Istražimo vaš novi BRAVIA televizor

Na njemu možete uživati u mnogo toga. Streamajte uzbudljive filmove i serije putem online servisa, podesite sliku i zvuk kako vama najviše odgovara i glasom pristupajte sadržajima. Pročitajte što vam sve još BRAVIA nudi.

Pogledajte što vaš novi televizor sve može 


Prvi koraci

Laki početak uz Google TV 

Najbolji način da se počnete koristiti svojim BRAVIA televizorom je da ga postavite kao Google TV. Time vam niz dodatnih značajki postaje dostupno, kao i broje nove uzbudljive mogućnosti. 


Slika aplikacije Google Home postavljene na BRAVIA televizoru, s Google Home logotipom i QR kodom zdesna
Inicijalno postavljanje

Ako još niste postavili svoj novi BRAVIA televizor, za početak preuzmite aplikaciju Google Home na svoj mobilni telefon. Izradite i registrirajte račun te provedite postavljanje putem aplikacije.

Slika stranice pregleda Google TV-a na BRAVIA TV-a s karticom Postavljanje Google TV-a istaknutom crvenim okvirom
Postavljanje Google TV-a

Svoj BRAVIA televizor već ste postavili kao osnovni televizor? Nema problem, jednostavno ga možete postaviti kao Google TV kako biste uživali u raznim svjetovima zabave. Samo odaberite "Postavljanje Google TV-a" na početnom zaslonu. 

Istražimo Google TV

Uživajte u pametnijem TV doživljaju ugrađenom u vaš novi BRAVIA televizor. Uz Google TV sve što volite naći ćete na jednom zaslonu, za jednostavno pregledavanje. Pronađite omiljene emisije, videozapise, aplikacije i još mnogo toga uz traku pretraživanja. Brzo. Jednostavno.


Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Otključajte mogućnosti Google TV-a
Izradite popis gledanja

Možete izraditi popis gledanja za sadržaj koji želite gledati na Google TV-u. Dodajte emisije, filmove i YouTube videozapise koje želite pogledati kasnije i nećete ih ponovno trebati tražiti. Popis trenutačno ažurirajte bilo gdje. Dodajte filmove i emisije putem televizora, mobilne aplikacije i Google pretraživanja klikom na ikonu popisa kraj sadržaja. Pojavit će se na popisu Google TV-a, spremni za gledanje.

Glasovno upravljanje televizorom

Vaš novi BRAVIA televizor dolazi s daljinskim upravljačem s ugrađenim mikrofonom i Google asistentom, tako da vam je za biranje sadržaja potreban samo glas. 

Slika daljinskog upravljača na kojem je tipka Google asistenta istaknuta crvenim okvirom
Razgovarajte sa svojim daljinskim upravljačem

Pritisnite tipku Google asistenta na daljinskom upravljaču. Ako ste povezani s internetom i postavili ste Google TV, sva pretraživanja može obavljati glasom. 

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Recite "OK Google" da biste upravljali svojim televizorom

Stvarno je tako jednostavno. Kada kažete “OK Google” i postavite pitanje ili izgovorite naredbu poput “OK Google, open Netflix” (OK Google, otvori Netflix), vaš će BRAVIA televizor reagirati. Pogledajte ovaj videozapisa da biste vidjeli kako radi.

Čeka vas više od 10 000 aplikacija

Na BRAVIA TV-u već su instalirane najpopularnije aplikacije, kao što su Netflix, Disney+ i Amazon Prime. Ostale možete po želji jednostavno dodati. 


Organizirajte aplikacije kako vama odgovara

Bilo da se radilo o filmovima, emisijama, televiziji uživo, sportu, fitnessu ili glazbi, na Google TV-u svi mogu pronaći aplikaciju za sebe. Nakon što preuzmete željene aplikacije, lako ih možete pomicati kako biste na početnom zaslonu mogli brzo pristupiti svim svojim omiljenim aplikacijama.

