α9

Otkrijte inspirirajuće svjetove

Strast proširuje granice mašte
No predstavljaju li sredstva prepreku?
Pravi potencijal postiže se samo uz potpunu slobodu
Novi fotoaparat rezultat je spoja tehnologije i snova
Budućnost je sada u vašim rukama ma gdje krenuli

Dostupan je novi softver
Dostupan je novi softver

Ažuriranje softvera 6.0 (ili novije) omogućuje AF uz prepoznavanje oka životinja u stvarnom vremenu.

Galerija fotografija fotoaparata α9
Galerija fotografija fotoaparata α9
Nova razina fotografske brzine

Revolucionarni slikovni senzor tvrtke Sony otklanja potrebu za standardnim mehanizmima fotoaparata jer postiže brzine i radne značajke daleko iznad mogućnosti mehaničkih uređaja. Nedostatak mehaničkog zvuka i podrhtavanja uz to otvara nebrojene nove mogućnosti fotografiranja.

Pokretačka sila potpune elektroničke revolucije

Inovativni slojeviti CMOS senzor punog kadra s ugrađenom memorijom

α9 oslobađa vas ograničenja konvencionalnih SLR fotoaparata koji se oslanjaju na mehaničke sustave. Prvi koji koristi slojeviti dizajn velike brzine, ima slikovni senzor punog kadra od 24,2 megapiksela koji privremeno pohranjuje velike količine podataka u integriranu memoriju za ukupno 20 puta veću brzinu očitavanja. Kombinacija CMOS senzora i poboljšanog procesora slika BIONZ X donose vam pravu digitalnu slobodu.
[ Slojevita struktura s pozadinskim osvjetljenjem i integriranom memorijom ]
(1) Područje piksela (2) Integrirana memorija (3) Sklop za brzu obradu signala (4) Procesor slike

Snimite ono što je prije bilo neuhvatljivo
Kontinuirano snimanje velikom brzinom do 20fps
Neprekidno snimanje velikom brzinom do 20 sl./s

Revolucionaran senzor punog kadra Exmor RS CMOS i procesor BIONZ X omogućuju kontinuirano snimanje brzinom od 20 sl./s uz AF/AE praćenje. Nevjerojatne performanse velike brzine i velik međuspremnik omogućuju vam snimanje važnih trenutaka.

Snimanje bez zatamnjenja
Snimanje bez zatamnjenja

Nemehanički elektronički zatvarač uklanja potamnjenje uz zrcaljenje na SLR-u. Neprekinut prikaz predmeta dostupan je čak i pri aktiviranju zatvarača, uz mogućnost prikaza uživo od 60fps i minimalnom zadrškom prikaza pri kontinuiranom snimanju.
(A) Snimanje bez zatamnjenja (B) Snimanje uz zatamnjenje

Napomena: ovaj je fotoaparat opremljen elektroničkim i mehaničkim zatvaračem. Značajke opisane u ovom odjeljku primarno se odnose na funkcije elektroničkog zatvarača.

Pratite akciju se neprekinutim prikazom
60 izračuna za AF/AE u sekundi.
60 izračuna za AF/AE u sekundi.

Svjetlost dopire izravno do senzora bez mehaničkih prepreka. Ingeniozan spoj bezzrcalne konstrukcije i novih tehnologija za povećanje brzine omogućuju AF/AE pri žarišnoj ravnini punog kadra.
(1) Izračuni za AF/AE (2) 60 izračuna u sekundi (3) 20 kadrova u sekundi

Brzine elektroničkog zatvarača do 1/32000 s.
Brzine elektroničkog zatvarača do 1/32000 s.

Brzina elektroničkog zatvarača do 1/32000 s. uvelike nadilazi mehaničke zatvarače i omogućuje nove izraze slikom. Možete i održati malu dubinu polja bez ND filtra, čak i pod uvjetima jake svjetlosti.
(Način rada s brzinom 1/20000 s. F8.0 ISO 1000)

Napomena: ovaj je fotoaparat opremljen elektroničkim i mehaničkim zatvaračem. Značajke opisane u ovom odjeljku primarno se odnose na funkcije elektroničkog zatvarača.

