Slojevitost sjajnih ideja

Sony je izradio slojeviti CMOS slikovni senzor punog kadra s integriranom memorijom za α9 unaprijeđenih radnih značajki. Rezultat je manji i lakši profesionalni fotoaparat koji koristi manje resursa.

Promjena definicije fotoaparata s izmjenjivim objektivom

Usprkos napretku tehnologije digitalnog snimanja, mehanička su ograničenja limitirala određene prednosti digitalnih SLR uređaja, kao što su promjena veličine i značajki.
Uz ovu revolucionarnu inovaciju, Sony je prevladao ta ograničenja i promijenio definiciju budućnosti fotoaparata s izmjenjivim objektivom. Exmor RS, prvi slojeviti slikovni senzor punog kadra od 35 mm s integriranom memorijom na svijetu postigao je brzinu i donio radne značajke koje nadilaze mogućnosti drugih modela, a ujedno upotrijebio i manje resursa.

Exmor RS. Revolucija u akciji
Exmor RS. Revolucija u akciji

Senzor modela α9 omogućuje velik napredak radnih značajki i unaprjeđenje kvalitete slike jer pruža stabilno automatsko fokusiranje, tiho neprekidno snimanje bez vibracija i to do 20 sl./s, kao i tražilo bez potamnjivanja.

Slojeviti CMOS senzor punog kadra od 35 mm s ugrađenom memorijom

Senzor osmišljen za rad 

Novi slojeviti CMOS senzor koji se nalazi u modelu α9 donosi profesionalne radne značajke, bez ograničenja mehaničkih sustava koja se mogu pronaći u klasičnim digitalnim SLR uređajima.
Prvi slojeviti senzor velike brzine na tržištu postiže slike punog kadra od otprilike 24,2 megapiksela i gotovo 20 puta veću brzinu očitavanja zahvaljujući memoriji integriranoj u slojeve. 

[1] Sklop za brzu obradu signala [2] Područje piksela [3] Procesor slike [4] Integrirana memorija

Učinite više u manjem.

α9 ima sve funkcije klasičnog digitalnog SLR uređaja, kao što su ogledalo, mehanički zatvarač, senzor za automatsko fokusiranje i optičko tražilo, objedinjene u revolucionarnom slikovnom senzoru Exmor RS, a istovremeno ga krasi i dramatično smanjenje veličine i težine samog fotoaparata. 

Gomila snage uz jednostavnije pakiranje
Gomila snage uz jednostavnije pakiranje

Zahvaljujući senzoru Exmor RS, α9 je u sve tri dimenzije otprilike 20 % manji od klasičnog DSLR uređaja punog kadra, kao što je α900, prvi model punog kadra tvrtke Sony. Ponijeti ga sa sobom bilo gdje i bilo kada sada je lakše nego ikada prije.

α9 je dokaz da je Sony predan postizanju funkcionalnosti i kvalitete slike, ali i poboljšanju mobilnosti snimanja. Revolucija koju je predstavio CMOS slikovni senzor punog kadra od 35 mm na modelu α9 omogućuje vrhunske značajke snimanja i doprinosi znatnom smanjenju veličine fotoaparata.

Novi prvak lake kategorije

Prije gotovo 10 godina Sony je zadivio tržište svojim prvim digitalnim SLR uređajem punog kadra, modelom α900 koji je težio 850 g. Novi α9 sa samo 588 g teži 30 % manje, a unaprjeđuje mobilnost i stabilnost.

Novi prvak lake kategorije
Odlične radne značajke za budućnost

Yasufumi Machitani
Voditelj projekta za α9

Odlične radne značajke za budućnost

Inovacija koja koristi svima 

Profesionalni fotografi ovise o snimanju dramatičnih trenutaka da bi prenijeli emotivnu priču, bile to vijesti, sportski događaj ili vjenčanje. Da bismo zadovoljili te zahtjeve i doprinijeli ostvarenju ekološkog plana tvrtke Sony za ukidanje negativnog utjecaja na okoliš, neprekidno radimo na razvoju manjih i lakših fotoaparata, pri čemu ne želimo narušiti kvalitetu slika ni brzinu snimanja.
Naš novi slojeviti CMOS senzor punog kadra pruža nevjerojatne radne značajke snimanja, ujedno integrirajući više funkcija te smanjujući veličinu komponenata, čime se smanjuje i veličina i težina modela α9. Sve je to dio potrage za najučinkovitijim načinom upotrebe prirodnih resursa tvrtke Sony, pri čemu se istovremeno razvija napredna tehnologija i napredni proizvodi.

Druga stranica za tehnologiju tvrtke Sony