Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

ZH8

8K uz prožimajući zvuk, nevjerojatno realistično

Zakoračite u nevjerojatan svijet detalja na 8K zaslonu i gledajte sliku precizno usklađenu sa zvukom koji dopire iz zaslona. Tanak i jednostavan dizajn s jednom pločom uranja vas u akciju.

SVI TELEVIZORI

ZH8 | Full Array LED | 8K | Visok dinamički raspon (HDR) | Pametni televizor (Android TV)

ZH8 Series
Slika – ZH8 | Full Array LED | 8K | Visok dinamički raspon (HDR) | Pametni televizor (Android TV)

189 cm (75 inča)|215 cm (85 inča)

CENERGETSKA OZNAKA I INFORMACIJSKI LIST

2modeli

Nagrađeno
Logotip preporuke web-mjesta TechRadar
Slika na televizorima Z8H/ZH8 najdosljednije je upečatljiva i prožimajuća od svih LCD televizora ove godine.
Logotip ocjene koju dodjeljuje HDTVtest
"Sony ZH8 ili Z8H najbolji je LED/LCD televizor koji smo recenzirali u 2020."
Logotip nagrade reddot za 2020.
3 najpopularnije značajke
#slika
Veći zaslon. Više 8K detalja. Veća ljepota.

Naš brzi procesor ističe intenzivnu dubinu i detalje ovog 8K televizora što god gledali. Uživajte u tamnijim tamnim nijansama i svjetlijim svijetlim nijansama na Full Array LED televizoru s lokalnim zatamnjenjem.

Koncert s usklađenim zvukom i slikom
Sklad zvuka i slike – okvir je zvučnik 

Zvuk dopire s odgovarajućeg mjesta u sceni zahvaljujući zvučnicima integriranima u okvir. Budući da su zvučnici postavljeni bliže središtu zaslona, zvuk i slika u savršenom su skladu.

Koncept minimalističkog dizajna s jednom pločom
Veliki zaslon za prožimajući doživljaj 

Zahvaljujući svom minimalističkom dizajnu s jednom pločom i tankoj prednjoj ploči, ovaj 8K LED televizor pruža 8K doživljaj velikog zaslona. Potpuno uronite u zabavne sadržaje bez ometanja.

OSTALE ZNAČAJKE

Brži put do omiljenih zabavnih sadržaja
Veći zaslon. Više 8K detalja. Veća ljepota.

Naš brzi procesor ističe intenzivnu dubinu i detalje ovog 8K televizora što god gledali. Uživajte u tamnijim tamnim nijansama i svjetlijim svijetlim nijansama na Full Array LED televizoru s lokalnim zatamnjenjem.

Vrhunska rezolucija, bez obzira na to što gledate

Svim vrstama sadržaja moguće je poboljšati kvalitetu na 8K rezoluciju uz Sonyjeve jedinstvene značajke. Naš X1™ Ultimate, dvostruko brži od X1™ Extreme, precizno analizira i obrađuje podatke radi obogaćivanja 8K slika s četiri puta snažnijom rezolucijom 4K za scene bogate dubinom, teksturom i detaljima. Čak se i slike snimane u 4K i 2K tehnologiji poboljšavaju na gotovo 8K rezoluciju s pomoću značajke 8K X-Reality™ PRO korištenjem jedinstvene 8K baze podataka. Object-based Super Resolution potom optimizira rezoluciju svakog objekta radi reproduciranja gotovo stvarnih tekstura. 

Vjerujte u precizno kontroliran istinski kontrast

Generiranje svjetline na 8K zaslonu komplicirano je zbog njegove male brzine prijenosa. Ovaj 8K televizor precizno uravnotežuje osvjetljenje na cijelom zaslonu, pa sve scene imaju fantastičan kontrast. Zahvaljujući zonama LED žaruljica koje svijetle neovisno jedna o drugoj, Full Array LED pruža realističniji kontrast tako što svijetla područja čini svjetlijim, a tamna tamnijim. Kontrast dodatno poboljšava algoritam 8K X-tended Dynamic Range™ PRO, koji prilagođava svjetlinu radi svjetlijih odsjaja i tamnijih sjena.

