Prikaz prednje lijeve strane objektiva
Prikaz lijeve strane objektiva
Prikaz gornje strane objektiva
Prikaz desne strane objektiva
Prikaz lijeve strane objektiva sa sjenilom
Prikaz objektiva postavljenog na ILCE-7RM5
Slike – FE 50mm F1.4 GM
G Master
Saznajte više o objektivu G Master
Lagan i kompaktan
Objektiv 50mm F1.4 G Master™

Sonyjevom najnovijom tehnologijom leća postižu se nevjerojatna rezolucija i bokeh efekt u kompaktnom i laganom objektivu. Iznimno automatsko fokusiranje, glatko rukovanje i robusna pouzdanost zaokružuju ovaj inovativni standardni objektiv fiksne žarišne duljine velikog otvora blende.

Otkrijte naš najnoviji objektiv fiksne ŽD 50mm F1.4 G Master

Prikaz videozapisa

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Galerija fotografija objektiva FE 50mm F1.4 GM
Portret žene kojim se prikazuje visoka rezolucija
Zapanjujuća G Master kvaliteta do samih rubova slike

Dva XA (izuzetno asferična) elementa ispravljaju izobličenja i većinu aberacija. U ovaj novi dizajn optike također je implementiran i element od ED stakla (izuzetno niske disperzije) za suzbijanje kromatske aberacije. Zahvaljujući novom, originalnom premazu Nano AR Coating II na površinama leća, smanjeni su interni odsjaji koji mogu uzrokovati odbljeske i sjene.

Primjer bokeh efekta
Inovativna optika i F1,4 otvor blende pružaju veličanstven bokeh

Inovativna optika i maksimalni F1,4 otvor blende zajedno pružaju veličanstven bokeh. Duboki, meki bokeh efekt u pozadini i u prvom planu pri F1,4 idealni su za razdvajanje objekata portreta od pozadine. Napredne značajke koje pridonose iznimnoj kvaliteti bokeh efekta uključuju XA (izuzetno asperične) elemente koji sprečavaju teksturiranje bokeh efekta i pažljivu optimizaciju sferične abercije tijekom dizajna i proizvodnje.

Osoba nosi objektiv u ruci
Lagan i kompaktan objektiv nevjerojatnih radnih značajki

XA (izuzetno asferični) elementi precizno postavljeni u inovativnom dizajnu, XD linearni motori visokog potiska i najnovija kompaktna jedinica kružnog otvora zajedno rade u objektivu visoke rezolucije i velikog otvora blende promjera 80,6 mm, duljine 96,0 mm i težine 516 grama. Jedinstveni spoj mobilnosti i radnih značajki u uvjetima slabog osvjetljenja čine ga idealnim za sve vrste snimanja, od portreta do brzih fotografija.

Ilustracija koja prikazuje aktuatore
Brz, precizan i tih AF idealan za fotografije i filmove

Grupu fokusa objektiva pokreću naši XD linearni motori visokog potiska i napredni kontrolni algoritam za glatko i responzivno pomicanje fokusa. Buka i vibracije minimizirani su za profinjen i tih rad AF-a što može biti iznimna prednost kod snimanja filmova. Objekti u filmovima mogu se glatko fokusirati i pratiti čak i kada se snima pri 120 fps ili većim brzinama prijenosa. 

Snimka korisnika dok snima
Intuitivno rukovanje omogućuje lakše ostvarivanje vizije

Ručno fokusiranje s linearnim odgovorom pruža odgovor ručnog fokusiranje na razini mehaničkih objektiva te je dovoljno responzivno za glatko fokusiranje tijekom snimanja. Prekidačem za blokadu blende prsten otvora blende može se fiksirati u položaj A da bi se spriječile neželjene promjene, a može se i ručno postaviti na F1,4 – F16. Dva podesiva gumba za zadržavanje fokusa i AF/MF prekidač daju dodatne mogućnosti.

Ilustracija premaza od fluora
Izuzetna pouzdanost u svim okruženjima i za sve primjene

Prednji element objektiva premazan je fluorom koji odbija otiske prstiju, prašinu, vodu, ulje i ostale tvari te pojednostavnjuje uklanjanje svih tvari koje se lijepe za površinu objektiva. Dizajn otporan na prašinu i vlagu pruža dodatnu pouzdanost za korištenje na otvorenom u nepovoljnim uvjetima.

Ilustracija strukture objektiva
Konfiguracija objektiva

G Master objektivi podižu snimanje i izražavanje na nove razine uz nevjerojatnu kombinaciju izuzetno visoke rezolucije i postupno iščezavajućeg bokeh efekta pozadine.

[1] Ekstremno asferična leća (XA leća) [2] ED staklo (izuzetno niske disperzije)

Ilustracija MTF grafikona
MTF tablica

MTF (funkcija prijenosa modulacije) opisuje koliko dobro objektiv reproducira detalje. Mjeri se kontrastom između precizno razmaknutih linija.

[1] Kontrast (%) [2] Udalj. od optičkog središta objektiva (mm) [3] Maks. otvor blende [4] Otvor blende F8 [5] Prostorna frekvencija [6] 10 parova linija / mm [7] 30 parova linija / mm [8] Radijalne vrijed. [9] Tangencijalne vrijed.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Prednosti Sonyjevih objektiva za snimanje videozapisa

Saznajte četiri jedinstvene prednosti korištenja Sonyjevih E-mount objektiva za snimanje videozapisa. Kombinacija Sonyjevih objektiva i fotoaparata poboljšat će vaš doživljaj stvaranja videozapisa.

Kontrole objektiva

1. Prsten za fokusiranje / 2. Gumb za zadržavanje fokusa / 3. Prsten otvora blende / 4. Indeks otvora blende / 5. Prekidač za način fokusiranja / 6. Prekidač za blokadu blende / 7. Prekidač za čujne korake otvora blende

Kompatibilnost s objektivom FE 50mm F1.4 GM

Slijedite vezu u nastavku za pojedinosti o kompatibilnosti objektiva/kućišta.

Specifikacije i značajke

  • Vrhunski standardni objektiv fiksne žarišne duljine serije G Master

  • XA elementi i ED staklo za visoku rezoluciju u cijelom području slike

  • Premaz Nano AR Coating II za suzbijanje pojave odbljesaka i sjena

  • XD linearni motori pružaju odličan odaziv i slabe vibracije radi brzog, preciznog i tihog automatskog fokusiranja

  • Blokada blende, gumb za zadržavanje fokusa i druge značajke podržavaju zahtjeve profesionalnog snimanja

Minimalna udaljenost fokusiranja
0,41 (automatsko fokusiranje), 0,38 (ručno fokusiranje) m (1,35 (automatsko fokusiranje), 1,25 (ručno fokusiranje) stopa)
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,16 (automatsko fokusiranje), 0,18 (ručno fokusiranje)
Promjer filtra (mm)
67
Masa
516 g (18,3 unce)
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Nagrade

Nagrade