Postavke i značajke

Postignite idealnu sliku

BRAVIA televizor odmah možete početi koristiti. No, za posve personalizirano iskustvo koje će odgovarati sadržajima koje volite gledati, odvojite par trenutaka za podešavanje postavki.


Najbolja slika za vaše omiljene sadržaje

Postavke slike lako možete precizno prilagoditi za najbolji doživljaj gledanja omiljenih sadržaja. Odaberite Kino način rada ako volite filmove ili podesite postavke za pokret ako volite brze sportove. 


Detaljnije postavke slike

Ostale postavke slike, poput boje, kontrasta, svjetline, zasićenja i razina crne, možete precizno podesiti putem nadzorne ploče postavki slike (pristupite joj putem izbornika Brze postavke). Pomičite se prema dolje i klizačima podesite postavke. Saznajte više u najčešćim pitanjima.


Senzacionalan zvuk za sve vaše omiljene sadržaje

Što god voljeli gledati i slušati, personalizacijom akustike uz načine rada, postavke i značajke zvuka postignite još potpuniji doživljaj.

Streamajte najveće hitove uz BRAVIA CORE

Na usluzi BRAVIA CORE čeka vas veliki izbor filmova. Naša jedinstvena streaming aplikacija, izrađena ekskluzivno za BRAVIA XR modele u suradnji s tvrtkom Sony Picutres, pruža potpuni kinodoživljaj.


Slika BRAVIA CORE stranice za registraciju s opisom usluge i karticama Prijava putem Googlea i Unesite svoju adresu e-pošte istaknutima crvenim okvirom ispod
Početak rada s aplikacijom BRAVIA CORE

U aplikaciji BRAVIA CORE prikazanoj na početnom zaslonu možete izraditi svoj račun i koristiti se njime. Samo odaberite Izrada računa ili Prijava. 

Slika BRAVIA CORE početne stranice, slijeva je stavka Filmovi za kredite istaknuta crvenim okvirom, a zdesna slike iz filmova Čovjek zvan Otto i Brzina metka
Kako pronaći filmove za koje možete iskoristiti kredite

Na BRAVIA CORE početnoj stranici odaberite odjeljak Korištenje kredita izbornika na lijevoj strani zaslona da biste pronašli filmove. Pod Moja biblioteka možete vidjeti sve filmove za koje ste iskoristili kredite.

Slika BRAVIA CORE početne stranice, slijeva je stavka POSTAVKE istaknuta crvenim okvirom, a zdesna slike iz filmova Čovjek zvan Otto i Brzina metka
Sve zvuči bolje uz Dolby Atmos

Na usluzi BRAVIA CORE u mnogim filmovima možete uživati u Dolby Atmos doživljaju prostornog zvuka uz koji ćete čuti i osjetiti više. Na početnoj stranici usluge BRAVIA CORE odaberite Postavke, potom Kvaliteta zvuka i “zadano”. Sadržaj se sada reproducira u najvećoj mogućoj kvaliteti.

Slika stranice Studio Access na usluzi BRAVIA CORE, istaknut je film Mission Accomplished: Making of Bullet Train s opisom, slikom glumca i videozapisom okruženim bijelim okvirom
Zavirite iza kulisa uz Studio Access

Samo vam BRAVIA CORE omogućuje pristup nekim od vrhunskih studijskih produkcija i filmašima današnjice uz ekskluzivan sadržaj iza kulisa. Na početnoj stranici usluge BRAVIA CORE odaberite odjeljak Studio Access.

Podešavanje BRAVIA postavki za igre

Uz svoj novi BRAVIA televizor bit ćete u središtu akcije. Na ekskluzivnoj nadzornoj ploči za igranje moći ćete tijekom igre brzo pristupiti izborniku za igre, načinu rada za igre i postavkama. Postanite gamer kakav ste oduvijek znali da možete biti.  

Slika daljinskog na kojem je crvenim okvirom istaknuta tipka s ikonom alata slijeva, u pozadini je izbornik Brze postavke, istaknut je način rada za igre
1. korak: Pristupanje načinu rada za igre

Uz način rada za igre imate izravan pristup akciji. Pritisnite gumb s ikonom alata na daljinskom upravljaču i otvorite izbornik Brze postavke, a potom Način rada slike i Igre.