Tišina proširuje fotografski potencijal
Bez ometanja bukom
Bez ometanja bukom

Elektronički zatvarač koji smanjuje izobličenje omogućuje tiho snimanje bez mehaničkog zrcala i buke zatvarača. Idealan je za sport i objekte za koje je potreban tih rad, zbog čega se znatno povećava raznovrsnost fotoaparata.

Bez neželjenih vibracija
Bez neželjenih vibracija

Tijekom snimanja SLR fotoaparatom pomaci zrcala i otpuštanje zatvarača uzrokuju suptilne vibracije, no α9 ima elektronički zatvarač bez vibracija koji fotoaparat održava stabilnim i tako jamči iznimno jasne slike.

Napomena: ovaj je fotoaparat opremljen elektroničkim i mehaničkim zatvaračem. Značajke opisane u ovom odjeljku primarno se odnose na funkcije elektroničkog zatvarača.

Brz, točan i pouzdan AF

Sada s novim značajkama AF-a predstavljenim u ažuriranju softvera, poboljšani AF jamči precizno fokusiranje i dosljedno stabilno praćenje.

Logotip za 4D focus
Više o tehnologiji 4D FOCUS
Brzina u dodiru s umjetnom inteligencijom

Uz prepoznavanje objekata uz UI inteligencija AF-a na putu je prema razvoju

Praćenje u stvarnom vremenu i Eye AF u stvarnom vremenu dizajnirani su za brzo, precizno i pametno praćenje objekta s pomoću algoritama utemeljenih na umjetnoj inteligenciji i obrade velikih količina podataka u stvarnom vremenu.

Poboljšani Eye AF u stvarnom vremenu

Uz dodatno poboljšanje mogućnosti praćenja objekta na fotoaparatu, sada je oči objekta moguće otkriti čim se napola pritisne gumb zatvarača ili čim se pritisne gumb AF-ON, a zatim ih neprestano pratiti. Moguće je i odabrati lijevo ili desno oko objekta.

Dodatne značajke automatsko fokusiranja za sigurno snimanje
Pouzdano čak i pri slabom osvjetljenju
Pouzdano čak i pri slabom osvjetljenju

Snimajte predmete s visokom AF preciznošću čak i pri niskim razinama svjetla kao što je EV-3 uz ISO 100 zbog senzora slike visoke osjetljivosti.

Podrška za A-mount objektive
Podrška za A-mount objektive

Sustav AF-a s prepoznavanjem faza na žarišnoj ravnini i 693 točaka AF-a funkcionira pouzdano. Na raspolaganju vam je do 10fps za kontinuirano snimanje uz AF/AE praćenje čak i uz A-mount objektive i adapter za montiranje (LA-EA3).

Napredni brzi hibridni AF za videozapis
Napredni brzi hibridni AF za videozapise

Stabilnije automatsko fokusiranje za videozapise zahvaljujući učinkovitijem korištenju sustava otkrivanja faze na žarišnoj ravnini brzog hibridnog AF-a. Čak ni objekti koji prolaze ispred glavnog objekta neće ometati automatski fokus.

Izvanredna kvaliteta slike

Senzor punog kadra od 24,2 megapiksela s osjetljivošću do ISO 204800 i širokim dinamičkim rasponom snima slike iznimne kvalitete.

Novi CMOS
Novi CMOS senzor za izvrsne slike

Visoka osjetljivost, konfiguracija s pozadinskim osvjetljenjem, objektiv bez razmaka na čipu i druge Sonyjeve inovacije omogućuju snimanje slika u različitim situacijama. Standardni ISO raspon je ISO 100-51200, proširiv do ISO 50-204800 uz minimalnu buku.

BIONZ X
Proces slike BIONZ X povećane brzine

Algoritmi za obradu slika fotoaparata nadograđeni su najnovijim softverskim ažuriranjem, što omogućuje više razine prirodne gradacije nijansi te stabilniji AWB za neprekidno snimanje.

