PRIGRLITE PROFINJENOST

Djelić životnog prostora

Ugodnija kućna zabava

Ponijeti će vas sadržaj na televizoru tvrtke Sony, no prostorija ostaje opuštena. Tajna: novi dizajn proizvoda koji preuzima značajke dizajna unutrašnjosti.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Dizajnerska paleta
Dizajn koji se uklapa u svaki dom 

Zamislite dizajnersku paletu koja se sastoji od oblika, uzoraka i drugih elemenata koje možete pronaći u "djeliću" dnevnog boravka. Uglavnom bi sadržavala plosnate predmete nalik pločama – poput slika na zidovima, knjiga na polici ili posuđa na stolu – stoga smo prilikom dizajna proizvoda upravo njih koristili kao osnovne elemente za izradu.

Koristeći tu paletu i oblike nalik pločama kako bismo oblikovali izgled i dojam naših novih televizora, osigurali smo tanak dizajn koji unatoč izražajnosti podržava usklađenost vašeg dnevnog boravka.

Rad na udobnosti dnevnog boravka

Što su televizori s tanjim kućištima i okvirima manje uočljivi kao zasebni predmeti u prostoriji, to više prostorija u cijelosti ima utjecaja na doživljaj gledanja. Premda smo težili izrazito prožimajućem iskustvu očekivanom od modela BRAVIA®, shvatili smo da trebamo raditi i na udobnosti dnevnog boravka. Takav širi pogled – ne samo gledanje, nego šira ideja gledanja u dnevnom boravku– to je nadahnulo filozofiju dizajna Djelić životnog prostora.

Tako, glavni umjetnički direktor

Novi standard, besprijekorno složen

Televizori BRAVIA® za 2016. jednostavne su strukture. Postolja koja djeluju kao da su izrezana iz zidova te zasloni koji nalikuju slikama ili prozorima oblikovani su kao ploče i stoga se usklađuju s dnevnim boravkom. Osim što su tanki, nemaju elemente koji odvlače pažnju. Cijeli asortiman omogućava usmjeravanje kabela kroz postolje i zaklanjanje od pogleda sa svih strana. Ovdje smo postavili novi standard za elegantni dizajn televizora koji ne narušavaju udobnost vašeg dnevnog boravka.

SERIJA ZD9

Čvrst, obogaćen i snažan: dizajn ploče koji pospješuje doživljaj gledanja

Serija ZD9 oličenje je ravnoteže između prostornog sklada našeg koncepta Djelić životnog prostora i profinjenog izgleda – pravi je primjerak vrhunskih modela koji pružaju savršeni doživljaj gledanja. S prednje strane dizajn oblikom jednostavne crne ploče zrači profinjenošću koja gledateljima omogućuje da se udube u fantastičnu snagu kvalitete 4K HDR (visokog dinamičkog raspona).

Bočne strane, gdje se spajaju prednja i stražnja ploča, naglašene su elegantnim zlatnim linijama koje upotpunjuju izgled snažnom metalnom nijansom te u doživljaj unose još jednu vizualnu dimenziju.

Stražnja ploča odražava geometrijska pravila dizajna interijera i arhitekture te se odlikuje neprekinutim rešetkastim uzorkom koji ublažava linije raznih dijelova te vizualno upotpunjuje okolinu. Takvim su dizajnom kabeli potpuno skriveni, pa uređaj zadržava elegantan izgled iz svakog kuta gledanja.

Serija D94/93

Uravnotežene, predivne ploče

Izvanrednu 4K HDR kvalitetu slike serije XD94/93 omogućuju dva pločasta sloja osmišljena za prikaz najboljega iz svake slike: zaslon predivne površine i naša nova tehnologija Slim Backlight Drive™, naizgled razdijeljeni elegantnom zlatnom crtom povučenom niz bočne stranice televizora. Elegantni plosnati okvir vizualno povezuje sve stranice te obrubljuje i naglašava iznimno tanku pojavu televizora.

Naša posvećenost prelijepom dizajnu prožima cijeli televizor – uključujući postolja. Serija XD94/93 ima elegantnu, zaoštrenu prednju ploču koja izdiže i naginje televizor da bi se uz osiguranu stabilnost ostvario i dojam lakoće. Topli srebrni ton aluminijske završne obrade postolja savršeno pristaje uz televizor i vaš životni prostor.

Možete ga postaviti i na zid, a posebno konstruirani stražnji otvor i nosač osiguravaju izgled prozora integriranog u dnevni boravak.

SERIJA XD85

Ista jednostavna kombinacija panela iz serije XD94/93 nalazi se i na aluminijem obrubljenoj seriji XD85, no crta na vrhu povučena niz bočne stranice je srebrna, a elegantni prednji panel postolja zaoštren je prema unutra.

Usklađenost dizajna i tehnologije

Kako će se ljudima svidjeti dizajn prema filozofiji Djelić životnog prostora? Kako bismo to saznali, raspitali smo se u različitim državama. Povratne informacije o našim prototipovima – posebice o postoljima, koja smo izradili uz različite oblike, kutove, boje i materijale, odrazile su želje. Nakon što smo se uvjerili da je to ispravan smjer za dizajn, izradili smo detalje s inženjerima. Naša bliska suradnja omogućila je izradu bez kompromisa, premda se radi o uređajima s vrlo zahtjevnom strukturom.

Yokota, umjetnički direktor

Naši novi modeli BRAVIA® više su od iznimne tehnike i prelijepo oblikovanih proizvoda. Oni su dio našeg šireg zadatka čiji je cilj promijeniti vaše mišljenje o kućnoj zabavi. Shvaćajući odnos – i međudjelovanje – proizvoda s okolinom, pružamo bogata osjetilna iskustva koja mijenjaju način na koji gledate, slušate i reproducirate. Otkrijte razliku koju proizvodi tvrtke Sony mogu napraviti u vašem domu.