Edge LCD stražnja ploča i zaslon
Edge LCD
Klasična Full Array LED stražnja ploča i zaslon
Klasični Full Array LED
Sonyjev Full Array LED s X-tended Dynamic Range PRO stražnjom pločom i zaslonom
Sonyjev Full Array LED uz 8K X-tended Dynamic Range PROLijevo: pozadinsko osvjetljenje, desno: zaslon televizora

Dva čamca na jezeru u zoru
Realističnije boje i kontrasti

Object-based HDR remaster

Object-based HDR remaster analizira boju objekata na zaslonu te prilagođava kontrast, za razliku od većine televizora na kojima se kontrast prilagođava po jednoj krivulji kontrasta crne i bijele. Budući da se objekti poboljšavaju zasebno, televizor može reproducirati veće dubine, teksture i realističnije slike.

Reproducira širi i precizniji spektar boja

Tehnologija TRILUMINOS, koju omogućuju naši X1 procesori, proširuje spektar boja i reproducira više boja od standardnih televizora. Pritom analizira i obrađuje podatke na svakoj slici da bi boje bile još prirodnije i preciznije, a slike realističnije no ikad.

Baloni prikazuju širok raspon boja uz TRILUMINOS
Kako X-Wide Angle zadržava boju prilikom gledanja pod kutom
Prekrasne boje sa svih strana

Gledanje televizora sa svih strana sada je jednako ugodno kao i gledanje kada se nalazite izravno ispred njega. Izvorni optički dizajn tvrtke Sony koji kontrolira svjetlost pozadinskog osvjetljenja i X-Wide Angle zaslon osiguravaju vjernost boja neovisno o mjestu gledanja.

Kako X-Motion Clarity stvara svijetle i jasne brze scene
Svijetle i jasnije brze scene

Na nekim zaslonima sportske i brze akcijske scene mogu izgledati mutno. Naša najnovija tehnologija X-Motion Clarity™ održava uglađenost, svjetlinu i jasnoću svake scene. Svakim se "treptajem" zasebno upravlja te se optimizira njegovo trajanje, a svjetlina se pojačava po potrebi. Na taj način nećete propustiti nijedan detalj.

Vratite se na najpopularnije značajke

Sklad zvuka i slike – okvir je zvučnik 

Zvuk dopire s odgovarajućeg mjesta u sceni zahvaljujući zvučnicima integriranima u okvir. Budući da su zvučnici postavljeni bliže središtu zaslona, zvuk i slika u savršenom su skladu.

Slušajte zvuk s odgovarajućeg mjesta u sceni

Zvuk na klasičnim televizorima sa zvučnikom ispod zaslona često nije sinkroniziran sa slikom. Naš Acoustic Multi-Audio™ obuhvaća vibrirajući visokotonac u okviru, zvučnik uz koji zvuk prati akciju i jamči prožimajući doživljaj. Neovisnim se pojačalima upravlja zasebno radi preciznog upravljanja pozicioniranjem zvuka ovog zvučnika u područjima visokih tonova, čime se poboljšavaju zvučni tlak i stabilnost radi veće realističnosti.

Način središnjeg zvučnika za jasniji dijalog, vokale i instrumente
Središte vrhunskog zvuka

Koristite svoj televizor BRAVIA kao središnji zvučnik i slušajte iznimno jasan dijalog, vokale i instrumente. Jednostavno povežite svoj sustav kućnog kina da biste uživali u prožimajućem kino-doživljaju.

Zvuk se kreće oko vas uz Dolby Atmos®

Okružite se zvukom i uđite u scenu. Uz Dolby Atmos zvuk dolazi odozgo i sa svih strana da biste čuli objekte koji se kreću iznad vas uz realističniji, višedimenzionalni doživljaj.

S-Force Front Surround reproducira sustav više surround zvučnika
Višedimenzionalni zvuk uz S-Force Front Surround

Doživite zvuk kao da dolazi iz više zasebnih surround zvučnika. S-Force Front Surround pretvaranjem zvuka niže kvalitete u zvuk više kvalitete reproducira sustav više surround zvučnika unutar televizora i omogućuje da uživate u prožimajućem zvuku.