Prekrasne 4K slike

Kvaliteta visoke razlučivosti u 4K filmovima

Potpuno učitavanje bez spajanja piksela omogućuje sažimanje približno 2,4 puta više podataka koji su potrebni za 4K (ekvivalent podataka potrebnih za 6K) u rezultat od 3840 x 2160 za 4K. Taj postupak preuzorkovanja i iščitavanje piksela iz cijelog formata bez spajanja rezultira najvišom mogućom kvalitetom slike u 4K filmu.

4K
Učinkovit tijek rada i profesionalna pouzdanost

Osim kućišta od legure magnezija koje osigurava otpornost i pouzdanost fotoaparata, upotrebljivost unaprjeđuju i znatno poboljšane različite značajke koje omogućuju upotrebu čak i u profesionalnoj fotografiji.

Tru-Finder
Quad-VGA OLED Tru-Finder

Novo elektroničko tražilo visoke razlučivosti s 3686k točaka (EVF) pokazuje jasnu sliku do detalja. Legendarni premaz ZEISS® T* uvelike smanjuje odraze. Jasne EVF slike uz brzinu prijenosa od 120fps čak vam omogućuju lako praćenje predmeta u brzom kretanju. Vanjski objektiv premazan je fluorom, čime se ostvaruje poboljšana zaštita od prljavštine.

5-osi
Stabilizacija slike u 5 osi

Nova jedinica za stab. slike ugrađena je u kućište i daje brzinu zatv. od 5.0-stop. Stabilizirana je i slika na monitoru, pa možete postavljati kompoziciju slike dok snimate predmet u brzom kretanju. (1) Vodoravna os (2) Okomita os (3) Uzdužna os

Trajanje baterije pri profesionalnoj upotrebi
Trajanje baterije pri profesionalnoj upotrebi

Nova baterija NP-FZ100 traje cca dvostruko dulje od prethodne baterije NP-FW50. Na jednom punjenju moguće je snimiti do oko 480 slika te se još povećava broj snimki s pričvršćenom dodatnom drškom za okomito snimanje (prodaje se zasebno) s dvije baterije.

Dvostruki utori za medije, podrška za UHS-II
Dvostruki utori za medije, podrška za UHS-II

Uz dva utora za medije, uključujući utor kompatibilan s UHS-II karticama za brzo zapisivanje podataka, α9 može istovremeno snimati ili prenositi snimanje, odvajati RAW i JPEG podatke te fotografije i filmove te kopirati podatke s kartice na karticu.

Prijenos datoteka putem FTP-a
Podrška za FTP prijenos u pozadini

Da bi zadovoljio profesionalne zahtjeve trenutačnog slanja fotografija, fotoaparat sada podržava FTP prijenos u pozadini prilikom snimanja ili nakon snimanja.  Način prijenosa poboljšan je radi jednostavnijeg određivanja datoteka koje želite prenijeti.

Funkcija ocjenjivanja
Funkcija ocjenjivanja

Funkcija ocjenjivanja omogućuje ocjenjivanje fotografija zvjezdicama (od 1 do 5) u bilo kojem trenutku, čime dobivate više fleksibilnosti dok radite. Fotografije možete ocjenjivati na zaslonu za reprodukciju, a funkciju dodijelite prilagođenom gumbu.

Grupiranje zaslona
Grupiranje zaslona za uzastopno snimanje

Skupine snimki snimljenih u načinu neprekidnog snimanja možete brzo pregledati, izbrisati ili zaštititi. Tijekom zapisivanja podataka možete pristupiti zaslonu s izbornikom i mijenjati postavke te reproducirati slike.

Moj izbornik
Poboljšano upravljanje i My Menu

Registrirajte stavke izbornika uz My Menu, pristupajte funkcijama putem prilagođenih gumba, koristite kotačiće za slojevito snimanje i fokusiranje za brzi pristup te gumb AF-ON za pokretanje AF-a i višefunkcijski gumb za premještanje točaka AF-a.

