ID oznaka članka : 00158026 / Posljednja izmjena : 12/01/2018Ispis

Oprez: Ne preporučujemo upotrebu baterija s Li-Ion ćelijama tvrtke Sony u elektroničkim cigaretama i isparivačima (vape pen)

    Tvrtka Sony brine za svoje potrošače. Nedavno smo doznali da pojedinci možda upotrebljavaju VTC baterije s cilindričnim litij-ionskim ćelijama (Li-Ion baterije) za primjene koje nije ovlastila tvrtka Sony: u elektroničkim cigaretama i isparivačima (vape pen).

    Tvrtka Sony nije ispitala upotrebu Li-Ion baterija u elektroničkim cigaretama i isparivačima (vape pen). Tvrtka Sony zahtjeva mjere opreza i zaštitne mehanizme za sigurnu upotrebu Li-Ion baterija zbog njihove velike snage. Tvrtka Sony ne zna postoje li elektronične cigarete ili isparivači (vape pen) koji imaju takve zaštitne mehanizme.

    Pogrešna upotreba Li-Ion baterija tvrtke Sony u elektroničnim cigaretama i isparivačima (vape pen) može biti iznimno opasna za vlasništvo i osobnu sigurnost.

    Li-Ion baterije tvrtke Sony prodaju se proizvođačima i namijenjene su za napajanje proizvoda poput električnih alata koji sadrže određene mjere opreza i zaštitne mehanizme koji udovoljavaju standardima kvalitete tvrtke Sony.