FE C 16 – 35 mm, T3,1

Potpune specifikacije i značajke

SELC1635G

Specifikacije objektiva

Nosač
E-mount tvrtke Sony
Format
Puni kadar od 35 mm
Žarišna duljina (mm)
16 – 35
Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)
24 – 52,5
Grupe objektiva / elementi
13-16
Kut gledanja (35 mm)
107゚ – 63゚
Kut gledanja (APS-C)
83° – 44°
Maksimalni otvor blende (F)
T3,1(F2,8)
Minimalni otvor blende (F)
T25(F22)
Mehanizam otvora blende
11
Kružni otvor blende
Da
Minimalna udaljenost fokusiranja
0,28 m (0,92 ft)
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,19
Promjer filtra (mm)
-
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrirano u kućište)
Sustav za zumiranje
Ručno i motorizirano
Kompatibilnost s telekonverterom (x1.4)
-
Kompatibilnost s telekonverterom (x2.0)
-
Vrsta sjenila
Kvadratni oblik, fiksni tip

Veličina i masa

Dimenzije (dubina x duljina)
118,5 x 147 mm (4-3/4 x 5-7/8 inča)
Masa
1390 g (49,1 oz.)

Sadržaj pakiranja

  • Prednji poklopac objektiva: ALC-F82S
  • Stražnji poklopac objektiva: ALC-R1EM
  • Meka futrola
  • Poklopac za utor za zum, rezervni vijak za zum
Placeholder

Funkcije

Slika – Kinematografske slike s prekrasnim efektom zamućenja

Kinematografska slika s prekrasnim efektom zamućenja

Doživite prekrasne kinematografske slike s iznimnom rezolucijom od ruba do ruba kakva se očekuje od objektiva Sony G. Ujednačeni veliki otvor blende T3,1 (F2,8) od širokokutnog do telefoto, omogućuje fantastičan efekt zamućenja pozadine i dubinu.

Slika – Responzivno ručno upravljanje

Responzivno ručno upravljanje 

Ravnomjerna, dosljedna i precizna prilagodba fokusa, zuma i blende. Parfokalna optika i precizni prsteni za upravljanje omogućuju svestrano i ponovljivo snimanje filmova pomoću velikih kamera kao što su VENICE, PXW-FX9 i kamera Alpha bez zrcala.

Slika – Izuzetno prilagodljivo upravljanje

Iznimna kontrola

Osim ručne kontrole, odvojiva servo jedinica omogućuje pristup alatima za izradu filmova, jedinstvenim za Sonyjev sustav E-mount. Brzo i precizno automatsko fokusiranje za brzo snimanje ili servo zumiranje, promjenu fokusa tijekom snimanja i kontrolu blende – s fotoaparata, daljinski ili pomoću telefona za bolju kreativnost i učinkovitost radnog procesa.

Slika – Rezolucija i zamućenje na novoj razini

Rezolucija i zamućenje na novoj razini

Objektiv ima dva XA (ekstremno asferična) elementa tvrtke Sony s površinskom preciznošću od 0,01 mikrona. Izobličenje koje se može pojaviti u širokokutnih objektiva za zumiranje pomno se kontrolira, baš kao i astigmatizam i zakrivljenost polja. Neprivlačno zamućenje u obliku prstena učinkovito se sprječava pomoću XA (ekstremno asferičnih) elementa da bi se na područjima izvan fokusa postigao uglađeni, prekrasni efekt zamućenja.

Saznajte više

Slika – Jasnoća i kontrast u svim uvjetima osvjetljenja

Jasnoća i kontrast u svim uvjetima osvjetljenja

Sonyjev originalni premaz Nano AR sprječava lažne refleksije koje mogu uzrokovati odbljesak i pojavu sjena u situacijama s pozadinskim osvjetljenjem te druge probleme s osvjetljenjem da bi se postigla dosljedno visoka razina kontrasta i jasnoće. Nepostojanje odbljeska pri velikom rasponu kutova upadne svjetlosti omogućuje bolju fleksibilnost kadra i stvaranja kompozicije, osobito pri širokokutnim žarišnim duljinama. (1. Premaz Nano AR / 2. Staklo / 3. Prenesena svjetlost)

Saznajte više

Slika – 11 listića povećava ljepotu zamućenja

11 listića povećavaju ljepotu zamućenja

Originalni kružni otvor blende s 11 listića tvrtke Sony pridonosi još većoj kvaliteti efekta zamućenja. Dizajn i materijali poboljšani su da bi se zadržao okrugao okvir, a primjenjuju se i strogi standardi kružnosti da bi se osiguralo postizanje potpune ljepote efekta zamućenja objektiva bez ikakvih kompromisa.

Saznajte više

Slika – Precizno i responzivno ručno fokusiranje

Precizno, responzivno ručno fokusiranje

MF s linearnim odgovorom omogućuje ravnomjeran ručni fokus bez kašnjenja, što znači da direktori fotografije i snimatelji mogu precizno i intuitivno namještati fokus. Prsten za fokusiranje omogućuje zakretanje širokog kuta od 140 stupnjeva te sadrži markere za ljestvicu udaljenosti, čime se omogućuje dosljedno poništavanje fokusa tijekom većeg broja snimanja istog kadra.

Slika – Dodatne mogućnosti za autore sadržaja

Dodatne mogućnosti za autore sadržaja

SELC1635G opremljen je standardnim mehanizmom od 0,8 mm i promjerom leće od 114 mm, što ga čini kompatibilnim sa širokim rasponom dodatne opreme, od okvira za matiranje do sustava za praćenje fokusa. Zakretanje prstena za zumiranje moguće je u oba smjera da bi se prilagodio autorima koji se koriste odabranim sustavima objektiva za fotografije.

Slika – Odvojivo servo zumiranje

Uklonjivi servo zum

Ugrađena servo jedinica omogućuje ugodno upravljanje vršcima prstiju da bi se postigao postupni zum primjeren za usporene dramatične prizore ili promotivne videozapise. Servo i ručno upravljanje mogu se mijenjati gumbom na jedinici objektiva. Premda je postavljen na servo, zumom možete upravljati i ručicom ili drškom. Servo se po želji može i skinuti.

Slika – Brz i precizan AF i AE

Brz, precizan autofokus i automatska ekspozicija

SELC1635G potpuno podržava poboljšani hibridni autofokus s prepoznavanjem faze/kontrasta te mogućnosti automatske ekspozicije fotoaparata punog kadra FX9. Revolucionarna tehnologija omogućuje vam da se koncentrirate na kadar dok fotoaparat i objektiv besprijekorno zajedno održavaju fokus na objektima uz malu dubinu polja.

Slika – Brzo i precizno automatsko fokusiranje

Brzo, precizno automatsko fokusiranje

Sustav pomičnog fokusa utemeljen je na dvostrukim piezoelektričnim DD-SSM (Direct Drive SuperSonic Motor) mehanizmima. Sonyjev dizajn opremljen je dvama nezavisnim grupama fokusiranja za veliku brzinu, preciznost i tih rad. To ga čini idealnim za automatsko fokusiranje tijekom snimanja filmova, kao i za snimanje fotografija.

Saznajte više

Visoka razina pouzdanosti u zahtjevnim uvjetima

Cjelokupan je dizajn objektiva otporan na prašinu i vlagu, što pruža dodatnu zaštitu i osigurava pouzdan rad u nepovoljnim uvjetima. Omogućuje pouzdano snimanje na laganoj kiši ili u vjetrovitim uvjetima.

Saznajte više