Slike – FE 400 mm F2,8 GM OSS
Slike – FE 400 mm F2,8 GM OSS
Slike – FE 400 mm F2,8 GM OSS
Slike – FE 400 mm F2,8 GM OSS
Slike – FE 400 mm F2,8 GM OSS
Videozapis sa značajkama proizvoda FE 400 mm F2,8 GM OSS
G Master
Saznajte više o objektivu G Master
Inovativni supertelefoto objektiv F2,8 serije G Master

Najnaprednije su tehnologije tvrtke Sony primijenjene pri proizvodnji ovog supertelefoto objektiva velikog otvora blende, čime je postignuta iznimna brzina, izvanredna rezolucija i zamućenje serije G Master, ali i kontrola i pouzdanost profesionalne razine. Osim toga, SEL400F28GM iznimno je lagan supertelefoto objektiv koji pruža nenadmašnu slobodu prilikom snimanja iz ruke.

Galerija fotografija objektiva FE 400 mm F2,8 GM OSS
Brzina koja u potpunosti iskorištava radne značajke kućišta
Brzina koja u potpunosti iskorištava radne značajke kućišta

Novi linearni motori XD (s iznimnom dinamikom) ostvaruju veći potisak od klasičnih, čime se postiže peterostruko unaprjeđenje radnih značajki praćenja pokretnih objekata uz trenutna i buduća kućišta. Dva takva motora i novi algoritmi pokreću grupu objektiva za fokusiranje pri velikim otvorima blende brže i preciznije nego ikada prije. Sva se snaga performansi naprednih kućišta može primijeniti na snimanje dinamičnih sportskih akcija ili objekata u divljini.

Prekrasna rezolucija i zamućenje serije G Master
Prekrasna rezolucija i zamućenje serije G Master

Visoki standardi kvalitete dizajna jamče vrhunsku rezoluciju sve do rubova slike. Tri elementa od fluorita smanjuju kromatsku aberaciju, dok se sferičnom pažljivo upravlja tijekom dizajniranja i proizvodnje da bi se postigla najveća kvaliteta zamućenja. Podržane su i dodatne performanse telefoto konvertera s povećanjem od 1,4x i 2,0x, čime se postiže iznimna rezolucija i kontrast čak i pri 800 mm.

Najlakši objektiv na svijetu sa samo 2895 grama
Iznimno lagan objektiv od samo 2895 grama (102,2 unce)

Inovativni optički dizajn koji obuhvaća tri elementa od fluorita smanjuje broj elemenata na prednjem dijelu cijevi objektiva i postiže masu od samo 2895 grama (102,2 unce). Smanjenju mase pridonose i izdržljive komponente od legure magnezija. Uz sjajnu prenosivost, mogućnosti rukovanja te savršenu ravnotežu postiže se lako upravljanje bilo da se snima li iz ruke ili uz monopod.

Ilustracija s opisom dizajna otpornog na prašinu i vlagu
Izdržljivost i pouzdanost u zahtjevnim uvjetima

Dizajn otporan na prašinu i vlagu pruža pouzdanost za upotrebu na otvorenom u nepovoljnim uvjetima. Izdržljiva legura magnezija koristi se za vanjski dio cijevi objektiva, navoj tronošca i unutarnje komponente objektiva te postiže iznimnu izdržljivost, no i smanjuje cjelokupnu masu. Prednji element ima premaz od fluorita koji pomaže pri održavanju čistoće i olakšava čišćenje prašine i otisaka prstiju.

Značajke za profesionalne potrebe snimanja
Značajke za profesionalne potrebe snimanja

Stalni DMF omogućuje aktiviranje MF-a zakretanjem prstena za fokusiranje, čak i pri snimanju u načinu AF-C. Ugrađena je optička stabilizacija slike, a novi Mode 3 koristi napredni algoritam koji pruža optimalnu stabilizaciju za snimanje dinamičnih sportskih akcija i olakšava kadriranje. Četiri gumba za zadržavanje fokusa i prsten za fokusiranje uz MF s linearnim odgovorom unaprjeđuju raznovrsnost.

Konfiguracija objektiva
Konfiguracija objektiva

Serija objektiva G Master dovodi kvalitetu slike i izričaj na prethodno nedostižnu razinu uz nevjerojatan spoj izuzetno visoke rezolucije i uglađenog zamućenja pozadine.

[1] Objektiv od fluorita [2] ED staklo 

Modulacijska prijenosna funkcija fotoaparata SEL400F28GM
MTF tablica

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje koliko dobro objektiv reproducira detalje, a mjeri se kontrastom između precizno razmaknutih linija.

[1] Kontrast (%) [2] Udaljenost od opt. sred. objektiva (mm) [3] Maks. otvor blende [4] Otvor blende F8 [5] Prostorna frekv. [6] 10 parova linija / mm [7] 30 parova linija / mm [8] R: Radijalne vrijednosti T: Tangencijalne vrijednosti

Krupni plan uređaja FX6 koji se koristi za snimanje
Prednosti Sonyjevih objektiva za snimanje videozapisa

Saznajte četiri jedinstvene prednosti korištenja Sonyjevih E-mount objektiva za snimanje videozapisa. Kombinacija Sonyjevih objektiva i fotoaparata poboljšat će vaš doživljaj stvaranja videozapisa.

Kontrole objektiva

1. Prsten za fokusiranje / 2. Prsten s funkcijama / 3. Prsten obruča tronošca / 4. Gumb za zadržavanje fokusa / 5. Držač filtra koji se umeće / 6. Otvor za traku / 7. Prekidač za odabir koraka prstena obruča tronošca / 8. Sigurnosni utor (za pričvršćivanje sigurnosne žice) 

Kontrole objektiva

1. Prekidač za način fokusiranja / 2. Stalni DMF prekidač / 3. Graničnik opsega fokusa / 4. Prekidač za odabir na prstenu s funk. / 5. Tipka SET / 6. Prekidač za komp. podrhtavanja / 7. Prekidač za način rada komp. podrhtavanja / 8. Prekidač BEEP

Kompatibilnost s objektivom FE 400 mm F2,8 GM OSS

Slijedite vezu u nastavku za pojedinosti o kompatibilnosti objektiva/kućišta.

Za neka će tijela fotoaparata biti potrebno ažuriranje softvera da bi se postigla potpuna funkcionalnost.

Specifikacije i značajke

  • Premium supertelefoto objektiv serije G Master s velikim otvorom blende

  • Novi linearni motor XD za iznimno brz, precizan i tih AF

  • Tri objektiva od fluorita za izvanrednu rezoluciju

  • Sony Nano AR premaz iz tvrtke Sony uklanja odsjaj i sjene na slikama

  • Stalni DMF i druge značajke podržavaju profesionalne potrebe snimanja

Minimalna udaljenost fokusiranja
2,7 m (8,86 stopa)
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,16
Promjer filtra (mm)
40,5 (koji se umeće)
Masa
2895 g (102,2 unce)

Sadržaj pakiranja

Sjenilo (model): ALC-SH155, Prednji poklopac objektiva: U kompletu, Stražnji poklopac objektiva: ALC-R1EM, Tvrda torbica, Traka za objektiv, Traka za torbicu

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Nagrade

Nagrade