Imaging Edge™ Daljinski, Preglednik i Uređivanje
Imaging Edge™ Daljinski, Preglednik i Uređivanje

Unaprijedite fotografiju uz Imaging Edge za računala. Koristite značajku “Daljinski” za daljinsku kontrolu snimanja; “Preglednik” za brz pregled, ocjenu i odabir fotografija iz biblioteka te “Uređivanje” za razvoj RAW podataka u vrhunske fotografije. Stvarajte kvalitetne slike iz Sonyjevih RAW datoteka i učinkovitije produciranjem.

Ilustracija
Imaging Edge™ Webcam

Aplikacija Imaging Edge Webcam olakšava korištenje Sonyjeva fotoaparata kao kvalitetne web-kamere uz kompatibilnost za usmjeravanje uživo i konferencije.

Vodič za brzo postavljanje AF-a za α9 α9 II
Vodič za brzo postavljanje AF-a za α9 α9 II
Podržava iMovie i Final Cut Pro X
Funkcionira uz iMovie i Final Cut Pro X

Ovaj je proizvod kompatibilan sa softverima iMovie i Final Cut Pro X.

Specifikacije i značajke

Neprekidno snimanje velikom brzinom do 20 sl./s, snimanje bez potamnjivanja, AF/AE praćenje s prikazom uživo, brzina zatvarača do 1/32 000 s, tihi zatvarač bez vibracija za sprječavanje izobličenja, osjetljivost do ISO 204 800 (proširena), vrhunska profesionalna upotrebljivost i napredno snimanje 4K videozapisa.
  • Slojeviti CMOS senzor punog kadra od 35 mm s rezolucijom od 24,2 megapiksela i ugrađenom memorijom

  • Procesor slike BIONZ X™

  • Neprekidno snimanje velikom brzinom do 20 sl./s uz AF/AE praćenje

  • Odlikuje se AF-om s prepoznavanjem faza sa 693 točke u širokom području i AF-om s prepoznavanjem kontrasta s 425 točaka

  • Stabilizacija slike u 5 osi s učinkovitošću jednakom 5,0 koraka manjoj brzini zatvarača

Kompatibilnost objektiva
E-mount objektivi tvrtke Sony
Vrsta senzora
Exmor RS CMOS senzor punog kadra od 35 mm (35,6 x 23,8mm)
Broj piksela (efektivnih)
Pribl. 24,2 megapiksela
ISO osjetljivost
[Fotografije] mehanički zatvarač: ISO 100 – 51 200 (ISO brojevi od ISO 50 do ISO 204 800 mogu se postaviti kao prošireni ISO raspon.), automatski (ISO 100 – 6400, mogućnost odabira donje i gornje granice), elektronički zatvarač: ISO 100 – 25 600 (ISO brojevi od ISO 50 mogu se postaviti kao prošireni ISO raspon.), automatski (ISO 100 – 6400, mogućnost odabira donje i gornje granice), [Filmovi] ekvivalentno ISO 100 – 51 200 (ISO brojevi do ISO 102 400 mogu se postaviti kao prošireni ISO raspon.), automatski (ISO 100 – 6400, mogućnost odabira donje i gornje granice)
Trajanje baterije (fotografije)
Pribl. 480 slika (tražilo) / pribl. 650 slika (LCD zaslon) (prema standardu CIPA)
Vrsta tražila
Elektronsko tražilo (u boji) dijagonale 1,3 cm (0,5 inča), Quad-VGA OLED
Vrsta monitora
TFT dijagonale 7,5 cm (3.0)

Sadržaj pakiranja

Kabel za napajanje, Punjiva baterija NP-FZ100, Zaštita za kabel, Adapter za izmjeničnu struju: AC-UUD12, Punjač baterija za BC-QZ1, Traka za nošenje na ramenu, Poklopac otvora na kućištu, Poklopac priključka za dodatnu opremu, Poklopac okulara, Mikro USB kabel

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Nagrade

Nagrade