Jasni glasovi

Zumiranje glasa omogućuje vam da ljudski glas čujete jasno bez pojačavanja glasnoće – idealno za vijesti i dokumentarce.

Jasni glasovi uz Zumiranje glasa

Vratite se na najpopularnije značajke

Vrhunska slika i zvuk u svim okruženjima

Zavalite se i uživajte u najboljem doživljaju gledanja. Jedinstvena tehnologija optimizacije ambijenta tvrtke Sony automatski prilagođava sliku i zvuk vašem okruženju.

Svjetlina prilagođena vašoj prostoriji

Na klasičnim televizorima svjetlina ostaje ista neovisno o osvjetljenju u prostoriji, što rezultira slikom koja je pretamna ili presvijetla. Ovaj 8K televizor ima ugrađen senzor osvjetljenja koji optimizira svjetlinu slike prema uvjetima u prostoriji, odnosno povećava svjetlinu u jako osvijetljenim prostorijama, a smanjuje je u zatamnjenim, pa dobivate savršenu sliku.

Svjetlosni senzor smanjuje svjetlinu u zatamnjenim prostorijama
SMANJENA SVJETLINA U ZATAMNJENOJ PROSTORIJI
Svjetlosni senzor povećava svjetlinu u dobro osvijetljenim prostorijama
POVEĆANA SVJETLINA U DOBRO OSVIJETLJENOJ PROSTORIJI
Zvuk prilagođen okruženju

Doživljaj zvuka može se mijenjati ovisno o okruženju vaše prostorije. Zavjese, primjerice, upijaju zvuk, a predmeti ispred televizora mogu ometati protok zvuka te tako negativno utjecati na kvalitetu onoga što čujete. Ovaj televizor otkriva objekte i reproducira zvuk koji je poboljšan i optimiziran za vašu prostoriju.

Vratite se na najpopularnije značajke

Veliki zaslon za prožimajući doživljaj 

Zahvaljujući svom minimalističkom dizajnu s jednom pločom i tankoj prednjoj ploči, ovaj 8K LED televizor pruža 8K doživljaj na velikom zaslonu. Potpuno uronite u zabavne sadržaje bez ometanja.

Pogledajte kako vas naš prekrasan dizajn uvlači u akciju
Povucite
Slika bočne strane televizora s prikazanom uskom prednjom pločom
Uska aluminijska prednja ploča

Usredotočuje vas na sliku, a ne na televizor. 

Uvećani prikaz postolja koje ublažava buku
Neupadljivo postolje, dva položaja

Naše postolje koje ublažava buku diskretno je na polici i ne utječe negativno na vaš doživljaj gledanja. Zahvaljujući širokoj i uskoj postavci, možete ga koristiti na velikim ili malim policama.

Detalj upravljanja kabelima
Minimalizirani neuredni kabeli

Držači kabela sakrivaju kabele da bi televizor izgledao uredno i dobro sprijeda, sa strane i straga.

Vratite se na najpopularnije značajke

Uživajte u pametnijoj zabavi

Otkrijte više od 400 000 filmova i serija na jednom mjestu. Upravljajte televizorom glasom i sadržaje s pametnog telefona jednostavno gledajte na televizoru.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Uživajte u neograničenoj zabavi

Odaberite među mnoštvom filmova, serija, pjesama, igara, sportskih događaja i drugih sadržaja uz Android TV. Jednostavno od televizora BRAVIA zatražite svoj omiljeni zabavni sadržaj te se zavalite i uživajte. Na TV-u uz ugrađeni Chromecast uživati možete i u mobilnim aplikacijama.

Dovoljan vam je glas
Obitelj pretražuje zabavne sadržaje na Android TV-u
Glasom na zabavan način otkrijte nove svjetove

Pronađite sve zabavne sadržaje koje možete zamisliti, i to glasom. Napredno upravljanje glasom na ovom pametnom Android televizoru omogućuje vam brz prikaz filmova i TV serija iz aplikacija ili emitiranog sadržaja.

