FE 24 – 70 mm F2,8 GM

Potpune specifikacije i značajke

SEL2470GM

Specifikacije objektiva

Nosač
E-mount tvrtke Sony
Format
Puni kadar od 35 mm
Žarišna duljina (mm)
24 – 70 mm
Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)
36 – 105 mm
Grupe objektiva / elementi
13/18
Kut gledanja (35 mm)
84 ° – 34 °
Kut gledanja (APS-C)
61° – 23°
Maksimalni otvor blende (F)
2.8
Minimalni otvor blende (F)
22
Mehanizam otvora blende
9
Kružni otvor blende
Da
Minimalna udaljenost fokusiranja
0,38 m
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,24 x
Promjer filtra (mm)
82 mm

Veličina i masa

Dimenzije (Š x V x D)
87,6 x 136 mm
Masa
886 g

Sadržaj pakiranja

  • Sjenilo (ALC-SH141)
  • Prednji poklopac objektiva (ALC-F82S)
  • Stražnji poklopac objektiva (ALC-R1EM)
  • Torbica
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 24 – 70 mm F2,8 GM

Novo doba radnih značajki standardnog zumiranja

Beskompromisni dizajn i tehnologija u objektivu s konstantnim otvorom blende F2,8 koji može u potpunosti iskoristiti potencijal trenutnih i budućih fotoaparata visoke rezolucije. Ovaj nenadmašni standardni objektiv za zumiranje pokriva raspon žarišnih duljina od 24 mm do 70 mm i idealan je izbor kada je potrebna vrhunska kvaliteta slike, primjerice za portrete, krajolike, brze snimke i ostale sadržaje.

Slika – FE 24 – 70 mm F2,8 GM

Izvanredna rezolucija i efekt zamućenja pozadine

XA (ekstremni asferični) element objektiva s vrhunskom površinskom preciznošću ne samo da doprinosi zadivljujućoj rezoluciji od kuta do kuta i detaljima u cijelom rasponu zumiranja, nego igra i ključnu ulogu u postizanju glatkog, mekog efekta zamućenja pozadine koji može biti moćan alat za izražavanje u širokom rasponu situacija za fotografiranje.

Saznajte više

Slika – FE 24 – 70 mm F2,8 GM

Prirodni prikaz i boje

Jedan ED (izuzetno mala disperzija) i jedan Super ED stakleni element na optičkoj putanji koja je dizajnirana u skladu s najvišim standardima pomažu u postizanju živopisne, prirodne slike bez neprirodnih boja tako što sprječavaju aksijalne i bočne kromatske aberacije te maksimalno povećavaju rezoluciju subjekta, za teksture i detalje koji oduzimaju dah. 

Saznajte više

Slika – FE 24 – 70 mm F2,8 GM

Svijetli, brzi F2,8 pri svakoj žarišnoj duljini

Stalni maksimalni otvor blende od F2,8 olakšava održavanje postavki ekspozicije stalnima kroz cijeli raspon zumiranja radi održavanja mogućnosti za snimanje pri slabom osvjetljenju ili brzine zatvarača koja hvata trenutak. Dosljedno spektakularna kvaliteta slike osigurana je pri bilo kojem otvoru blende ili žarišnoj duljini

Slika – FE 24 – 70 mm F2,8 GM

Precizno fokusiranje munjevitom brzinom

Osim pozicioniranja objektiva s velikim otvorom blende s ekstremno visokom preciznošću radi potpuno preciznog fokusiranja, sustav Direct Drive SSM (DDSSM) smanjuje lažno kretanje, dok napredni kontrolni sustav i profinjeni algoritmi poboljšavaju brzinu automatskog fokusiranja. Osim toga, sustav DDSSM radi glatko i tiho, čime pruža jednake prednosti za filmove i za fotografije.

Saznajte više

Slika – FE 24 – 70 mm F2,8 GM

Otvor blende s 9 listića povećava ljepotu zamućenja pozadine

Nevjerojatnu ljepotu efekta zamućenja pozadine kod ovog objektiva dodatno poboljšava kružni otvor blende s 9 listića koji ne samo da doprinosi glatkoći, nego i prirodnom prikazu istaknutih dijelova.

Saznajte više

Slika – FE 24 – 70 mm F2,8 GM

Izvanredna jasnoća i kontrast

Originalni Nano AR premaz tvrtke Sony sprječava lažnu refleksiju koja može uzrokovati odbljesak i pojavu dvostrukih slika, naročito u situacijama s pozadinskim osvjetljenjem. Rezultat su postojano visoki kontrast i jasnoća, uz duboke crne nijanse u najširem mogućem rasponu fotografskih situacija. (1. Premaz Nano AR / 2. Staklo / 3. Svjetlo)

Saznajte više

Slika – FE 24 – 70 mm F2,8 GM

Svestrana kontrola fokusa dodirom

Mogućnost brzog odgovora na razne situacije snimanja može učiniti razliku između toga hoćete li snimiti snimku ili ne. Prekidač za način rada ručnog/automatskog fokusiranja i gumb za zadržavanje fokusa smješteni su tako da im se lako može pristupiti, a pružaju svestranu, profesionalnu kontrolu za širok raspon subjekata i okruženja. 

Slika – FE 24 – 70 mm F2,8 GM

Fiksiranje zumiranja poboljšava prenosivost

Objektivi za zumiranje ponekad se mogu proširiti pod vlastitom težinom tijekom transporta, a to može biti problematično i povećava šanse za slučajno oštećenje. Prekidač za fiksiranje zumiranja pruža jednostavan i siguran način za fiksiranje mehanizma za zumiranje radi sigurnog i praktičnog transporta.

Slika – FE 24 – 70 mm F2,8 GM

Fiksiranje i otpuštanje sjenila

Mehanizam za fiksiranje sjenila sprječava slučajno odvajanje sjenila prilikom prelaska s lokacije na lokaciju, dok gumb za otpuštanje sjenila omogućuje lako uklanjanje i zamjenu sjenila kad god je to potrebno.

Slika – FE 24 – 70 mm F2,8 GM

Visoka razina pouzdanosti u zahtjevnim uvjetima

Primijenjene su pažljivo odabrane mjere zaštite od prašine i vlage kako bi se osigurala maksimalna zaštita i pouzdanost u izazovnim okruženjima. Omogućuje pouzdano snimanje na laganoj kiši ili u vjetrovitim uvjetima.

Saznajte više