Slika daljinskog upravljača na kojem je tipka izbornika istaknuta crvenim okvirom
2. korak: Pregledanje načina rada za igre

Kada je televizor u načinu rada za igre, pritisnite Izbornik na upravljaču da biste otvorili izbornik za igre u kojem ćete naći niz ključnih postavki. 

3. korak: Podešavanje postavki u izborniku za igre

Značajke za igre na zaslonu TV-a sada možete birati strelicama na daljinskom kako bi bile kako vi želite. Odredite veličinu i položaj zaslona, smanjite zamućenje uslijed pokreta u brzim igrama, aktivirajte ekvalizator crnih tonova da biste mogli uočiti neprijatelje u tamnim područjima i dodajte nišan za lakše ciljanje.  

Slike na zaslonu su simulacija. 4K: 3840 x 2160 piksela.

Značajke savršene za PlayStation®5

Samo BRAVIA XR televizori automatski prilagođavaju i optimiziraju sliku koristeći postavke koje su najbolje za PlayStation®5, bilo da se igrate ili gledate film.

Kako se koristiti nadzornom pločom Eco

Posve smo posvećeni očuvanju okoliša, stoga smo na BRAVIA XR televizore postavili aplikaciju nadzorne ploče Eco. Ova praktična značajka okuplja sve ekološke postavke na jednom mjestu, pomažući vam u štednji energije i zaštiti okoliša, bez narušavanja kvalitete.  

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Brzi pregled

Proučite nadzornu ploču Eco i saznajte kako poboljšati energetsku učinkovitost svog televizora.

Ušteda energija uz nadzornu ploču Eco 

Nadzorna ploča Eco vaš je pomoćnik u smanjenju potrošnje energije. Sve ekološke postavke nalaze se na jednom mjestu, tako da ih lako možete pojedinačno ili odjednom mijenjati.

Povezivanje televizora

Evolucija stvarnosti uz soundbar

Povezivanje BRAVIA televizora s kompatibilnim soundbarom pruža novu razinu realizma jer zaslon postaje središnji zvučnik. Zvuk točno slijedi akciju. Čut ćete buku mlaznog aviona dok prelijeće s jedne strane zaslona na drugu. 

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Postavljanje značajke Acoustic Center Sync

U ovom videozapisu saznajte kako povezati svoj soundbar i aktivirati Acoustic Center Sync, pametnu značajku koja precizno usklađuje ono što čujete s onim što vidite za potpuni doživljaj gledanja.

Inteligentne značajke ravno iz vašeg telefona

Vaš novi BRAVIA televizor pruža vam mnogo inteligentnih mogućnosti, poput povezivanja favorita s pametnog telefona i televizora.

Povezivanje s pametnim telefonom

Jednostavno emitirajte filmove, emisije, fotografije, glazbu i drugo izravno sa svog telefona na televizor i na velikom zaslonu uživajte u omiljenom sadržaju. 

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Dijeljenje sadržava putem Apple AirPlaya

Jednostavan streaming na televizor s uređaja iPhone, iPad ili Mac računala. Jednostavno povežite BRAVIA televizor i pametni uređaj s istom Wi-Fi mrežom pa dodirnite ikonu AirPlay koja će se prikazati na zaslonu.

Slika pametnog telefonu u prednjem planu i televizora montiranog na zid u pozadini, oba zaslona prikazuju kanuista na vodi
Zrcaljenje zaslona uz Chromecast built-in

Ako imate Android telefon, lako možete slati sadržaj na svoj novi televizor. Sve što morate je povezati svoj uređaj i BRAVIA televizor preko Wi-Fi mreže i potom pritisnuti ikonu emitiranja na telefonu.

Predstavljamo BRAVIA CAM

BRAVIA CAM je uređaj (u kompletu s odabranim modelima) koji prepoznaje gdje sjedite i optimizira postavke u skladu s time. Tako ćete uživati u najboljoj slici i zvuku, bez obzira gdje sjedite ili što gledate.  

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Pogledajte što BRAVIA CAM sve može

Ovaj vam videozapis nudi kratki pregled. Pogledajte kakvu razliku uređaj BRAVIA CAM čini.

Slika stranice Daljinski upravljač i dodaci, uređaj BRAVIA CAM istaknut je bijelom karticom, zdesna su opcije postavki uređaja
Upute za postavljanje uređaja BRAVIA CAM

Čim uređaj BRAVIA CAM spojite na televizor, pojavit će se čarobnjak za postavljanje. Uređaju BRAVIA CAM također možete pristupiti iz izbornika Postavke. Odaberite "Daljinski upravljač i dodaci" da biste ga pronašli.

Muškarac i žena u sredini zaslona mašu kameri tijekom videopoziva, lijevo dolje je umetnuta slika žene koja prima poziv
Videorazgovor iz udobnosti naslonjača

Bez telefona ili tableta vodite razgovore iz svog naslonjača. Zahvaljujući širokom kutu gledanja uređaja BRAVIA CAM, cijela obitelj stat će u kadar. Razgovor putem uređaja BRAVIA CAM dostupan je na Google Meetu i Zoomu. S Google Playa preuzmite aplikaciju Zoom ili Google Meet i potom ih otvorite da biste uspostavili poziv. Aplikacija će automatski prepoznati BRAVIA CAM.

Slika stranice Automatsko podešavanje slike i zvuka uz BRAVIA CAM, slijeva je slika duge iznad brežuljaka, a zdesna postavke
Optimizacija postavki uz Ambient Optimization Pro 

BRAVIA CAM uz Ambient Optimization Pro automatski optimizira sliku i zvuk prema tome gdje se nalazite u prostoriji. Jednostavno je. U izborniku Dodatna oprema TV-a odaberite BRAVIA CAM, potom Automatsko podešavanje slike i zvuka i gotovi ste.

Česta pitanja

podrška
Podrška i novosti

Saznajte informacije o najnovijim ažuriranjima firmvera, novosti i obavijestima.

Uvjeti i odredbe za BRAVIA CORE

(1) Program pristupa BRAVIA CORE (“Program”) dostupan je u Europi*1 na Sonyjevim pametnim TV-ima koji su dio Programa (“TV-i koji ispunjavaju uvjete”)*2. (2) Kupovna cijena TV-a koji ispunjava uvjete obuhvaća privremeni pristup usluzi BRAVIA CORE u skladu s uvjetima i odredbama navedenima u nastavku: I) ograničeni krediti za filmove (15 kredita za filmove za A84L i A83L, 10 kredita za filmove za A95L, A80L, X95L, X90L, Z9K, A95K, A90K, A84K, A83K, X94K, X93K, X92K, Z9J i A90J ili 5 kredita za filmove za ostale TV-e koji ispunjavaju uvjete) koje možete iskoristiti za film iz ponude od najmanje 300 filmova (jedan kredit dovoljan je za jedan film). Krediti za filmove istječu 12 mjeseci nakon dodavanja na BRAVIA CORE račun nakon registracije, no filmove za koje ste iskoristili kredite putem usluge BRAVIA CORE možete pogledati do 23. veljače 2028. u skladu s uvjetima i odredbama za BRAVIA CORE; i II) privremeni pristup sadržaju pretplate za video na zahtjev (24 mjeseca pretplate za video na zahtjev usluge BRAVIA CORE za A84L, A83L, A95L, A80L, X95L, X90L, Z9K, A95K, A90K, A84K, A83K, X94K, X93K, X92K, Z9J i A90J odnosno 12 mjeseci za ostale TV-e koji ispunjavaju uvjete). Razdoblje pretplate počinje registracijom BRAVIA CORE računa. Na kraju razdoblja privremene pretplate dobivene uz TV koji ispunjava uvjete pristup pretplati za video na zahtjev bit će vam onemogućen. Svaka obnova podložna je ugovoru s davateljem usluge BRAVIA CORE te primjenjivim uvjetima i odredbama. (3) Da biste iskoristili Program, registrirajte račun za BRAVIA CORE na TV-u koji ispunjava uvjete do 23. veljače 2026. Ako ga ne registrirate do tog datuma, pristup usluzi BRAVIA CORE u sklopu Programa će u tom trenutku isteći. Kada se registrirate, e-poštom ćete primiti potvrdu računa te će se krediti za filmove i pretplata za video na zahtjev na usluzi BRAVIA CORE automatski dodati vašem računu. Uvjeti korištenja, uvjeti pružanja usluge i pravila zaštite privatnosti uređuju korištenje uslugom BRAVIA CORE. Da biste registrirali račun za BRAVIA CORE morate imati najmanje 18 godina te prihvatiti uvjete korištenja, uvjete pružanja usluge i pravila zaštite privatnosti za BRAVIA CORE. Da biste se koristili Programom, na TV-u koji ispunjava uvjete mora biti instalirana najnovija verzija aplikacije BRAVIA CORE. Najnovija verzija aplikacije BRAVIA CORE dostupna je u trgovini Google Play. (4) Kupnja dodatnih kredita u sklopu ovog Programa trenutačno nije moguća. Dostupni filmovi mogu se promijeniti bez prethodne obavijesti. Svi su filmovi dostupni u najkvalitetnijem dostupnom formatu, uključujući formate SD, HD, 4K, 4K HDR i 4K IMAX ® Enhanced. Dostupnost ovisi o tržištu i naslovu. IMAX® Enhanced sadržaj omogućuje potpuni IMAX ® Enhanced doživljaj. IMAX® Enhanced naslovi dostupni su samo na TV-ima certificiranima za IMAX® Enhanced. (5) Putem jednog BRAVIA CORE računa istodobno možete streamati na do 4 TV-a koji ispunjavaju uvjete. BRAVIA CORE nije dostupna odnosno podržana u svakoj državi i na svakom jeziku. Sony zadržava pravo na obustavu pristupa usluzi BRAVIA CORE, njezine promjene i/ili njezino ukidanje u bilo kojem trenutku. BRAVIA CORE koristi Pure Stream™ koji omogućuje streaming brzinom između 30 i 80 Mb/s. Za Pure Stream™ pri 30 Mb/s minimalna brzina interneta iznosi 43 Mb/s. Za Pure Stream™ u najvećoj kvaliteti pri 80 Mb/s minimalna brzina interneta iznosi 115 Mb/s. Za Pure Stream™ pri 80 Mb/s s internetom se morate povezati putem Wi-Fi veze koja podržava IEEE 802.11 n/ac/ax*3. BRAVIA CORE ne snosi odgovornost za mrežna ograničenja ili dostupnu propusnost. Mogu se primjenjivati ograničenja i uvjeti davatelja mrežnih usluga. (6) Sony ne daje povrate sredstava ni kredite za djelomična razdoblja, neiskorištene kredite i/ili nepogledane sadržaje na usluzi BRAVIA CORE. Pristup usluzi BRAVIA CORE u sklopu programa nije prenosiv i ne može se refundirati. Krediti za filmove nemaju novčanu vrijednost, za njih nije moguće dobiti povrat i ne mogu se prodavati ili preprodavati. (7) Sony Europe B.V. (8) "SONY", "BRAVIA" i “BRAVIA CORE” su žigovi/registrirani žigovi tvrtke Sony Group Corporation ili njenih podružnica. Google TV i povezani logotipi žigovi su tvrtke Google LLC. Google Play Store žig je tvrtke Google LLC. IMAX ® je registrirani žig tvrtke IMAX Corporation. Ostali ovdje spomenuti nazivi proizvoda i tvrtki mogu biti žigovi svojih vlasnika. Ikone i slike simulirane su i služe samo kao ilustracija. Sva prava koja nisu ovdje izričito dodijeljena su pridržana. Svi uvjeti mogu se promijeniti bez prethodne obavijesti.