Više aplikacija od bilo kojeg drugog pametnog televizora.
Preko 5000 aplikacija, više nego na svim drugim pametnim televizorima

Sony pametni Android televizor odlikuje se nenadmašnim brojem aplikacija. Odaberite aplikacije koje vaš život čine zabavnijim.

Uz snažni čip više nema čekanja
Nema više čekanja

Aplikacije se pokreću brže i nema više čekanja prilikom prebacivanja s jedne aplikacije na drugu – Netflix se pokreće 3 puta brže nego prije.

Jednostavno povezivanje s različitim kompatibilnim uređajima
Povećajte omiljene sadržaje s pametnog telefona

Brzo i jednostavno na velikom zaslonu uživajte u omiljenim videozapisima, fotografijama, igrama i drugim sadržajima s uređaja sa sustavom iOS.

Android i pametni telefon emitiraju multimedijski sadržaj na Sonyjevu televizoru uz Apple AirPlay i Chromecast
Vrhunski daljinski upravljač jednostavan za korištenje danju i noću

Vratite se na najpopularnije značajke

Doživite sadržaj kao što je autor zamislio 

Prilikom digitalnog sažimanja slika s filma na TV kvaliteta se smanjuje i vaš doživljaj nije onakav kako ga je redatelj zamislio u studiju. Brojne značajke omogućuju vam da u sadržajima studijske kvalitete uživate u vlastitom domu onako kako je redatelj zamislio.

Kalibrirani način Netflixa
Studijska kvaliteta uz Netflix Calibrated Mode

Taj je način razvijen posebno za uživanje u originalnim sadržajima servisa Netflix i reprodukciju iste kvalitete slika na TV-u kao i televizijskom studiju. Uz Netflix Calibrated Mode autorova vizija i namjera vjerno su očuvani.

Uživajte u filmskim uzbuđenjima

Uživajte u filmskim uzbuđenjima kod kuće. Dolby Vision™ oživljava scene i omogućuje autentičan doživljaj gledanja, dok Dolby Atmos™ ispunjava sobu prožimajućim surround zvukom.

Obitelj uživa u filmovima
Logotip za CalMAN Ready
Zadržana strast autora

Kao rješenje problema varijacije boje tijekom produkcije ovaj TV koristi softver za automatsku kalibraciju Calman vrhunskih radnih značajki tvrtke Portrait Displays. To je dosad neviđena razina kalibracije i preciznog prilagođavanja koja nije moguća putem konvencionalnih postavki slike. Ta značajka boje reproducira vjerno u odnosu na izvorni TV signal, a čak se i prilagođava najsuptilnijim promjenama boje tijekom vremena. Ovaj TV podržava Calman, uz koji korisnici mogu iskoristiti prednosti softvera koji koriste autori vizualnog sadržaja tijekom postprodukcije i kontrole kvalitete tijekova rada. Sve to dodatno ističe našu predanost reprodukciji slike s profesionalno kalibriranom točnošću boja kod kuće.

Vratite se na najpopularnije značajke

Funkcija pristupačnosti
Asistivna tehnologija na Android TV-u

Naši TV-i sadrže tehnologiju pristupačnosti za osobe s oštećenjima vida, sluha i pokretljivosti.

Specifikacije i značajke

Dizajnirani s okolišem na umu

SAZNAJTE VIŠE O SONYJU I OKOLIŠU

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti.

Pročitajte više

EKOLOŠKE ZNAČAJKE OVOGA PROIZVODA

  • Dinamička kontrola pozadinskog osvjetljenja, odnosno kontrola razine osvjetljenja piksela, prilagođavanjem svjetline zaslona prilikom promjene sadržaja slike pridonosi povećanju energetske učinkovitosti

  • Način rada za uštedu energije pomoću prilagođavanja svjetline zaslona štedi energiju

  • Način rada za isključivanje zaslona pridonosi uštedi energije isključivanjem zaslona bez da cijeli TV stavi u stanje pripravnosti, pa tako možete nastaviti uživati u zvuku