikaz objektiva E 15 mm F1,4 G pričvršćenog na Alpha 6400
Sjajne snimke i zamućenje uz široki F1,4 G Lens

Uz fantastičnu G Lens kvalitetu i izražajno zamućenje od F1,4 ovaj 15 mm (35 mm ekvivalent punog kadra: 22,5 mm) širokokutni objektiv za APS-C omogućuje dinamične perspektive. Izvanredna upotrebljivost i radne značajke AF-a te kompaktan, lagan i prenosiv dizajn jamče izuzetnu prilagodljivost pri snimanju fotografija i videozapisa.

Ljepota i dubina uz široki F1,4 G Lens

Pogledajte videozapis

Slika logotipa APS-C E-mount objektiva

U kombinaciji s α E-mount fotoaparatima tvrtke Sony, APS-C E-mount objektivi pružaju radne značajke velikog fotoaparata.

E 15 mm F1,4 G – galerija fotografija
Slika formacije stijena na obali
Izvanredna G Lens rezolucija uz puni otvor blende

Inovativni optički dizajn s tri asferična elementa učinkovito ispravlja iskrivljenost polja i aberaciju, pa se postiže izvanredna rezolucija u cijelom širokom vidnom polju objektiva od 15 mm, čak i uz otvor blende F1,4. Jedan element od ED stakla i jedan element od Super ED stakla dodatno suzbijaju kromatsku aberaciju i učinkovito smanjuju periferno obojenje rubova.

Slika žutog svijeća
Nevjerojatan efekt zamućenja pri F1,4

Veliki otvor blende od F1,4 omogućuje prekrasan efekt zamućenja poboljšan precizno kontroliranom sferičnom aberacijom i kružnim otvorom blende sa 7 listića. Minimalni fokus od 0,17 m i maksimalno povećanje od 0,15x omogućuju vam da se približite objektu uz duboki efekt zamućenja pozadine. Impresivne mogućnosti krupnih planova prednost su za filmove i za fotografije.

Slika muškarca s fotoaparatom u ruci
Kompaktan i lagan za novu slobodu snimanja

Zahvaljujući malim dimenzijama i težini, ovaj je objektiv savršen za kompaktne APS-C fotoaparate. Dizajn koji maksimizira prednosti asferičnih elemenata i male udaljenosti između prstena objektiva i senzora jamči izvanredne radne značajke na objektivu dimenzija 66,6 x 69,5 mm (2 5/8 x 2 3/4 inča) i težine 219 g (7,8 unci). Odličan izbor za širokokutne pejzaže, arhitekturu, interijere i općenito fotografije.

Ilustracija linearnih motora
Napredni AF iskorištava puni potencijal brzine kućišta

Dva linearna motora ovom objektivu omogućuju izuzetno brzo i precizno automatsko fokusiranje i praćenje za fotografije i videozapise. AF i praćenje tako su responzivni da je moguće iskoristiti potencijal pune brzine kućišta, pa se i objekti koji se brzo ili nepredvidljivo kreću mogu snimiti pouzdano.

Alat za izražavanje za snimatelje videozapisa

Uz interni mehanizam za fokusiranje koji tijekom fokusiranja zadržava konstantnu duljinu objektiva, ovaj je objektiv jednostavan za rukovanje u raznim situacijama. Konzistentan centar ravnoteže omogućuje jednostavnije uravnoteživanje kardana. Male dimenzije i težina objektiva važne su prednosti za rukovanje. Napredni optički dizajn mnimizira odstupanje kod fokusiranja i smanjuje neželjene pomake kuta gledanja u videozapisima.

Slike proizvoda objektiva E 15 mm F1,4 G, desna strana i lijeva strana
Vrhunska upotrebljivost i pouzdanost

Prsten za fokusiranje ima MF s lin. odgovorom za izravno ručno fokusiranje koje reagira kao mehaničko. Tu je i prsten blende s prekidačem za intuitivnu kontrolu otvora blende, gumb za zadržavanje fokusa i prekidač za fokusiranje za dodatnu fleksibilnost pri kontroli fokusa. Da bi se zajamčila maksimalna pouzdanost u zahtjevnim uvjetima na otvorenom, ovaj je izdržljivi objektiv otporan na prašinu i vlagu.

Ilustracija konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva 

Dizajn objektiva G Lens tvrtke Sony naglašava ravnotežu visoke rezolucije i pozadinskog bokeha, što poboljšava umjetničku viziju.

[1] Asferični objektiv  [2] Super ED staklo  [3] ED staklo (izuzetno niske disperzije)

Modulacijska prijenosna funkcija fotoaparata SEL15F14G
MTF tablica 

MTF opisuje kako dobro objektiv reproducira detalje, a mjeri se stupnjem kontrasta ostvarenog između precizno razmaknutih linija.

[1] Kontrast (%)  [2] Udaljenost od optičkog središta objektiva (mm)  [3] Maks. blenda  [4] Blenda F8  [5] Prostorna frekvencija  [6] 10 linijskih parova / mm  [7] 30 linijskih parova / mm  [8] Radijalne vrijednosti  [9] Tangencijalne vrijednosti

Krupni plan uređaja ILME-FX6 koji se koristi za snimanje
Prednosti Sonyjevih objektiva za snimanje videozapisa

Saznajte četiri jedinstvene prednosti korištenja Sonyjevih E-mount objektiva za snimanje videozapisa. Kombinacija Sonyjevih objektiva i fotoaparata poboljšat će vaš doživljaj stvaranja videozapisa.

Kontrole objektiva
Slika proizvoda objektiva E 15 mm F1,4 G, lijeva strana.

[1] Prsten za fokusiranje  [2] Prsten otvora blende  [3]  Indeks otvora blende  [4] Prekidač za fokusiranje  [5] Gumb za zadržavanje fokusa

Slike proizvoda objektiva E 15 mm F1,4 G, desna strana

 [6] Prekidač za škljocaj otvora blende 

Kompatibilnost s objektivima E 15 mm F1.4 G

Slijedite vezu u nastavku za pojedinosti o kompatibilnosti objektiva/kućišta.

Za neke će fotoaparate biti potrebno ažuriranje da bi se postigla potpuna funkcionalnost.

Specifikacije i značajke

  • Izvanredna G Lens rezolucija uz puni otvor blende

  • Nevjerojatan efekt zamućenja pri F1,4

  • Kompaktan i lagan za novu slobodu snimanja

  • Napredni AF iskorištava puni potencijal brzine kućišta

  • Otpornost na prašinu i vlagu

Minimalna udaljenost fokusiranja
0,20 m (AF), 0,17 m (MF) (0,66 stopa (AF), 0,56 stopa (MF))
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,12 (AF), 0,15 (MF)
Promjer filtra (mm)
55
Masa
219 g (7,8 unci)
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu