FX3

Nova filmska sloboda

Kamera FX3 Cinema Line tvrtke Sony oživljava vizije strastvenih stvaratelja sadržaja. Filmski izričaj uparen je s pouzdanim radnim značajkama i neometanim rukovanjem sukladno potrebama današnje kreativne zajednice. Kompaktna i laka za nošenje i rukovanje. 

Sada je dostupan novi softver.

Napunite bateriju fotoaparata i dodatno olakšajte snimanje.

Logotip nagrade za dobitnika reddot nagrade ”najbolje od najboljeg” 2022.
Logotip nagrade iF Gold Award 2022
Otključajte svijet profesionalnog filma
Slika s primjerom
U službi filmskog izričaja
Slika s primjerom
Dizajnirana za udobno solo snimanje
Slika s primjerom
Proširivost i operabilnost za kreatore sadržaja
U službi filmskog izričaja
Slike punog kadra čak i na slabom svjetlu

Slikovni senzor punog kadra kamere FX3 i inovativne tehnike prikupljanja svjetla omogućuju vam jasne i iskoristive snimke čak i na slabom svjetlu. Standardna ISO osjetljivost od 80 – 102400 za filmove proširiva je skroz do 409600. 

Širok dinamički opseg, širi kreativni izraz

FX3 nudi iznimnih 15+ stupnjeva dinamičkog opsega za postavke u rasponu od osvijetljenih interijera i podnevnih eksterijera do jutarnjih i večernjih snimki. Snimite svaku nijansu i omogućite dosad neviđenu filmsku slobodu gradacije boja.

Nevjerojatno zamućenje i kreativnost punog kadra

Snimajte prizor u filmskoj 4K rezoluciji uz plitku dubinu polja, zadivljujući bokeh efekt i slobodu koju pruža senzor punog kadra.

Znanost filmske boje uz S-Cinetone™

Boja S-Cinetone, razvijena za hvaljeni Sony FX9 zadani je izgled filmskog izričaja za FX3. Precizno je ugođena za zahtjeve današnjih kreatora sadržaja uz bogatstvo boja i prirodnih tonova kože u skladu s drugim Cinema Line kamerama bez gradacije. 

4K pri 120 sl./s sa svakim kadrom u fokusu 

Čak i pri velikim brzinama prijenosa detaljna 4K slika snima se zahvaljujući AF-u visoke preciznosti i mogućnostima očitanja visoke brzine na kameri FX3. Način Slow and Quick (S&Q) daje vam punu kontrolu nad brzinom prijenosa snimanja za divne sekvence pokreta uz snimke usporene i do 5 puta (uz izlaz od 24p). 

Slika s primjerom
10-bitno S-Log3 i HDR snimanje za glatke gradacije

S-Log3 gama krivulja i S-Gamut3.Cine omogućuju snimanje s reprodukcijom boja visoke kvalitete u širokom dinamičkom opsegu i olakšavaju uparivanje materijala sa snimki drugih Cinema Line kamera tijekom postprodukcije. Osim toga profil HLG (Hybrid Log-Gamma) HDR slike omogućuje izravnu HDR (HLG) reprodukciju na kompatibilnim televizorima bez postprodukcije. 

16-bitni RAW HDMI izlaz 

Za zahtjevne radne procese postprodukcije dostupan je 16-bitni RAW izlaz putem HDMI veze na kompatibilnim vanjskim snimačima dok se XAVC HS 4K, XAVC S 4K ili XAVC S-I 4K i proxy datoteke istodobno snimaju na kameri. RAW videoizlaz ima rezoluciju od 4264 x 2408 [16:9], što je više od DCI-4K rezolucije.

Slika monitora drugog proizvođača na kameri FX3
Slike struktura datoteke za Long GOP i grupa slika
Uživajte u bogatstvu detalja i realističnim bojama

FX3 ima mogućnost internog 4K snimanja, 10-bitnu dubinu i uzorkovanje boja 4:2:2 All Intra povrh Long-GOP kompresije. Zbog toga je moguće pomaknuti stupnjeve boja dalje zadržavajući prirodnu gradaciju, što pruža istinsku slobodu uređivanja.   

[1] All-Intra (All-I)   [2] Long-GOP   [3] Grupa slika 

Dizajnirana za udobno solo snimanje
Zavisan, visoko precizan autofokus

Širokopodručni AF s inteligentnim praćenjem koristi prepoznavanjem faza u žarišnoj ravnini za dosljedno praćenje objekta u skoro cijelom kadru. Brzi hibridni AF precizno fokusira čak i pri snimanju plitke dubine polja i pri visokim brzinama prijenosa od 120p u 4K (QFHD)

AF s naprednim značajkom za stabilan fokus

Napredne značajke praćenja drže objekt u stabilnom fokusu da biste se mogli koncentrirati na kompoziciju. Real-time Eye AF precizno fokusira lice i oči, a Real-time Tracking temelji se na jedinstvenim algoritmima prepoznavanja objekta pomoću AI-ja tvrtke Sony. 

Glatki prijelazi i dodirna kontrola fokusa 

FX3 obuhvaća sedam postavki brzine prijelaza AF-a i pet postavki osjetljivosti pokreta objekta AF-a, što korisniku omogućuje prilagodbu lakoće s kojom se AF prebacuje ili ostaje zaključan na objektu. Možete i odabrati objekt na koji se želite fokusirati jednostavnim dodirom na LCD zaslon. 

Prednosti Sonyjevih objektiva za snimanje videozapisa

Saznajte četiri jedinstvene prednosti korištenja Sonyjevih E-mount objektiva za snimanje videozapisa. Kombinacija Sonyjevih objektiva i fotoaparata poboljšat će vaš doživljaj stvaranja videozapisa.

Radne značajke visoke mobilnosti kamo god krenuli

Uz kompaktnu veličinu i malu težinu FX3 je osmišljen za veliku mobilnost. Spojena ručka i rupe za montiranje pribora bez kaveza omogućuju brzo postavljanje, fluidno snimanje i brzo pakiranje. Kućište i poklopci konstruirani su od lake legure magnezija, što poboljšava trajnost i performanse čak i u izazovnim okruženjima.

Slika strukture kamere s dijelovima od magnezija
Slika XLR ručke za kameru FX3
Mogućnost pričvršćivanja XLR ručke 

Radi udobnijeg i stabilnijeg snimanja u teškim situacijama snimanja, kao što su niski položaji, na Multi Interface (MI) Shoe na kameri moguće je spojiti ručku opremljenu XLR adapterom s dva XLR terminala pune veličine. 

Stabilizacija slike u kameri 

Active Mode optički je ugrađeni 5-osni sustav stabilizacije slike koji nudi bolju stabilizaciju za snimanje filma. Radi očuvanja kvalitete slike, žiroskopski senzor precizno mjeri podrhtavanje kamere i optički ga kompenzira. Zbog toga je stabilan videozapis moguć i pri snimanju iz ruke bez stativa, u hodu i pri 4K rezoluciji. 

[1, 2] kutno podrhtavanje (poniranje i zanošenje) [3, 4] podrhtavanje u pokretu (osi X i Y), [5] rotacijsko podrhtavanje (zakretanje na osi Z)

Slika strukture ugrađenog optičkog sustava stabilizacije slike po 5 osi
Slika uređivanja u aplikaciji Catalyst na PC-ju
Stabilizacija slike i jednostavnije uređivanje uz Catalyst

Ugrađeni žiroskop snima podatke o podrhtavanju kamere radi izglađivanja i stabilizacije materijala snimljenog iz ruke u postprodukciji. Pomoću aplikacije Catalyst Browse / Catalyst Prepare tvrtke Sony uravnotežujte razine automatizirane kompenzacije podrhtavanja i obrezivanja slike. Catalyst učinkovito koristi i snimljene podatke o rotaciji kamere. 

Proširivost i operabilnost za kreatore sadržaja
Prednji i stražnji indikator 

Indikatori sprijeda i straga kamere FX3 pokazuju snima li kamera u danom trenutku. Jasno su vidljivi i rukovatelju i osobi koja glumi ispred kamere.

Dodirni LCD varijabilnog kuta

LCD zaslon osjetljiv na dodir tipa 3.0 (1,44 milijuna točaka) ima bočno otvaranje, što omogućuje fleksibilno postavljanje i poboljšanu vidljivost kada je kamera montirana na stativ. Podrška za dodirni zaslon nudi i intuitivnu kontrolu postavki putem izbornika. 

Ključne kontrole za učinkovito solo snimanje

Uz šest prilagodljivih tipki najčešće kontrole nadohvat su jedne ruke, što drugu ruku oslobađa za rukovanje objektivom ili ravnotežu. Iskoristivosti dodatno pridonose brojne rupe za vijke na kućištu i ručki koji omogućuju izravno spajanje pribora. 

Slika protoka zraka za hlađenje kućišta kamere
Neprekinuto 4K/60p snimanje

Za neprekinuto 4K/60p snimanje FX3 dizajniran je s inovativnim sustavom rasapa topline. Pozicija hladnjaka, struktura protoka zraka i tiho hlađenje optimiziraju hlađenje čak i tijekom dugog snimanja.

XLR adapter i digitalni ulaz za kvalitetan zvuk

Uz konvencionalni ugrađeni mikrofon u kameri, moguće je spojiti razne eksterne profesionalne mikrofone u XLR priključnice na ručki putem digitalnog audiosučelja i priključka Multi Interface (MI) Shoe. Moguće je odabrati tri formata snimanja, uključujući 24-bitno snimanje na 4 kanala. Čak i kada se ručka ne koristi, digitalno snimanje zvuka moguće je ako se priključi mikrofon, npr. ECM-B1M.

Slika XLR priključnica na ručki
Slika dvojnih utora za medije
Dvojni utori za medije velike brzine 

Osmišljene za filmove nove generacije, CFexpress Type A kartice nude snimanje uz visoku brzinu prijenosa. Utori kamere spremni su za CFexpress Type A, kao i za konvencionalne SDXC UHS-I i UHS-II kartice, a dva identična utora za medije omogućuju usporedno snimanje ili sigurnosne kopije.

Daljinska kontrola kamere i mrežni prijenos

Mrežna veza uz Wi-Fi® ili žicu putem USB type C priključnice podržava daljinsko upravljanje s telefona ili tableta uparenih putem NFC-a jednim dodirom ili ručno. Daljinskim snimanjem moguće je upravljati putem aplikacije Imaging Edge Desktop™ tvrtke Sony za PC ili Imaging Edge Mobile™ za mobilne uređaje. A snimljene slikovne i filmske datoteke moguće je prenositi putem FTP-a visoke brzine. 

Slika mobilnog telefona povezanog putem bežične mreže
Slika uređivanja u aplikaciji Imaging Edge na PC-ju
Daljinski pregled, snimanje i usmjeravanje

Dostupno je daljinsko snimanje ožičenom ili bežičnom vezom s računala ili mobilnog uređaja s aplikacijom Imaging Edge Mobile da bi tijek rada i snimanje bili učinkovitiji u zahtjevnim okruženjima. Imaging Edge Webcam™ pruža internetsku videokomunikaciju visoke kvalitete. 

Specifikacije i značajke

Kamera FX3 Cinema Line nudi visoku osjetljivost i filmski izričaj punog kadra u čudesno kompaktnom dizajnu. Zahvaljujući poboljšanoj mobilnosti za jednostavno samostalno snimanje i profesionalnoj operabilnosti, to je idealan kreativni alat za snimanje filmske vizije bilo gdje.
  • Radne značajke punog kadra uz visoku osjetljivost i širok dinamički opseg

  • Procesor slike BIONZ XR visokih radnih značajki

  • Snimanje uz visoku 4K (QFHD) brzinu prijenosa od 120 sl./s

  • Znanost kinematografske boje uz S-Cinetone™

  • Poboljšana mobilnost za samostalan rad

VRSTA SENZORA
35-milimetarski CMOS senzor punog kadra Exmor R (35,6 x 23,8 mm)
Pikseli
Pribl. 10,2 megapiksela (efektivno) za filmove, pribl. 12,1 megapiksela (efektivno) za fotografije, pribl. 12,9 megapiksela (ukupno)
OSJETLJIVOST
[Film] ekvivalentno ISO 80 – 102400 (ISO vrijednosti do ISO 409600 moguće je postaviti kao prošireni ISO raspon), AUTO (ISO 80 – 12800, mogućnost odabira donje i gornje granice), [Fotografija] ISO 80 – 102400 (ISO vrijednosti od ISO 40 do ISO 409600 moguće je postaviti kao prošireni ISO raspon), AUTO (ISO 80 – 12800, mogućnost odabira donje i gornje granice)
VRSTA MEDIJA
CFexpress Type A / SD kartica (x2), simult. snimanje, sortiranje, automatska promjena medija, kopiranje
LCD
TFT od 7,5 cm (tipa 3.0), pribl. 1,44 M točaka, kut otvaranja: pribl. 176 stupnjeva, Kut rotacije: pribl. 270 stupnjeva.
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Recenzije i nagrade

Mišljenje korisnika